AfterDawn logo

Reuters: Applen iPad minin julkaisu voi lykkääntyä ensi vuoteen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Nimettömien teollisuuslähteiden mukaan Applella on ongelmia saada uutta iPad mini -tablettia varten tarpeeksi paljon tarkkoja Retina-näyttöjä, minkä takia laitteen saatavuus voi jäädä aluksi vähäiseksi tai sen julkistusta voidaan lykätä ensi vuoden alkuun. Asiasta ei uutisoinut tällä kertaa Digitimes, vaan Reuters.

Näyttövalmistajat ovat ajamassa ylös uuden iPad minin Retina-näytön tuotantoa, mutta tuotannon taso on jäämässä alkuvaiheen tavoitteista. Reutersin mukaan Apple on asettanut näyttövalmistajille tiukat virrankulutusvaatimukset, joiden täyttämisen takia valmistuksen aloitus on viivästynyt alkuperäisestä aikataulussa. Näyttötoimitusten jääminen tavoitteista voi tarkoittaa sitä, että Applen pitää siirtää iPad minin julkaisua ensi vuoden alkuun.

IHS iSuppli arvioi aiemmin, että uusien iPad mini -tablettien valmistusmäärät saavuttavat sille asetetut tavoitteet vasta ensi vuoden alussa. Retina-näyttöjen valmistajiksi on kerrottu LG, Sharp ja Samsung.


Retina-näytön lisäksi toisen sukupolven iPad minin myyntivaltiksi on veikattu sormenjälkilukijaa, joka esiteltiin jo iPhone 5s:n kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT