AfterDawn logo

Apple ottaa etäisyyttä Samsungiin: A8:n valmistuksen päävastuu TSMC:lle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Koreasta kantautuvien tietojen mukaan Apple aikoo siirtää seuraavan sukupolven A8-järjestelmäpiirin valmistuksen päävastuun TSMC:lle. Pitkään odotettu sopimus tarkoittaa sitä, että Samsungin osuus "iPhone 6:ssa" käytettävien piirien valmistuksesta jää 30–40 prosenttiin.

Tähän asti Samsung on valmistanut kaikki iPhone-puhelimissa ja iPad-tableteissa käytettävät järjestelmämikropiirit. Apple on viime vuosina yrittänyt vähentää riippuvuuttaan Samsungista, koska se kilpailee korealaisvalmistajan kanssa mobiililaitemarkkinoilla. Tuotantoketjua ei kuitenkaan voida muuttaa sormia napsauttamalla, vaan vanhan ketjun rikkominen ja uuden rakentaminen ottaa oman aikansa.

TSMC vahvisti aiemmin tänä vuonna, että se on solminut tuotantosopimuksen Applen kanssa. Siruvalmistajan mukaan se aloittaa Applen piirien valmistuksen ensi vuonna 20 nanometrin tekniikalla. Muutama viikko sitten julkistetun iPhone 5s:n A7-piiri on valmistettu Chipworksin mukaan Samsungin 28 nanometrin tekniikalla.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Tarkoittanee, että Graffakorttien hinnat nousee, kun Apple kaappaa TSMC:n tuotantokapasiteetin itselleen... toisaalta, graffakorttien GPU saattavat olla parempia, jos ne jatkossa valmistetaankin vaikkapa Samsungin tehtailla :-)

Mielenkiintoinen tilanne joka tapauksessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT