Applen iWatchiin tulossa taipuva näyttö?

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Applen iWatchiin tulossa taipuva näyttö?
Korealaisen Chosun Ilbo -julkaisun mukaan Apple aikoo käyttää vielä julkistamattomassa iWatch-laitteessa taipuisaa näyttöä. Kellon näyttö perustuu näin ollen AMOLED-tekniikkaan.

AMOLED-tekniikan käyttöä iWatchissa on veikkailtu aiemminkin. Viitteitä tähän suuntaan saatiin jo tämän vuoden alussa, jolloin Applen kerrottiin palkanneen LG:llä OLED-teknologiaa tutkineen James Leen (LinkedIn). AMOLED-näytöt eivät vaadi lainkaan taustavalaistusta, minkä ansiosta ne soveltuvat ohuisiin laitteisiin.

Chosun Ilbon mukaan Apple on testannut taipuisia näyttöjä kolmessa eri kokoluokassa: 1,3", 1,4" ja 1,5". Julkaisun lähteiden mukaan 1,5-tuumaiseen näyttöön perustuva prototyyppilaite on jo tehty. Vielä ei ole selvää, että onko itse laite taipuisa: taipuisaa näyttöä voidaan käyttää myös kaarevissa ja jäykissä laitteissa.


Applen patenttihakemusten perusteella yhtiö on tutkinut jousiheijastimista tutun kiinnitysmekanismin käyttöä iWatchissa. Taipuisa iWatch ei ole siis täysin tuulesta temmattu idea. Se onko lopullinen tuote bistabiili (kaksi vakaata tilaa: suoraksi vedettynä ja kääriytyneenä), jää nähtäväksi. Iskukiinnitettävyys tekisi kuitenkin iWatchin käytöstä selvästi vaivattomampaa.

Näyttöteknologian puolesta tie on avoinna taipuisalle iWatchille. Kaarevia näyttöjä on nähty jo televisioissa ja Samsung on luvannut esitellä kuluvan kuun aikana kaarevalla näytöllä varustetun älypuhelimen. Myös Samsung on tutkinut taipuisan näytön käyttöä älykelloissa, vaikka Galaxy Gearissä onkin käytetty perinteisempää kellomuotoilua.

Jo nyt voidaan olla varmoja siitä, että Apple suunnittelee uutta laitetyyppiä, jonka kehittäminen tarvitsee osaamista iPhone- ja iPad-tiimien ulkopuolelta. Apple ei olisi muuten värvännyt joukkoihinsa muotipomoa, fitness-asiantuntijaa ja kenkäsuunnittelijaa. Myös johtoryhmään kuulunut Bob Mansfield on jättänyt tehtävänsä Applen laitepomona ja siirtynyt enemmän hänen aikaansa vaativan erikoisprojektin pariin. AMOLED-asiantuntijankin palkkaaminen tuntuu oudolta, ellei Applella ole aikomusta julkaista uudentyyppistä laitetta (yhtiön nykyisissä tuotteissa käytetään LCD-näyttöjä).

Applen on lisäksi huhuttu palkanneen asiantuntijoita teknologiayrityksistä, jotka ovat tutkineet veriarvojen mittaamista noninvasiivisesti (ihokerroksen läpi). Vaikuttaa siltä että Apple haluaa tehdä iWatchista terveys- ja kuntoilutuotteen – ei pienikokoista älypuhelinta, jolla voi lukea Facebookia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

toke0
toke0
Eiköhän sitä oled-asiantuntijaa tarvita juurikin siksi, että nykyisissä näytöissä ei sitä ole tarvittu, mutta tulevaisuudessa lcd katoaa kokonaan.

toke
@iki
.fi

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Perseilyketju. 2216 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä