Toshiba: Windows 7 hallitsee 99 prosenttia yritysmyynnistä

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (4)

Toshiba: Windows 7 hallitsee 99 prosenttia yritysmyynnistä
Maailman suurimpiin PC-valmistajiin lukeutuvan Toshiban B2B markkinointipäällikkö Cindy Zwerling kertoi ZDNetin haastattelussa Windows 7:n olevan tämän hetken bisneskäyttöjärjestelmä numero yksi.

Huolimatta siitä, että Windows 8 on ollut markkinoilla jo hyvän aikaa, se ei ole onnistunut saavuttamaan yritysasiakkaita suuressa mittakaavassa. Jonkinlaisesta siirtymävaiheesta voidaan bisnesmaailmassa kuitenkin puhua, sillä suuri joukko yrityksiä on vielä takertuneena Windows XP -järjestelmään, ja sen tuki loppuu keväällä. Asialla alkaa siis olla kiire.

Windows 8:n huonoa asemaa ei voi selittää pelkästään sillä, että järjestelmä olisi jotenkin yksiselitteisesti huonompi kuin Windows 7, tai yrityskäyttöön soveltumaton. Yhtenä syynä heikkoon menekkiin voidaan sen sijaan pitää sitä, että osa yrityksistä saattaa odotella pian julkaistavaa Windows 8.1:tä.


Toinen, varmasti vielä suurempi syy on se, että suurehkossa yrityksessä siirtyminen järjestelmästä toiseen ei käy käden käänteessä, eikä sitä mielellään tehdä ilman todellista tarvetta. Mikäli yritys on juuri ehtinyt siirtyä XP:stä seiskaan, ei uusi siirtymä heti perään varmastikaan ole aamupalavereissa kovin suosittu puheenaihe.

Zwerling on sitä mieltä, että Windows 7 hallitsee tällä hetkellä yritysmaailman PC-ostoja suvereenisti. Hän uskoo myös Windows 8.1:n pienentävän jonkin verran kynnystä siirtyä vielä uudempaan järjestelmään, vaikka todennäköisesti voimasuhteet pysyvät melko muuttumattomina vielä jonkin aikaa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

pähkinä
pähkinä
No faktahan on, ettei varsinkaan yrityskäytössä tuolla metrolla, vai mikä modern ui onkaan, tee yhtään mitään. Sitten kun kone vielä oletuksena käynnistyy tuonne metron puolelle, niin ymmärrän jos 8.1:stä odotellaan. Yrityskäyttöön 8 saattaa myöskin olla liian erilainen, sillä vanhemmille työntekijöille se saattaa tuottaa ongelmia -> niitä pitää kouluttaa -> rahaa palaa "turhaan".
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Itse asiassa tuolla ei ole juurikaan tekemistä tämän asian kanssa. Yrityksissä on lähinnä tärkeintä, että koko infrastruktuuri on mahdollisimman samanlainen, jotta ylläpito olisi helpompaa.
Jokainen koulutettu apinakin oppii käyttämään Metro, joten onnistuu se yritysten henkilökunnaltakin. Harva käyttää siellä konetta muuhun kuin office ohjelman aukaisemiseen tai jonkin muun valmisohjelman käyttöön. Ohjelman käynnistävän tiilen klikkaaminen ei vaadi massiivista uudelleen koulutusta. Mutta kun win XP alkoi käydä wanhaksi, markkinoilla oli win7 ja siitä oli ilmestynyt service pakkikin, joten siirryttiin win7:aan, jossa pysytään sitten vuoteen 2018 saakka ainakin, jotkut jatkavat sillä tuskaiseen loppuun vuoteen 2020. Ei kannata vaihtaa systeemiä vaihtamisen vuoksi. Jos win8 olisi julkaistu wistan jälkeen, niin yrityskoneissa olisi tällä hetkellä vain win8:lla varustettuja koneita, vaikka win9 olisikin jo ilmestynyt.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11. lokakuuta, 2013 @ 22:08
H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by hannibal_pjv:
Ei kannata vaihtaa systeemiä vaihtamisen vuoksi. Jos win8 olisi julkaistu wistan jälkeen, niin yrityskoneissa olisi tällä hetkellä vain win8:lla varustettuja koneita, vaikka win9 olisikin jo ilmestynyt.

Olisiko? Tosiaan olisiko sittenkään?

Muitakin vaihtoehtoja nimittäin on, yritykset olisivat voineet hirttaytyä entistä kovemmin XP:seen ja toisaalta tilanne voisi olla Vistan suhteenkin aivan toinen, kun sitä korvaamaan olisi ollut Vistan korjatun version sijaan kosketusnäyttökäyttöliittymä. Samaan aikaan Vistan "tehonkulutus" ongelmat tasoittuisivat, etenkin työpöytäohjelmissa, kun koneiden teho kasvaa.
Sitten jos vielä summaa mukaan kysymyksen siitä, että jos tämä win 8 sakkaa nykypäivänkin, niin miten se olisi muka pärjännyt 2009 vuonna senkään vertaa, aikana jolloin tabletti oli harvinaisempi kuin ferrari suomessa?

Sitten toisaalta on kysymys siitä, mitä kilpailiat olisivat tehneet? Sehän olisi suorastaan vuosikymmenen hetki bisnekselle, jos microsoft korvaisi heikosti onnistunutta järjestelmäänsä, tuohonaikaan naurettavalla kosketusnäyttöjärjestelmällä.

Markkinaosuuuksiin olisi voinut tulla merkittäviä vuotoja toisiin järjestelmiin, paitsi että applella olisi ollut mahdollisuus tehdä iMacille ja Mac Prolle se mitä tehtiin mobiililaitteille, puhumattakaan linuxin puolesta, josta saisi toimivaa järjestelmää aivan ilmaiseksi ja kokonaan ilman teho tai kosketus-UI ongelmia.

No, vaikeapa tuo on sanoa, mutta erittäin vahvasti epäilen että tuossa tapauksessa windows 8 dominoisi yrityspuolta läheskään yhtä suveneeristi, kuin windows 7.....
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Pointti on lähinnä, se että yritysmaailma ei vaihda käyttistä, paitsi jos on pakko...
Se millainen se on ei ole kovin iso kysymys, kunhan sillä vain saa ajettua halutut ohjelmat. Kitinää olisi kuulunut vastai :-) Mutta siitähän tässä ei yrityspuolella ole kyse. Joko teet duunisi, tai lennät ulos.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4483 Vapaata keskustelua
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä