AfterDawn logo

Dell esitteli uusia tabletteja – Windows RT:tä ei ole näköpiirissä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Dell on esitellyt neljä uutta Venue-sarjan taulutietokonetta. Uutuuksista löytyy niin Android- kuin Windows 8.1 -käyttöjärjestelmällä varustettuja laitteita.

Tietokonevalmistaja erottelee Venue-sarjan Android-laitteet Windows-tableteista Pro-liitteen avulla. Näin ollen Dell Venue 8 Pro ja 11 Pro on varustettu Windowsilla, kun taas Venue 7:ssä ja 8:ssa on tyydytty Googlen Androidiin. Kaikissa malleissa käytetään Intelin Atom-suorittimia, joskin Android-laitteissa ne ovat edellistä sukupolvea (Clover Trail Plus). Venue 11 Prohon voi halutessaan ottaa Bay Trail -suorittimen sijaan Core i5 -prosessorin.

Venue 11 Prossa on Atom-suorittimen lisäksi 10,8 tuuman Full HD -näyttö, kaksi gigatavua keskusmuistia, 32 gigatavua tallennusmuistia ja USB 3.0 -portti, mutta halutessaan käyttäjä voi varustella koneen vieläkin paremmilla komponenteilla. Saatavilla on kahdeksan gigatavua keskusmuistia ja 256 gigatavua tallennustilaa.


Dell tarjoaa Microsoftin tapaan taulutietokoneelleen näppäimistösuojaa sekä telakkaa, jonka avulla Venue 11 Pron näytön saa laajennettua työpisteen isommille näytöille.

Venue 8 Pro tarjoaa vuorostaan kahdeksantuumaisen 1280 x 800 pikselin näytön. Micro USB -paikan lisäksi siitä löytyy microSD-kortinlukija, jolla voi laajentaa 32 tai 64 gigatavun sisäistä tallennusmuistia vieläkin suuremmaksi. Hintaa tabletilla on 299 dollaria.

Windows RT -laitteita Dell ei esitellyt, koska yhtiön mukaan käyttöjärjestelmä ei vastaa kuluttajien tarpeita. Dell oli viime vuonna ensimmäisten joukossa lanseeraamassa Windows RT -tablettiaan. Tänä vuonna alustasta ei tunnu olevan kiinnostunut muut kuin Microsoft ja Nokia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT