
Apple järjestää odotetusti julkistustapahtuman lokakuun 22. päivä. Tilaisuus pidetään Yerba Buena Centerissä, jossa yhtiö on aiemminkin esitellyt uusia tuotteita.
Kutsussa on omenalogon yläosan lisäksi teksti "We still have lot to cover." Tekstillä tarkoitetaan sitä, että Applella on vielä iPhone 5s:n ja 5c:n jälkeenkin uusia tuotteita esiteltävänä. Nämä uudet tuotteet ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä uuden sukupolven iPadejä, ainakin All Things D:n lähteet kertoivat aiemmin näin. IPad minin odotetaan saavan Retina-tasoisen näytön ja isomman iPadin designiin on tulossa muutoksia.
Tapahtumassa voidaan nähdä myös uuden sukupolven Mac-tietokoneita. Uuden OS X Mavericks -käyttöjärjestelmänkin pitäisi olla valmis, eli sen jakelun alkamisesta voidaan saada niin ikää uutta tietoa viikon kuluttua.
Kutsussa on omenalogon yläosan lisäksi teksti "We still have lot to cover." Tekstillä tarkoitetaan sitä, että Applella on vielä iPhone 5s:n ja 5c:n jälkeenkin uusia tuotteita esiteltävänä. Nämä uudet tuotteet ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä uuden sukupolven iPadejä, ainakin All Things D:n lähteet kertoivat aiemmin näin. IPad minin odotetaan saavan Retina-tasoisen näytön ja isomman iPadin designiin on tulossa muutoksia.
Tapahtumassa voidaan nähdä myös uuden sukupolven Mac-tietokoneita. Uuden OS X Mavericks -käyttöjärjestelmänkin pitäisi olla valmis, eli sen jakelun alkamisesta voidaan saada niin ikää uutta tietoa viikon kuluttua.
13 kommenttia
Hassua että otat esimerkiksi puhelimet, koska ne ovat vähän huono esimerkki. Tiedän kyllä mitä tarkoitat, mutta päivittäminen ei ole mikään yksiselitteisyys.
Otetaan nyt vaikka 3310 nokia ja vaikka kuinka sukupolvia ja puhelimia on ollut välissä kymmenen, niin on paljolti käyttäjästä kiinni kannattaako tuota päivittää. Jos tarkoituksena on käyttää kännykkää puhumiseen ja tekstaamiseen, on mokoma parempi, kuin päivän akunkestolliset älypuhelimet.
Tilanne on taas varsin erilainen esim. iPadin kanssa, koska sitä käytetään juurikin selailemiseen yms. jolloin uusi värkki tekee saman kuin vanha, nopeammin sekä vähemmällä virralla, puhumattakaan paremmasta näytöstä. Mutta silti aina herää kysymys siitä, että kannattaako se sittenkään? Jos vanhallakin puhelimella pärjää, niin miksei käyttää sitä loppuun ja ostaa uutta vasta kun se hajoaa?
Totuus on vain se, että harvoin omankaan koneen päivittämiseen on niinkään oikeaa tarvetta, vaan sitä tulee tehtyä enemmän mielihalusta. Ja sama näkyy komponenteissä, turhaan tuhlasin 16 gt:n muisteihin, kun koskaan en ole nähnyt yli 8 gt käytössä. :D Edelleen hyvä kysymys on, että kannattiko se? Järki sanoo että ei, mutta ego sanoo että kyllä.
Tuohon voisi saivarrella vielä lisää, että mitä "kehitys menee suhteessa nopeimmin eteenpäin" tarkoittaa?
Toki prosessointiteho ja näytön tarkkuus menee eteenpäin, taas samaan aikaan moni muu tärkeä asia, kuten akunkesto tai kulutuksen/iskunkestävyys ovat vain heikenneet. Taas jos katsomme esim. pöytäkonepuolelle, niin esim. uusien haswellien teho ei ole paljoa edellisistä malleista muuttunut, mutta toisaalta virrankulutus on iddlessä erittäin merkittävästi pienempi. Voidaanko sanoa, että älypuhelimet kehittyvät nopeasti, pelkästään siksi että tehoa ja resoa ahdetaan kaiken muun kustannuksella? Taas voidaanko sanoa, että intelin i-sarja kehittyy hitaasti, koska maksimaalisen tehon sijaan on kehitetty virransäästöä yms.
Pointti on taas tässäkin se, että onko touhussa käytännön järkeä. Onko järkeä kehittää pirusti puoliturhaa tehoa/resoa pieniakkuiseen pieninäyttöiseen puhelimeen? Onko järkeä näiden sijaan kehittää puoliturhaa virransäästöä pöytäkoneeseen, joka on kuitenkin piuhan päässä ja vaikutus sähkölaskuun on minimaalinen. Jos kehitys menee sellaiseen suuntaan, että siitä ei ole käytännössä hyötyä, voiko silloin sanoa että kehitytään nopeasti, vaikka teoreettisella tasolla muutokset olisivatkin suuria?
Tätä mietiskelyä voisi jatkaa maailman tappiin.... :P Jos nyt summaisi nopeasti, että kehitys ei ole mikään yksinkertainen määre.... :D
Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, mutta en silti voi tuota aivan allekirjoittaa.
Ensinnäkin, tuo "nykyiseksi taskukokoiseksi tietokoneeksi". Nokian 9000 julkaistiin vuonna 96, kyseinen oli tuohonaikaan täysi taskukokoinen tietokone. Sen tietokonepuolen 24 Mhz prossu kuulostaa vitsiltä nykyään, jolloin sopii muistuttaa että millaisia pöytäkoneprossut olivat tuohon aikaan: http://fi.wikipedia.org/wiki/Intel_Pentium Puhumattakaan 8 mt:n muistista, joka on kaksinkertainen 2001 julkaistuun 7650:llaan, eli maailman ensimmäiseen kamerakännykkään.
Toinen on tuo nokian tipahtaminen kelkasta. En nyt jaksa näin illasta lähteä sitä kovin syvällisesti puimaan, mutta sitä ei todellakaan voi älypuhelintekniikan kehittymisen piikkiin. Paljon enemmän kysymys Nokia omista päätöksistä 2000 luvun alun jälkeen, sekä raudan että ohjelmiston suhteen.
Kaikki luonnollisesti riippuu näkökulmasta, mutta itse en ole nähnyt mitään suurempaa kehitystä mobiililaitteissa verrattuna pöytäkoneisiin. Ainoa asia mikä on muuttunut merkittävästi on mobiililaitteiden suosio, joka on tuonut niiden hintoja merkittävästi alaspäin. Sama suosio on se syy, miksi intel on siirtymässä siihen suuntaan.
Sama koskee myös muuta elektroniikkaan, jos 4K:n paneelit lähtisivät ihme hypen takia menemään kuin kuumille kiville, niin pian niitä saisi alle 1000 e hintaan, jolloin 1440p:stä tulisi halpa kuluttajanäyttö. Kysymys on toisaalta myös siitä, että tarvitseeko edes 1080p resoa facebookin ja pankkiohjelman käyttämiseen, johon ihmiset yleensä konettaan käyttävät? Jos loppuun toteaisin provosoivasti, että ei tarvitse tietokoneella 20" kanssa, mutta jostain ihmeen syystä sen tarvitsee samaan toimeen Galazy S4:sen 5" kanssa, muuten se on hirveetä pixelimössöä ja tulee oksennus.... :D
Sinähän se olet oikein erinomaisen hyvä ymmärtämään tarkoituksella väärin.
Vääntääkseni nyt rautalangasta, lainaan omaa viestiäsi: "Niin tarkoitin juuri tätä nopeaa kehitystä älypuhelimissa mikä 2000-luvulla on tapahtunut ja jonka takia esim. Nokia tippui kelkasta.". Ja siis sinun mielestäsi se, että tätä epätotuutta kun ei allekirjoita, niin se tarkoittaa sitä että kielletään nokian alamäki. Tätä mieltä olet, vaikka viestisäni totean täysin yksiselitteisesti 1) Nokian alamäen tapahtuneen ja 2) sen johtuneen muusta kuin "älypuhelinten" nopeasta kehityksestä.
Ja tästähän me olemmekin jo samaa mieltä, virheitä tehtiin ripakopallinen monessakin asiassa ja myös ennen Efloppia, mutta Eflopin aikaan saannosta ei sovi vähätellä. Useita vuosia kehitetty Meego on ehkä pahin kaikista Nokia kämmeistä. Eikä todellakaan sen kehittämisen vuoksi, vaan sen takia että kyseistä valmista käyttistä ei hyödynnetty ollenkaan. Mikä siinäkin oli, että valmiilla loistavasti myyvällä käyttiksellä ei voinut tehdä puhdasta rahaa, vaikka tämän windows phonen rinnalla? köh..köh....Eflop....köh.
Kehtaan väittää, että Meegon ja WP:n myynnit eivät paljon olisi nykyisten markkinaosuuksien valossa toisiinsa vaikuttaneet. Toisaalta myös olisiko Meegon tarvinnut myydä edes hirveän hyvin, rahaa ja tulosta se on pari sataa milliäkin. Entäpä mitä muuta nerokasta keksittiin? Joo Eflop naulasi symbianin arkkuun naulat, haukkumalla sen lyttyyn julkisuudessa. Olivat symbianit miten huonoja tahansa, olisivat nekin vielä myyneet, etenkin kehittyvillä markkinoilla, myyväthän esim. ashatkin.
Loppuun lainaan vapaasti itseäni: "nokia tipahtamista kelkasta -- ei todellakaan voi älypuhelintekniikan kehittymisen piikkiin". Olihan nokialla tuliterä ja ajanmukainen käyttöjärjestelmä, mutta se piti itse tukahduttaa kuoliaaksi, sen suosiosta huolimatta. Vähän kuin tunkisi kiihdytyskisoissa perunan oman autonsa pakoputkeen, ei siinä häviössä ole muiden autojen päivityksestä kyse.