Ensimmäinen heliumtäytteinen kiintolevy esiteltiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Ensimmäinen heliumtäytteinen kiintolevy esiteltiin
Western Digitalin omistama HGST on esitellyt maailman ensimmäisen heliumtäytteisen kiintolevyn. Heliumin tiheys on erittäin matala ja sen ansiosta HGST on pystynyt rakentamaan kiintolevyynsä seitsemän levyn pakan. Tallennuskapasiteetti nousee tämän myötä ilmatäytteisten neljästä teratavusta kuuteen teratavuun.

Kapasiteetin kasvun lisäksi heliumtäytteisten kiintolevyjen etuihin kuuluu vähävirtaisuus sekä pienempi lämmöntuotto, joten se sopii erityisesti isoihin palvelinkeskuksiin kuin nenä päähän. HGST:n kiintolevyn watti-teratavu-suhde on 49 prosenttia pienempi kuin perinteisissä kiintolevyissä. Lepotilassa levy kuluttaa 23 prosenttia vähemmän tehoa kilpaileviin malleihin nähden.

Western Digitalin lehdistötiedotteessa kerrotaan, että muiden muassa IT-jätti HP, videopalvelu Netflix ja hiukkasfysiikan tutkimuslaitos CERN ovat testanneet helium-kiintolevyjä ja ovat tyytyväisiä näkemäänsä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

demo52
demo52
Savulla noi on aikaisemmin toiminut, mutta ovat varmaan kevyempiä nyt

Se mikä ei tapa se vahvistaa

Lakupiip
Lakupiip
Ja hinta tulee oleen tyyliin 500€ per levy?
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Kuvitelkaas kuin paljon näistä tulee savuu, kun tuo kaasu jossain vaiheessa kuitenkin vuotaa ulos... mutta eihän näitä kotikäyttöön alkuun tulekkaan, vaan palvelimiin, jossa levyt vaihdetaan kuitenkin uusiin säännöllisin välein, oli rikkeitä tai ei...
Jos julkaisisivat tästä sellaisen version, joka kävisi viileämpänä, kun kaasut on sisällä ja normaalilämpöisinä kun ne sitten joskus vuotaa ulos, niin tämähän olisi viksu keksintö...
Wimoweh
Wimoweh
En olisi yhtään huolissaan heliumin pääsemisestä vapaaksi. Esim . heliumilmapalloista vappuna jo pääsee niin turkasesti vapaaks, ettei voi edes verrata. Ja mikäs heliumissa pelottaa? Se hälvenee super nopeasti noin pieninä määrinä. Myöskään ei ole vaarallinen, jos sattuu pieniä määriä hengittämään. Vähän vertailukohtaa: tavanomaiseen magneettikuvauslaitteeseen tarvitaan 1700 litraa NESTEMÄISTÄ heliumia, joka vaihtuu koko ajan uuteen määrään, eli sitä täytyy olla varastossa suuri määrä. Se on myöskin nestemäisessä muodossa, joten jos se vaikka vahingossa pääsisi vuotamaan, se lämpenisi nopeasti ja laajenisi todella suureksi määräksi kaasumuodossa olevaan heliumiin. En muista tarkkaa arvoa tuosta, mutta varmasti tajuaa asioiden suuruuseron. Ja oletteko nähneet koskaan kovalevyn sisälle? Siellä ei ihan hirveästi sitä tilaa ole levyjen välillä.

Define R4 | Corsair HX850W | i7-4820K@4.5GHz | 16GB Corsair Vengeance@1866MHz | 2xM500 240GB(striped)+2xOCZ Vertex 4(striped) | Asus VG248Q | Das Keyboard Professional+G400 | 2xProlimatech Vortex 140mm, 2x Noctua NF-P14, 1x Scythe 140mm, 1x NoiseBlocker 140mm|

Vanhempien kone: kotelo m-ITX|SFX450W|AsRock H81I|i3-4130/wSilverstone low-cooler|8GB Kingston 1333MHZ 8-9-8-23|

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Ei se ulospäässyt helium ole huolena vaan se, kun levy leikkaa kiinni sen jälkeen kun helium on vuotanut ulos... No onhan se hyvä tapa vanhentaa tuotetta. Takuu 2-3 vuotta ja helium hiipii ulos 4-5 vuoden aikana ja sen jälkee lukupäät sirkkelöivät levypinnat päreiksi...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
VPN Chromebookiin 4 Vapaata keskustelua
2 min mustaa ennen aukeamista 14 Windows -ongelmat
Windows 10 - Keskustelu 1242 Windows -ongelmat
Microsoft turvautui todella härskiin temppuun. 3 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5403 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1222 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2218 Vapaata keskustelua
Videoketju 428 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Näytä lisää viestejä