Microsoft panostaa isosti jouluun: yli 400 miljoonaa dollaria markkinointiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (14)

Microsoft panostaa isosti jouluun: yli 400 miljoonaa dollaria markkinointiin
Microsoft ei turhaan nuukaile käyttää rahaa Windows-tablettien myynnin edistämiseen. Se on varannut täksi jouluksi yhteensä jopa 405 miljoonaa dollaria tablettien markkinointia varten. Asiasta kertoi Paul Thurrott näkemiinsä dokumentteihin perustuen.

Hulppealla rahatukulla on tarkoitus saada Windows-taulutietokoneiden myynti kohoamaan 16 miljoonaan kappaleeseen tänä jouluna. Mikäli tavoite toteutuu, Microsoft on jokaista myydyn laitteen markkinointiin noin 25 dollaria.

Tavoite on asetettu korkealle, sillä markkinajohtaja Applen ennätys on 22,9 miljoonaa toimitettua iPadiä neljänneksessä ja viime kvartaaleina toimitukset ovat jääneet noin 14–15 miljoonaan kappaleeseen. Valmistajien top 5:ssä on Applea lukuun ottamatta Android-valmistajia, jotka tekevät toissijaisina tuotteina myös Windows-tabletteja. Windowsin markkinaosuus huhti-kesäkuussa oli vaivaset 4,5 prosenttia.


Markkinointikampanjalla on tarkoitus kääntää Windows-laitteiden markkinaosuuden lasku nousuksi. Tarkoituksena on kääntää erityisesti edullisia Android-tabletteja katselevien päät Windows-koneisiin. Microsoftin kirjava käyttöjärjestelmävalikoima aiheuttaa kuitenkin haasteita ja kuluttajat eivät tahdo ymmärtää niiden eroja.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

14 kommenttia

tataka
tataka
windows 8(.1) on tosi hyvä tablettiin ja uudet bay trail atom tabletit tuovat alempaan hintaluokkaan paljon parempaa käytettävyyttä kuin mitä saman hintaluokan androidit tarjoavat.

markkinointi ja ylihinnoittelu on ongelmana ollut ehkä ne korjaantuu...
7520G
7520G
Originally posted by tataka:
windows 8(.1) on tosi hyvä tablettiin ja uudet bay trail atom tabletit tuovat alempaan hintaluokkaan paljon parempaa käytettävyyttä kuin mitä saman hintaluokan androidit tarjoavat.

markkinointi ja ylihinnoittelu on ongelmana ollut ehkä ne korjaantuu...
Niinpä, kun Bay Trail tabut iskee markkinoille, en keksi yhtään hyvää syytä ostaa iPadia enää.

Intel core i7 4700mq, nvidia geforce GTX765m,8GB, 750GB 7200rpm

readyEddy
readyEddy
Mikään markkinointipanostus ei pysty auttamaan Mikki-parkaa menestykseen tablettimarkkinoilla. Peli on Mäsän osalta pelattu. BayTrail on vain epätoivoisen oljenkorsi.

Unohtakaa Windows mobiililaitteissa. Turhaa rahanmenoa ja päänsärkyä.
7520G
7520G
Originally posted by readyEddy:
Mikään markkinointipanostus ei pysty auttamaan Mikki-parkaa menestykseen tablettimarkkinoilla. Peli on Mäsän osalta pelattu. BayTrail on vain epätoivoisen oljenkorsi.

Unohtakaa Windows mobiililaitteissa. Turhaa rahanmenoa ja päänsärkyä.
Erittäin mielelläni kuulisin perusteluja tuollaiselle paskapuheelle.

Intel core i7 4700mq, nvidia geforce GTX765m,8GB, 750GB 7200rpm

tataka
tataka
Originally posted by readyEddy:
Mikään markkinointipanostus ei pysty auttamaan Mikki-parkaa menestykseen tablettimarkkinoilla. Peli on Mäsän osalta pelattu. BayTrail on vain epätoivoisen oljenkorsi.

Unohtakaa Windows mobiililaitteissa. Turhaa rahanmenoa ja päänsärkyä.
itse ainakin olen ollut tosi tyytyväinen windows 8(.1) sekä acer w700 että surface 2 pron kanssa. acer w510 missä surkea clovertrail atom olikin karmea kokemus johtuen gpu tehottomuudesta jonka takia lagasi ja esim katsomo ei toiminut kunnolla. mutta bay trail on tarpeeksi tehokas peruskäyttöön.

windows rt ei ole läheskään niin hyvä hybridikoneessa kuin aito windows joka pyörittää peruswindows sovelluksia.

jos vaikka asus t100 maksaa 64 gigainen suomessa 450 euroa näppäimistön kanssa vs 500 euron 16 gigan ipad(jossa tosin paljon parempi näyttö) niin kyllähän moni sen asuksen valitsisivat jos tietäisivät että se toimii myös läppärinä, toisin kuin ipad joka ei useimmilla riitä ainoaksi koneeksi eli tarvitsevat sen ipadin lisäksi läppärin/pöytäkoneen. sama juttu vertailussa kalliimman luokan androideihin
H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by 7520G:
Originally posted by readyEddy:
Mikään markkinointipanostus ei pysty auttamaan Mikki-parkaa menestykseen tablettimarkkinoilla. Peli on Mäsän osalta pelattu. BayTrail on vain epätoivoisen oljenkorsi.

Unohtakaa Windows mobiililaitteissa. Turhaa rahanmenoa ja päänsärkyä.
Erittäin mielelläni kuulisin perusteluja tuollaiselle paskapuheelle.
Niin kuulisin minäkin. Windowssin 8 on oman kokemuksen mukaan ollut varsin yksiselitteisesti paras mobiilikäyttöjärjestelmistä. Kaikki tuntuu vain pelaavan kuin junan vessa, huolimatta siitä että ollaa täysin alimman hintaluokan värkeissä.

Se onkin sitten eriasia, että tuleeko win 8 ja sen metroliittymän käyttämisesta yhtään mitään perinteisellä työpöytäkokoonpanolla, voisi sanoa että nimenomaan työpöydällä tuon 8:sin saisi unohtaa. Mutta mobiililaittesissa se kyllä pelittää........
7520G
7520G
Originally posted by H4X0R-X:
Originally posted by 7520G:
Originally posted by readyEddy:
Mikään markkinointipanostus ei pysty auttamaan Mikki-parkaa menestykseen tablettimarkkinoilla. Peli on Mäsän osalta pelattu. BayTrail on vain epätoivoisen oljenkorsi.

Unohtakaa Windows mobiililaitteissa. Turhaa rahanmenoa ja päänsärkyä.
Erittäin mielelläni kuulisin perusteluja tuollaiselle paskapuheelle.
Niin kuulisin minäkin. Windowssin 8 on oman kokemuksen mukaan ollut varsin yksiselitteisesti paras mobiilikäyttöjärjestelmistä. Kaikki tuntuu vain pelaavan kuin junan vessa, huolimatta siitä että ollaa täysin alimman hintaluokan värkeissä.

Se onkin sitten eriasia, että tuleeko win 8 ja sen metroliittymän käyttämisesta yhtään mitään perinteisellä työpöytäkokoonpanolla, voisi sanoa että nimenomaan työpöydällä tuon 8:sin saisi unohtaa. Mutta mobiililaittesissa se kyllä pelittää........
Samaa mieltä. Työpöytäkoneissa pitäisi olla eri tavalla toteutettu tuo aloitusnäyttö ja kyllä nämä windows tabletit osaa paljon enemmän kuin iPadit. Ja yllättävän toimivalla käyttöliittymällä vielä varustettu ja esim windows phonea on aina hyljeksitty sovelluksien vähyyden takia niin jospa nyt Apple fanit pitäisivät turpansa tukossa, kun windows-tableteille löytyy n.10000000000 sovellusta.

Intel core i7 4700mq, nvidia geforce GTX765m,8GB, 750GB 7200rpm

tataka
tataka
Originally posted by 7520G:
Originally posted by H4X0R-X:
Originally posted by 7520G:
Originally posted by readyEddy:
Mikään markkinointipanostus ei pysty auttamaan Mikki-parkaa menestykseen tablettimarkkinoilla. Peli on Mäsän osalta pelattu. BayTrail on vain epätoivoisen oljenkorsi.

Unohtakaa Windows mobiililaitteissa. Turhaa rahanmenoa ja päänsärkyä.
Erittäin mielelläni kuulisin perusteluja tuollaiselle paskapuheelle.
Niin kuulisin minäkin. Windowssin 8 on oman kokemuksen mukaan ollut varsin yksiselitteisesti paras mobiilikäyttöjärjestelmistä. Kaikki tuntuu vain pelaavan kuin junan vessa, huolimatta siitä että ollaa täysin alimman hintaluokan värkeissä.

Se onkin sitten eriasia, että tuleeko win 8 ja sen metroliittymän käyttämisesta yhtään mitään perinteisellä työpöytäkokoonpanolla, voisi sanoa että nimenomaan työpöydällä tuon 8:sin saisi unohtaa. Mutta mobiililaittesissa se kyllä pelittää........
Samaa mieltä. Työpöytäkoneissa pitäisi olla eri tavalla toteutettu tuo aloitusnäyttö ja kyllä nämä windows tabletit osaa paljon enemmän kuin iPadit. Ja yllättävän toimivalla käyttöliittymällä vielä varustettu ja esim windows phonea on aina hyljeksitty sovelluksien vähyyden takia niin jospa nyt Apple fanit pitäisivät turpansa tukossa, kun windows-tableteille löytyy n.10000000000 sovellusta.
windows 8.1 saa käynnistymään suoraan työpöydälle ja ei ole pakko ollenkaan windows ui(entinen metro) puolella käydä.

no on sovelluksia tosin ipadille enemmän jotka tukee kosketuskäyttöä, mutta aika paljon siellä windows storessakin on, sekä tietty työpöydälle hiiren ja näppäimistön kanssa käytettäessä löytyy paljon monipuolisempia ja enemmän pelejä, ohjelmia ja katsomokin toimii(silverlight)
H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by tataka:

windows 8.1 saa käynnistymään suoraan työpöydälle ja ei ole pakko ollenkaan windows ui(entinen metro) puolella käydä.

no on sovelluksia tosin ipadille enemmän jotka tukee kosketuskäyttöä, mutta aika paljon siellä windows storessakin on, sekä tietty työpöydälle hiiren ja näppäimistön kanssa käytettäessä löytyy paljon monipuolisempia ja enemmän pelejä, ohjelmia ja katsomokin toimii(silverlight)

Anteeksi mitä? Että silverlightkö ja katsomo, ei muka pelaa seiskassa? Muuten tässä vain tuli katsottua arrow viimeviikolla ja mitä nyt tullut parisenkymmentä sovellusta ajettua seiskalla, joista osa oli itse kirjoitettu "hopeavalolla" samassa käyttöjärjestelmässä.

Namaan hieronta sikseen. :P Kyseisen "hopeavalon" voi ladata täältä: http://www.microsoft.com/getsilverlight...ll/Default.aspx ja kuten kyseiseltä sivustolta näkee, yhteensopivuus on jopa XP:n ja MAC:in kanssa.

Sen lisäksi tästä "Windows" UI:sta se, että kertoisitkö ystävällisesti, että mikäli kyseistä ei ole pakko käyttää, niin miten tästä 8.1 järjestelmästä saa sitten auki käynnistävalikon, ilman 3:nen osapuolen ohjelmia? Ja mikäli kyseinen ei onnistu, niin vähän vaivalloiseltahan tuo win 8.1 käyttö ilman metroa alkaa vaikuttamaan, kun jokaisen sovelluksen joutuu erikseen etsimään resulssinhallinnan ja pikakuvakkeiden avulla.

Ps: Jos ovat microsoftilla nyt nimenneet tämän metron Windows UI:ksi, niin eivät sitten voineet yhtään epäkuvaavampaa nimeä keksiä. Eikö koko metron idea ole olla täysin eri asia, kuin ikkuinoiden (= windows) pyörittäminen työpöydällä? Mikä ihmeen Windows 8? Se on MS Metro-käyttöjärjestelmä!
7520G
7520G
Originally posted by H4X0R-X:
Originally posted by tataka:

windows 8.1 saa käynnistymään suoraan työpöydälle ja ei ole pakko ollenkaan windows ui(entinen metro) puolella käydä.

no on sovelluksia tosin ipadille enemmän jotka tukee kosketuskäyttöä, mutta aika paljon siellä windows storessakin on, sekä tietty työpöydälle hiiren ja näppäimistön kanssa käytettäessä löytyy paljon monipuolisempia ja enemmän pelejä, ohjelmia ja katsomokin toimii(silverlight)

Anteeksi mitä? Että silverlightkö ja katsomo, ei muka pelaa seiskassa? Muuten tässä vain tuli katsottua arrow viimeviikolla ja mitä nyt tullut parisenkymmentä sovellusta ajettua seiskalla, joista osa oli itse kirjoitettu "hopeavalolla" samassa käyttöjärjestelmässä.

Namaan hieronta sikseen. :P Kyseisen "hopeavalon" voi ladata täältä: http://www.microsoft.com/getsilverlight...ll/Default.aspx ja kuten kyseiseltä sivustolta näkee, yhteensopivuus on jopa XP:n ja MAC:in kanssa.

Sen lisäksi tästä "Windows" UI:sta se, että kertoisitkö ystävällisesti, että mikäli kyseistä ei ole pakko käyttää, niin miten tästä 8.1 järjestelmästä saa sitten auki käynnistävalikon, ilman 3:nen osapuolen ohjelmia? Ja mikäli kyseinen ei onnistu, niin vähän vaivalloiseltahan tuo win 8.1 käyttö ilman metroa alkaa vaikuttamaan, kun jokaisen sovelluksen joutuu erikseen etsimään resulssinhallinnan ja pikakuvakkeiden avulla.

Ps: Jos ovat microsoftilla nyt nimenneet tämän metron Windows UI:ksi, niin eivät sitten voineet yhtään epäkuvaavampaa nimeä keksiä. Eikö koko metron idea ole olla täysin eri asia, kuin ikkuinoiden (= windows) pyörittäminen työpöydällä? Mikä ihmeen Windows 8? Se on MS Metro-käyttöjärjestelmä!
Eikös nyt vertailtu iPadia ja Win8:aa?

Kumminkin, mitä nyt joutunut windows 8:aa käyttämään työpöytäkoneilla niin ei mitenkään hirmu käytännöllinen ole tuo aloitusnäyttö hiirellä käytettäessä, samoin kuin mikään muukaan kosketuskäyttöön optimoitu osa. Tämä käyttis on täydellinen hybrideille, mutta ei pöytäpc:lle.

Intel core i7 4700mq, nvidia geforce GTX765m,8GB, 750GB 7200rpm

tataka
tataka
sanoi että ei tiedä onko windows 8 hyvä työpöydällä ja vastasin, eli jos ostat pöytäkoneen tai läppärin ja siinä windows 8 niin ei se 8.1 päivityksen kanssa niin huono ole jos vertaa esim windows 7 tai xp. sitä tarkoitin.

ilmeisesti minun kirjoituksestani ei saa selvää, ei ole ensimmäinen kerta :P
Lakupiip
Lakupiip
Nämä Microsoft tai Windows uutiset pitäisi lailla kieltää kun niistä syttyy aina kauhea sota Win 8 "huonosta" käyttöliittymästä (=Metrosta). :D Itellä pöytäkoneessa Win 8 ja täytyy myöntää ettei tota Metroa ole tullut edes paljoa tarvitsemaan. Käynnistyksen jälkeen napautan työpöytä ja se siinä. Aluksi tietty tarvitsee kun laittaa tärkeät ja usein käytetyt ohjelmat työpöydälle mutta itse en ainakaan koe tuota metroa huonoksi.

Maku asia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4. marraskuuta, 2013 @ 21:06
H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by Lakupiip:
Nämä Microsoft tai Windows uutiset pitäisi lailla kieltää kun niistä syttyy aina kauhea sota Win 8 "huonosta" käyttöliittymästä (=Metrosta). :D Itellä pöytäkoneessa Win 8 ja täytyy myöntää ettei tota Metroa ole tullut edes paljoa tarvitsemaan. Käynnistyksen jälkeen napautan työpöytä ja se siinä. Aluksi tietty tarvitsee kun laittaa tärkeät ja usein käytetyt ohjelmat työpöydälle mutta itse en ainakaan koe tuota metroa huonoksi.

Maku asia.

Mikä sota?

Ei tässä ole kyllä minkäänlaista flamewaria vielä nähty, ihan vain perus keskustelua internetissä ja oikeastaan melko asiallista sellaista, kukaan ei ole mennyt edes henkilökohtaisuuksiin. Et varmaan ole vain nähnyt kunnon flamea koskaan, jos kerran pidät tätä sotana. Toinen vaihtoehto on se, että eräästä käyttöjärjestelmästä keskusteleminen ja siitä esiin tuotu kritiikki, pitää aina yrittää leimata trollaamiseksi, sen kummemin perustelematta.

Anna kun hieron vähän sitä trollikorttia naamaasi, niin voit sen avulla jatkossa tunnistaa flamen paremmin: Näinhän sen pitää mennä, on vain yksi totuus ja se on että käynnistävalikon vaatiminen on trollausta ja nurkkapainikkeen muuttaminen neliömäiseksi ja varustaminen logolla on vastaus kaikkeen!!! Ja MS 2012-Server, metrolla, tuo serverinpitäimisen tabletille. Vain urpot käyttävät miljoonien palvelinsaleja ja pitävät niitä tarpeellisina, 50 euron kiinatabletti riittää nyt kun 2012-server tukee kosketusnäyttökäyttöliittymää, repikää siitä urpot!!!

Ps: Voisin lyödä vetoa, että nyt joku lukee vain ja ainoastaan kurssivoidun osuuden viestistäni ja vastaa siihen..... ;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4. marraskuuta, 2013 @ 23:19
H4X0R-X
H4X0R-X
Edit: Tupla
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4. marraskuuta, 2013 @ 23:19

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä