Tilasto: Tablet-myynti kasvanut Suomessa hurjasti – PC:t pitävät kuitenkin pintansa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Tilasto: Tablet-myynti kasvanut Suomessa hurjasti – PC:t pitävät kuitenkin pintansa
Taulutietokoneiden myynti on kasvanut Suomessa viime vuodesta selvästi (yli 145 prosenttia). Tammi-syyskuun aikana maassamme on myyty jo yli 393 000 taulutietokonetta, kun koko viime vuoden myynti oli 281 000 kappaletta. Vilkkain sesonki tablet-myynnissä on nyt vasta alkamassa, mikä näkyy myös tuotejulkaisuissa (tänään alkoi Nokia Lumia 2520:n ennakkomyynti ja Applen iPad Air tuli kauppoihin).

Tabletit ovat kappalemääräisessä myynnissä ohittanut jo kannettavat tietokoneet (tammi-syyskuun myynti: 261 000), mutta perinteisten läppäreiden markkina on euroissa mitattuna edelleen edellä korkeamman keskihinnan ansiosta. Kannettavien myynti on kasvanut hieman viime vuodesta.

Pöytäkoneiden myynti laski niin kappalemäärissä kuin euroissa mitattuna noin kymmenen prosenttia, minkä takia kannettavien ja pöytäkoneiden keskimääräinen markkinan koko on pysynyt Suomessa käytännössä viime vuoden tasolla.


Suomalaiset käyttävät rahaa kannettavan ostoon keskimäärin 661 euroa. Pöytäkoneisiin satsataan reipas satanen enemmän. Tableteissa suomalaiset ovat alkaneet suosia aiempaa edullisempia malleja, mikä näkyy keskihinnan reippaana laskuna (-25 prosenttia, kh. nyt 409 euroa). Viime vuonna taulutietokoneeseen käytettiin rahaa keskimäärin 505 euroa ja vuonna 2011 summa oli 580 euroa.

Alla olevasta Kotekin kokoamasta taulukosta (klikkaa suuremmaksi) näkee millaista kodinelektroniikkaa Suomessa on tänä vuonna ostettu.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

absx
absx
Tuntuisi siltä, että uusia PC:tä myydään yhä vähemmän koska kotona jo oleva PC pysyy käyttökelpoisena yllättävän pitkään. Käytettyjen ohjelmistojen ja pelien käyttökokemus ei välttämättä ole viisivuotiaalla PC:llä huonompi kuin uudella. Osasyynä varmaankin on pelikonsolisukupolvien odotettua pidempi päivitysväli. Tämä blogikirjoitus käsitteli kysymystä hyvin: http://idiallo.com/blog/2013/10/pc-is-n...ed-for-new-ones
Bodomed
Bodomed
Tuokin on totta... Itsellä on 3v vanha pöytäkone johon on päivitetty kerran vain virtalähde, kiintolevy ja näyttö. Muuten ihan hyvin pärjännyt tällä. Nyt vasta on olen alkanut miettimään seuraavaa upgradea. Joka olisi varmaan joku pienikokoinen pc taikka sitten all in one ratkaisu. Läppärin ostin vuosi sitten jolloin ei vielä ollut kunnon tabletteja. Omassa hintaluokasssa joka ois se 500€. Nyt seuraavaksi varmasti hommaan tabin näppiksellä. Läppärin korvaajaksi koska sitä käytettäisiin ainoastaan matkoilla.


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 11 - Keskustelu 84 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
YLE Areena ongelma 76 Televisiot
Win11 upgrade-päivitys vai uusi kone? 11 Uutta tietokonetta ostamassa
MIKÄ NETTIYHTEYS PERUSKÄYTTÖÖN? 37 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4930 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1135 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
koneen päivitystä 5 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
Deskjet 500 ajuri win 7 2 avast! - Tuki ja keskustelu
Win10 Youtube sovellus 6 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä