AfterDawn logo

Valven Steam Machine -prototyyppien ominaisuuksia paljastettiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Valve on paljastanut lisää tietoja ensimmäisistä Steam Machine -olohuonetietokoneiden prototyypeistä, joita se aikoo antaa yhteensä 300 testaajalle lähiaikoina.

Steam Machine -prototyypeissä käytetyt komponentit vaihtelevat hieman yksilöittäin, mutta kaikista koneista löytyy joka tapauksessa Intelin suoritin (joko i7-4770, i5-4570 tai Core i3), Nvidian näytönohjain (joko Titan, GTX 780, GTX 760 tai GTX 660), 16 gigatavua keskusmuistia, teratavun kiintolevy ja 450 watin virtalähde. Ellei joku komponentti täytä testaajan toivomuksia, voi sen vaihtaa haluamakseen.

Valve lupaa myös julkaista prototyyppilaitteiden kotelon CAD-mallinnustiedostot, joiden avulla jokainen halukas voi tehdä itse Steam Machine -kotelon.

Steam Machinesta ei ole tarkoitus tehdä one size fits all -laitetta, vaan Valven antaa pikemminkin kaikkien kukkien kukkia: jokainen laitevalmistaja voi tehdä juuri sellaisen laitteen kuin haluaa. Markkinoille on luvattu kirjava joukko erilaisia Steam Machine -koneita, joilla täytetään erilaisten käyttäjien tarpeet.


Valve esitteli Steam Machine -konseptin syyskuun lopulla. Samalla viikolla yhtiö julkisti myös SteamOS -käyttöjärjestelmän ja Steam Controllerin.

2 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/2

No ei tuon perusteella tehot jää ainakaan uupumaan.

vaikuttaa aika hyvältä tämä...mielenkiinnolla odotan.

H4X0R-X2/2

Eli käytännössä kyseessän on aivan normaali pöytäkone, valven kotelossa.

Toisaalta valinnanvara on sinänsä hyvä asia ja kyseinen nyt käytännössä onkin kuin tietokone, mutta se tuo mukanaan myös tietokoneen ongelmat. Liika valinnanvara ja monimutkaisuus on se, mikä saa monet pelaajat välttämään tietokoneita. Se voi olla ongelma myös SteamBoxille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT