Applen iWatchiin tulossa taipuva näyttö?

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Applen iWatchiin tulossa taipuva näyttö?
Korealaisen Chosun Ilbo -julkaisun mukaan Apple aikoo käyttää vielä julkistamattomassa iWatch-laitteessa taipuisaa näyttöä. Kellon näyttö perustuu näin ollen AMOLED-tekniikkaan.

AMOLED-tekniikan käyttöä iWatchissa on veikkailtu aiemminkin. Viitteitä tähän suuntaan saatiin jo tämän vuoden alussa, jolloin Applen kerrottiin palkanneen LG:llä OLED-teknologiaa tutkineen James Leen (LinkedIn). AMOLED-näytöt eivät vaadi lainkaan taustavalaistusta, minkä ansiosta ne soveltuvat ohuisiin laitteisiin.

Chosun Ilbon mukaan Apple on testannut taipuisia näyttöjä kolmessa eri kokoluokassa: 1,3", 1,4" ja 1,5". Julkaisun lähteiden mukaan 1,5-tuumaiseen näyttöön perustuva prototyyppilaite on jo tehty. Vielä ei ole selvää, että onko itse laite taipuisa: taipuisaa näyttöä voidaan käyttää myös kaarevissa ja jäykissä laitteissa.


Applen patenttihakemusten perusteella yhtiö on tutkinut jousiheijastimista tutun kiinnitysmekanismin käyttöä iWatchissa. Taipuisa iWatch ei ole siis täysin tuulesta temmattu idea. Se onko lopullinen tuote bistabiili (kaksi vakaata tilaa: suoraksi vedettynä ja kääriytyneenä), jää nähtäväksi. Iskukiinnitettävyys tekisi kuitenkin iWatchin käytöstä selvästi vaivattomampaa.

Näyttöteknologian puolesta tie on avoinna taipuisalle iWatchille. Kaarevia näyttöjä on nähty jo televisioissa ja Samsung on luvannut esitellä kuluvan kuun aikana kaarevalla näytöllä varustetun älypuhelimen. Myös Samsung on tutkinut taipuisan näytön käyttöä älykelloissa, vaikka Galaxy Gearissä onkin käytetty perinteisempää kellomuotoilua.

Jo nyt voidaan olla varmoja siitä, että Apple suunnittelee uutta laitetyyppiä, jonka kehittäminen tarvitsee osaamista iPhone- ja iPad-tiimien ulkopuolelta. Apple ei olisi muuten värvännyt joukkoihinsa muotipomoa, fitness-asiantuntijaa ja kenkäsuunnittelijaa. Myös johtoryhmään kuulunut Bob Mansfield on jättänyt tehtävänsä Applen laitepomona ja siirtynyt enemmän hänen aikaansa vaativan erikoisprojektin pariin. AMOLED-asiantuntijankin palkkaaminen tuntuu oudolta, ellei Applella ole aikomusta julkaista uudentyyppistä laitetta (yhtiön nykyisissä tuotteissa käytetään LCD-näyttöjä).

Applen on lisäksi huhuttu palkanneen asiantuntijoita teknologiayrityksistä, jotka ovat tutkineet veriarvojen mittaamista noninvasiivisesti (ihokerroksen läpi). Vaikuttaa siltä että Apple haluaa tehdä iWatchista terveys- ja kuntoilutuotteen – ei pienikokoista älypuhelinta, jolla voi lukea Facebookia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

toke0
toke0
Eiköhän sitä oled-asiantuntijaa tarvita juurikin siksi, että nykyisissä näytöissä ei sitä ole tarvittu, mutta tulevaisuudessa lcd katoaa kokonaan.

toke
@iki
.fi

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1136 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Biisiketju 4934 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 81 Televisiot
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Näytä lisää viestejä