Applen piikittely meni Microsoftilla tunteisiin: iPad ei ole mikään työkone

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (6)

Applen piikittely meni Microsoftilla tunteisiin: iPad ei ole mikään työkone
Applen tiistaista julkistustilaisuutta seurattiin Microsoftin päämajassa Redmondissa ja Nokia World -tapahtumassa silmä kovana ja selvästi myös sappinesteet kiehuen.

Apple linjasi tilaisuudessaan uuden strategian, jossa se tarjoaa Mac-tietokoneiden omistajille ilmaiseksi uuden Mavericks-käyttöjärjestelmän sekä uusien laitteiden ostajille iWork-toimisto-ohjelmat. Samalla Apple piikitteli Microsoftille, joka perii käyttöjärjestelmäpäivityksistä korkea hintaa ja Office 365:n käytöstä 99 dollarin vuosimaksua.

Piikittely ei jäänyt siihen, vaan Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan PC-yhtiöt ovat markkinan murroksesta johtuvan hämmennyksen takia joutuneet väkisin yhdistämään tabletit ja kannettavat. Hän muistutti yleisöä, että nämä samat yhtiöt yrittivät myydä aiemmin minikannettavia.

Micrsoftilla piikittely osui arkaan paikkaan ja meni siinä määrin tunteisiin, että viestintäpomp Frank Shaw päätti kirjoittaa yhtiön viralliseen blogiin vastineen. Reaktio on varsin epätyypillinen – yleensä isot IT-firmat eivät noteeraa virallisessa viestinnässään millään tavoin kilpailijoiden heittämää herjaa. Esimerkiksi Google ei ole reagoinut mitenkään, vaikka Apple naureskeleekin esityksissään Androidin fragmentoitumiselle.


Shaw vähättelee iWorkin ilmaisuutta, toteamalla ettei sitä ole juuri kukaan aiemminkaan käyttänyt eikä se ole yhtä tehokas kuin Office. Ja vaikka iWork-ohjelmat saakin ilmaiseksi iPadille, on se silti huonompi diili kuin Surface 2:n osto (josta löytyy Office ja se on edullisempi). Microsoftin mukaan Surface on alusta alkaen suunniteltu sekä työntekoon että viihdekäyttöön, iPad sopii näistä vain jälkimmäiseen.

Kirjoituksessa ei huomioda Windows-päivitysten hintaan liittyvää kritiikkiä. Tämä on varsin ymmärrettävää, sillä Microsoftin liiketoiminta perustuu ohjelmistopäivitysten maksullisuuteen – se ei voi antaa työtään ilmaiseksi PC-valmistajille ja kuluttajille. Applen tapauksessa on kyse laitemyynnistä ja ilmaiset päivitykset antavat lisäarvoa, jota kuluttajien toivotaan arvostavan kun he valitsevat uutta tietokonettaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

6 kommenttia

R4ndom1
R4ndom1
Microsoftin hinnat: link.
superkick
superkick
Applen kehuminen siitä että se nyt sattuu tarjoamaan pientä päivitystä ilmaiseksi on typerää. Applea on aina parjattu siitä että se on veloittanut pienistä service pack tyylisistä päivityksistä. Tätä uusinta ei olisi voinut mitenkään perustella millään hinnalla.

Appllellakin taidetaan ottaa kilpailijoiden kuittailut vähän turhan vakavasti jos kerran piti ihan esityksessä nälviä.
perhana
perhana
Quote:
Hän muistutti yleisöä, että nämä samat yhtiöt yrittivät myydä aiemmin minikannettavia.

emh... minun muistaaksenihan minikannettavien kysyntä ylitti kaikki odotukset, ja oli monille yrityksille erittäin hyvä bisnes, ennenkuin halvat tabletit alkoivat syödä niiden myyntiä.
Boss93
Boss93
Originally posted by R4ndom1:
Microsoftin hinnat: link.

17 tonnia yhdestä ohjelmistosta??? Eipä taida olla verkkokauppa.com:ssa kovin montaa tuollaista myyty...

Itse uutiseen: Olen kyllä samaa mieltä siinä, ettei iPad ole mikään työkone, muttei kyllä ole mikään muukaan Tablet-tietokone...
Luukku12
Luukku12
Originally posted by superkick:
Applen kehuminen siitä että se nyt sattuu tarjoamaan pientä päivitystä ilmaiseksi on typerää. Applea on aina parjattu siitä että se on veloittanut pienistä service pack tyylisistä päivityksistä. Tätä uusinta ei olisi voinut mitenkään perustella millään hinnalla.

Appllellakin taidetaan ottaa kilpailijoiden kuittailut vähän turhan vakavasti jos kerran piti ihan esityksessä nälviä.
Niin, tulihan M$:lta Windows 8.1. Ilmaiseksi W8 käyttäjille.
jonppaa
jonppaa
Alkaa Microsoftin puntti tutista oikein kunnolla kun ei tahdo laitteet mennä kaupaksi ja kohta ei saa enää ohjelmistojakaan myytyä kun Apple tekee temput terävät.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä