AMD: Radeon R9 290X tulee nöyryyttämään GTX Titanin BF4:ssä

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (10)

AMD: Radeon R9 290X tulee nöyryyttämään GTX Titanin BF4:ssä
AMD antoi esimakua uudesta näytönohjainsukupolvesta eilisen webcastin aikana, jossa se julkisti useamman näytönohjainmallin. Näistä vain Radeon R9 290X on uuteen Hawaii-piiriin perustuva, mutta sen kerrotaan kilpailevan hyvin Nvidian GTX 780 ja Titan -kortteja vastaan.

Maximum PC on haastatellut AMD:n tuotepäällikkö Devon Nekechuckia uuden näytönohjaimen tiimoilta. Nekechuckin mukaan uuden R9 290X -näytönohjaimen piiri on tarkalta kooltaan 438 mm^2, joka on selvästi pienempi kuin GK110-piirin 550 mm^2. Tästä huolimatta Nekechuck kertoo R9 290X:n kilpailevan selkeästi GTX 780:n ja Titanin kanssa.

Nekechuck mainitsee myös tulevan Mantle API-tuen Battlefield 4 -pelissä, ja että sen myötä R9 290X tulee pitämään Titania pilkkanaan suorituskyvyn osalta. DICE aikoo julkaista Mantle API -tuen peliinsä joulukuun aikana, joten sitä ennen käyttäjien on tyydyttävä DirectX:ään.


AMD julkaisee myös Radeon R9 290X -bundlen, jossa tulee mukana Battlefield 4 -peli. Kyseinen tarjous on rajoitettu ja ennakkotilaukset alkavat valikoiduilta partnereilta 3. lokakuuta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

10 kommenttia

Perttu7
Perttu7
Kyllä taas nöyryytyksestä kyseessä... Eipä sillä ole mitään väliä, koska ihmisilmä näkee vain max 35 FPS.. :P

[FDF]TheLnxDrd (Finnish Defence Forces) BF3 Clan.
Deviantart: TheLnxDrd.deviantart.com
Windows 7 Ultimate User.

haga1
haga1
Originally posted by Perttu7:
Kyllä taas nöyryytyksestä kyseessä... Eipä sillä ole mitään väliä, koska ihmisilmä näkee vain max 35 FPS.. :P

Jos et huomaa eroa 30 ja 60 fps tai 120hz näytössä 120fps. On aika mennä silmälääköriin.
johtaja59
johtaja59
Sutteroinnista ei tainnut puhua mitään, tai CrossFire-konfiguraatioista 4K-näytöillä, mutta tosiaan hyvä, jos edes Mantle API-tuen voimin tulee pärjäämään optimaalisella kokoonpanolla Battlefield 4 -pelissä Titanille.
H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by johtaja59:
Sutteroinnista ei tainnut puhua mitään, tai CrossFire-konfiguraatioista 4K-näytöillä, mutta tosiaan hyvä, jos edes Mantle API-tuen voimin tulee pärjäämään optimaalisella kokoonpanolla Battlefield 4 -pelissä Titanille.

Tähän on pakko sanoa, että jos kortista liikkuvat tiedot itävät paikkansa, niin se ei tarvitse sille optimaalista battlefieldiä pärjätäkseen. Vaan se näyttäisi olevan jopa tehokkaampi kuin Titan. http://www.extremetech.com/gaming/16730...n-killer-leaked

Tiedot ovat varmistusta vailla, koska kortti ei varsinaisesti ole vielä myynnissa ja yleisesti testattavana. Tärkeää on tosin huomioda, että R9 290X:nen pitäisi olla 500-600 euron hintaluokkaa, joka tekee siitä halvemman kuin GTX 780. Silti se rinnastetaan 1000 euron Titanin kilpakumppaniksi, se kertoo suorituskyvystä jo paljon.

Ps: Mitä taas tulee silmien erottelukykyyn, 35 hz on kyllä täysin tuulesta temmattu lukema. 35 hz tarkoittaa käytännössä 28,5 ms kuvanvaihtoväliä joka on samaa luokkaa, kuin amd:n parjatut crossfire latenssit. Isomman luokkaisessa televisiossa vielä 60 hz kuvakin "pomppii".
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Peliohjelmoijat ovat jo pitkään sanoneet, että rautatason ohjelmoinnilla päästäisiin kovasti parempiin tuloksiin... ilmeisesti joku on päättänyt osoittaa väitteet tosiksi. Ei vain välttämättä tee hyvää GPU kilpailulle, jollei myös Nvidia korteille ala saada rautatason optimointeja... Se taas vie aikaa, joka taas syö rahaa, joka taas aiheuttaa hintapaineita, tai heikennyksiä jossain muualla...
Mutta on helppo uskoa, että rautaoptimoituna R9-290X pesee lattiaa millä tahansa! Koska näyttää pärjäävän ihan hyvin DX ympäristössäkin, ilmeisesti vieläpä beetatason ajureilla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29. syyskuuta, 2013 @ 15:25
cueman
cueman
outoa,mutta ei kuitenkaan enää voi sanoa edes täällä Toms Hardwaere sivuilla,ikävä kyllä.

meinaan että jonkun rautasivun mod,eli ylläpitäjä ja vt toimittaja suoraan sanoutuu jonkun,tässä tapauksessa AMD kannattajaksi,sitähän tuo kirjoitus meinaa,on todella kuluttajien halveksuntaa. (kehutaan kortti josta ei tiedetä mttä,muuta kehutaan silti,ja joku ostaa ja pettyy...kuka on syyllinen???

...ja todella epäammattimaista,halveksittavaa ja lukijoiden,tässä tapauksessa nvidian omistajien/kannattajien sylkemistä kasvoille.
kyllä yksi Muropaketti sivun pitäisi suomessa riittää, joka on siis myös aivan suoraan amd:n ihailija ,kannattaja ja jopa nvidaa haukkuva ns. rautasivu,jonka pitäisis testata ja objeksiivisesti vertailla esim .näykkäreitä.
taitaa olla liikaa,eli,lyhyesti kirjoittajat/toimittajat on amatööreja ja silla tavalla 'syöttävät' meille lukijoille myöskin väärää tietoa.

sitten tuo tieto puoli on,kuten jo aiemmin todettu todella nollan tasolla,mitään testejä ei ole kirjoittaja nähnyt,paitsi AMDn kommentin,ja otsikko:
'amd tulee nöyryytämään titania'

aivan roskaa,Radeon R9 290X ei lyö edes gtx 780 korttia,saati lähellekään titania.se on fakta.
kortti on susi kuin myös oli hd 6970.

täytyy muistuttaa kaikkia että ko. kortti on amd 9000series malli,eli amd pomppasi 8000 sarjan yli koska se olisi ollut pohjanoteeraus.
amd:s oli siis otettava SEURAAVAN sukupolven kortt jo esiin,jotta kilpailua syntyisi,ja,tätä korttia amd hypettää kuin myös sen yhteistyö kumppanit,kuin myös amd kannattajat.

niin,hienosti amd huijaa ostajia,eli kuluttajia ja nimesi hienosti kortin uudelleen,että asia hautautuu jonnekkin,mutta se ei muuta tosi asiaa,Radeon R9 290X on HD 9000 sarjan kortti,ei HD 8000.

Radeon R9 290X pitäisi olla min. 50% nopeampi kuin gtx 780/titan,mutta se ei pysty edes lyömään niitä.

ja lattialla pyyhkiminen...,kaiken A&O on 3dmarkit, ne on ne jotka määrittelevät maailmassa mikä on nopein kortti,ei pelien fps:t ole se 100%,mutta kuitenkin jos 3dmarkit rulla,niin myös fps't
tosiasia on että jo alimmat kortit,ja paljon kelpaa hyvin pelaamiseen.

lopuksi siis vielä se tärkeä fakta,vielä kerran,että amd silittäjät kertakaikkiaan hiljenisivät:

Radeon R9 290X on amd:n series 9000 kortti,EI 8000 sarjalainen jonka olisi pitänyt tulla nvidian gtx 780 vastaan.

eli näin olisi pitänyt olla,ilman amd:n huijausta:

gtx 780 vs hd 8000 (amd laittoi tähän hd 9000 kortin)
maxwell vs hd 9000

mutta nyt siis on näin:

gtx 780 vs Radeon R9 290X (hd 9000 series) ja jotkut hypettää tätä 'voittoa',jos tulee

nvidia maxwell vs Radeon R9 290X
tuohon nvidian korttiin siis amd kortin piti asettua.capice!

niin,noin se olisi,kuten olen jo tuhannesti sanonut,otoa muuten myös ettei tätä asiaa ole enää sanottu missään (suomessa),paitsi muutama kuukausi sitten,sen jälkeen ihan hiljaa... hehe

niin,nvidia julkaisi jo ulos että titan ultra tulisi ulos ja TODELLA pesisi amd 9000 sarjan kortilla lattiaa,mutta sitä ei tarvita,saa nähä tuleeko,kalliita ne on valmistaa joten,epäilen.

itse sanoon että tulee ulos,koska maxwell on aivan uutta piirisarjaa,joten titan ultra tulee ulos jotta kunnon ero säilyy amdn.


nvidia maxwell repi sellaisen eron amd gpu:n ettei enää tarvita testejä.

ja amd ajurot sen kuin huononee,niinkuin kaikki tietää,huh mitä roskaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28. syyskuuta, 2013 @ 11:26
H4X0R-X
H4X0R-X
No nyt kyllä oli niin peppukipeä viesti, että kaltaiseni nettiveteraanikin on vähän yllättynyt.... Joko tämä on jonkin sorttinen ennätys järkyttävien itkupotkuraivarien tasolla tai sitten tarkoituksellinen trollaus...... Otetaan nyt vaikka tälläinen lainaus.

Originally posted by cueman:
sitten tuo tieto puoli on,kuten jo aiemmin todettu todella nollan tasolla,mitään testejä ei ole kirjoittaja nähnyt,paitsi AMDn kommentin,ja otsikko:
'amd tulee nöyryytämään titania'

Anteeksi, mutta oletko vielä edennyt koulussa niin pitkälle, että olisivat opettaneet kaksoispisteen merkityksen?

"AMD: Radeon R9 290X tulee nöyryyttämään GTX Titanin BF4:ssä"

Onko tuossa siis oikeasti epäselvää? AMD sanoo että Radeon..... Ei siis toimittaja. Itseasiassa, samaan tyyliin otsikoitiin myös: http://www.hardware.fi/uutiset/artikkel...ta_4k-naytoille . Jostakin syystä olet kuitenkin tätä mieltä:

Originally posted by cueman:
kyllä yksi Muropaketti sivun pitäisi suomessa riittää, joka on siis myös aivan suoraan amd:n ihailija ,kannattaja ja jopa nvidaa haukkuva ns. rautasivu,jonka pitäisis testata ja objeksiivisesti vertailla esim .näykkäreitä.
taitaa olla liikaa,eli,lyhyesti kirjoittajat/toimittajat on amatööreja ja silla tavalla 'syöttävät' meille lukijoille myöskin väärää tietoa.
Eli on mielestäsi jonkinsorttista AMD:n suosimista, että amd:n väitteet otsikoidaan tasan samalla tavalla, kuin nVidian väitteet, jotka otsikoitiin:
"Nvidia: GeForce on paras valinta 4K-näytöille".

Sama kaksinaismoraali näkyy muutekin viestissäsi jatkuvasti, karjut mm. voimalla AMD:n oikaisevan yhden grafiikkapiiri mallin ohi ja olet sitä mieltä, että se ei ole sallittua ja on väärin. Kaskun et ala seuraavaksi itkemään IPv5 perään ja sitä kuinka on väärin siirtyä suoraan IPv6:seen. Onhan se hirveä vääryys, että julkaistiin ja kehitettiin hyvä ja kilpailukykyinen kortti paskan sijaan.

Lisäksi olisi kiva saada tietää, että millä ajattelit kyseistä korttia verrattavan muuhun, kuin nykyisiin kortteihin? Pitäisikö sitä siis verrata johonkin mututuntumaan jostain ehkä tulevaisuudessa julkaistavasta nVidiasta? Samalla logiikalla Gtx Titaniakin olisi jo kesällä pitänyt verrata tähän uuteen julkaisuun....
Tursska
Tursska
Originally posted by Perttu7:
Kyllä taas nöyryytyksestä kyseessä... Eipä sillä ole mitään väliä, koska ihmisilmä näkee vain max 35 FPS.. :P
Väärin on faktat :D
Lakupiip
Lakupiip
Originally posted by H4X0R-X:

Sama kaksinaismoraali näkyy muutekin viestissäsi jatkuvasti, karjut mm. voimalla AMD:n oikaisevan yhden grafiikkapiiri mallin ohi ja olet sitä mieltä, että se ei ole sallittua ja on väärin. Kaskun et ala seuraavaksi itkemään IPv5 perään ja sitä kuinka on väärin siirtyä suoraan IPv6:seen. Onhan se hirveä vääryys, että julkaistiin ja kehitettiin hyvä ja kilpailukykyinen kortti paskan sijaan.

Lisäksi olisi kiva saada tietää, että millä ajattelit kyseistä korttia verrattavan muuhun, kuin nykyisiin kortteihin? Pitäisikö sitä siis verrata johonkin mututuntumaan jostain ehkä tulevaisuudessa julkaistavasta nVidiasta? Samalla logiikalla Gtx Titaniakin olisi jo kesällä pitänyt verrata tähän uuteen julkaisuun....
Jos nyt otetaan hius ja ruvetaan sitä kirveellä halkomaan niin Gtx Titan tuli jo paljon ennen Gtx 700 sarjaa ja tätä ko. AMD:n korttia, joten Gtx Titania pitäisi verrata nimen omaan AMD:n HD 7990 korttiin eikä uudempaan. Ja vielä teille molemmille riitapukareille: AMD ei hypännyt HD 8000 sarjaa yli. Niitä ei vain tullut erillisinä näyttiksinä vaan olivat kaikki prosessoriin intergoituja. Esim. http://www.jimms.fi/tuote/AD6700OKHLBOX
H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by Lakupiip:
Originally posted by H4X0R-X:

Sama kaksinaismoraali näkyy muutekin viestissäsi jatkuvasti, karjut mm. voimalla AMD:n oikaisevan yhden grafiikkapiiri mallin ohi ja olet sitä mieltä, että se ei ole sallittua ja on väärin. Kaskun et ala seuraavaksi itkemään IPv5 perään ja sitä kuinka on väärin siirtyä suoraan IPv6:seen. Onhan se hirveä vääryys, että julkaistiin ja kehitettiin hyvä ja kilpailukykyinen kortti paskan sijaan.

Lisäksi olisi kiva saada tietää, että millä ajattelit kyseistä korttia verrattavan muuhun, kuin nykyisiin kortteihin? Pitäisikö sitä siis verrata johonkin mututuntumaan jostain ehkä tulevaisuudessa julkaistavasta nVidiasta? Samalla logiikalla Gtx Titaniakin olisi jo kesällä pitänyt verrata tähän uuteen julkaisuun....
Jos nyt otetaan hius ja ruvetaan sitä kirveellä halkomaan niin Gtx Titan tuli jo paljon ennen Gtx 700 sarjaa ja tätä ko. AMD:n korttia, joten Gtx Titania pitäisi verrata nimen omaan AMD:n HD 7990 korttiin eikä uudempaan. Ja vielä teille molemmille riitapukareille: AMD ei hypännyt HD 8000 sarjaa yli. Niitä ei vain tullut erillisinä näyttiksinä vaan olivat kaikki prosessoriin intergoituja. Esim. http://www.jimms.fi/tuote/AD6700OKHLBOX

Jos edelleenkin lähdemme halkomaan sitä hiusta, niin väitätkö että GTX Titanin tullessa markkinoille, sitä ei vertailtu Radeonin 6990:neen?

Itse muistan useammankin tuollaisen vertailun.... Pointtini on edelleen se, että miksi uutta Atin korttia ei saa rummuttaa tehokkaammaksi, kuin nVidian nykyinen, vaikka nVidian uusia kortteja saa rummuttaa tehokkaammiksi, kuin Atin nykyinen? Ja onko uutinen jossa julkaistaan edellämainittu, lainattuna AMD:n sanomisena, paskaa uutisointia, harhaanjohtamista ja Amd:n suosimista, vaikka täysin samankaltaista uutisointia tehdään nVidiasta?

En sano että sinä sanot niin, mutta eräs henkilö oli selvästi tätä mieltä. ;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30. syyskuuta, 2013 @ 20:05

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 5396 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 3 WLAN ja lähiverkot
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä