Stephen Elopin lupaus: Nokia-tabletti ei ole mikä tahansa tabletti

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Stephen Elopin lupaus: Nokia-tabletti ei ole mikä tahansa tabletti
Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop vihjaili valtakaudellaan muutaman kerran, että yhtiö kehittää taulutietokonetta. Laitetta ei ole tähän päivään mennessä näkynyt, mutta huomenna asianlaita voi muuttua.

Varsinainen sysäys Nokia-tabletin odotukselle tuli Ylen keväällä 2011 esittämästä A-Plus-ohjelmasta, jonka vieraaksi Stephen Elop oli kutsuttu. Nokian silloinen toimitusjohtaja paljasti haastattelussa, että yhtiö ei halua tuoda markkinoille jo olemassa olevia tabletteja matkivaa laitetta. Nokian tavoitteena on erottautua kilpailijoista ja kehittää laite, jollaista markkinoilta ei vielä löydy. Lupaus oli iso, joten odotukset ovat tällä hetkellä syystäkin korkealla.

Tämän jälkeen Elop ei paljoa rehennellyt Nokian tabletilla, mutta hän kertoi toistuvasti haastatteluissa yhtiön seuraavan markkinaa erittäin tarkasti ja näkevänsä siinä paljon mahdollisuuksia. Windows 8:n uusi käyttöliittymä muistuttaa hyvin paljon Windows Phonea, minkä takia Windows-tabletit ja Nokian puhelimet tarjoavat samankaltaisen käyttökokemuksen. Elop näki tässä huikean mahdollisuuden, jonka avulla Nokia pystyisi muuttamaan oleellisesti Applen hallitseman markkinan dynamiikkaa.


Tämän vuoden alussa Stephen Elop totesi Australian Financial Review'lle, että Nokia seuraa tarkasti alaa ja yrittää oppia Microsoftin Surface-tablettien kautta mikä on oikea tapa astua mukaan kilapiluun. Androidia käyttävän taulutietokoneen julkaisu oli Elopin kommenttien perusteella mahdollinen, mutta nykytiedon valossa tämä vaihtoehto on hylätty ja Nokia aikoo julkaista Windows RT:tä hyödyntävän laitteen.

Nokian uskotaan esittelevän Lumia 2520 -nimisen taulutietokoneen huomenna Abu Dhabissa pidettävässä tilaisuudessa. Vielä ei ole selvää mikä laitteen ominaisuus erottaa sen muista ja tekee siitä poikkeuksellisen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

mcmopo
mcmopo
Annakku arvaan "hyper" kamera? Mitä muutakaan nokialta voi odottaa.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

readyEddy
readyEddy
Scart-liitäntä puuttuu kilpailijoilta.
Maluska
Maluska
Olisikohan tuo oppiminen Surfacesta liittynyt käyttöjärjestelmään? Poikkeuksellisuushan voisi vaikka olla Windows RT, joka itsessään ei taida kovin myyvä järjestelmä olla, vrt. Surface RT. Toinen hienous on luultavasti hintalappu, jolla ajetaan Retina iPadin rinnalle hyvällä raudalla, mutta ilman ekosysteemiä...

T. Kyynikko

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä