Eizolta 240 Hz pelinäyttö VA-paneelilla

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Eizolta 240 Hz pelinäyttö VA-paneelilla
Eizo ei ole omien pelinäyttöjensä osalta tyytynyt 120 Hz TN-paneeleihin, vaan on perinteisesti keskittynyt kuvanlaadultaan parempien VA- ja IPS-paneelien käyttöön. Tätä ennen tarjolla ei ole kuitenkaan ollut ainuttakaan yli 60 Hz paneelia VA:lla tai IPS:llä, jos lukuun ei oteta harrastajien ylikellottamia korealaisnäyttöjä.

Eizo tuo ensimmäisenä tarjolle 23,5" 1920x1080-resoluutiolla varustetun Foris FG2421 -näytön, joka kykenee parhaimmillaan 240 Hz virkistystaajuuteen. Eizon VA-paneeli ei yllä tälle virkistystaajuudelle täysin ilman temppuja, vaan se toistaa 120 Hz signaalin ruudut joko kaksi kertaa peräkkäin tai asettaen mustan ruudun väliin, minkä pitäisi auttaa liikesumennuksen poistossa samaan tapaan kuin epäviralliset Lightboost-modaukset.
FG2421:n käyttämä VA-paneeli tarjoaa erinomaisen 5000:1-kontrastin, mikä johtuu VA:n syvästä mustan toistosta. Myös katselukulmat ovat TN-paneelia paremmat, mutta FlatpanelsHD:n tekemässä arvostelussa Eizon näytön katselukulmat jäävät kuitenkin VA-paneelien keskiarvosta.

Näytön mukana tulee myös ScreenManager Pro for Gaming -sovellus, jolla saa luotua väriprofiileja, ja tarjolla on kaksi perusprofiilia (FPS ja RTS), jotka on kehitetty yhdessä Fnatic eSports -tiimin kanssa.

FG2421:n liitännät ovat HDMI, DisplayPort ja DVI-D. Lisäksi mukana on USB-hubi kahdella liitännällä sekä audioliintä. Fyysisten ominaisuuksien osalta näytöstä löytyy kantokahva LANeja varten, ja taustalla on LED-valaistu Eizon logo. Näyttöä voi säätää kallistuksen ja käännön osalta, mutta pivotia tai korkeussäätöä ei ole.

Eizon näyttö on jo tarjolla Suomessa 549€ hintalapulla varustettuna, ja valmistaja antaa sille 5 vuoden takuun.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Nonniinsa! Ensimmäinen kunnollinen pelinäyttö! Hyvää kuvaa ja korkea virkistystaajuus. Mutta voisivat nyt mainostaa tätä 120 Hz näyttönä ja jossain pienellä voisi lukea että sisältää myös feikki 240Hz tilan. Mutta iso parannus nopeisiin TN näyttöihin verrattuna... Eiza se 120 Hz 4K näyttö kehiin, jotta kateelliset saa katsella kieroon!
;-)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5208 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Videoketju 417 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 45 Vapaata keskustelua
koneen päivitys 1 Uutta tietokonetta ostamassa
koneen päivitys 1 Uutta kannettavaa ostamassa
Tekstitiedoston väri muuttuu tuolostettaessa 18 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Hyvät tarjoukset-ketju 1177 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 113 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä