AMD lisää uusiin näytönohjaimiinsa TrueAudio DSP-äänipiirin

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

AMD lisää uusiin näytönohjaimiinsa TrueAudio DSP-äänipiirin
AMD piti eilen Hawaijilla julkistustilaisuuden, jossa se esitteli uuden sukupolven näytönohjaimia ja niiden mukana tulevia teknologioita. Merkittävimmät uudistukset olivat TrueAudio -äänipiiri ja Mantle -rajapinta grafiikalle.

TrueAudio on AMD:n täysin ohjelmoitava rautapohjainen audiomoottori, joka mahdollistaa ohjelmistopohjaisia toteutuksia paremman äänenlaadun. AMD ei kertonut tarkkoja tietoja TrueAudion toteutuksesta, mutta sen pitäisi tuoda mukanaan entistä parempaa tilaääntä perustuen muun muassa pelien sisäisiin paikkatietoihin, mikä mahdollistaa realistisemmat tilaäänet kuin mitä on mahdollista luoda esimerkiksi pelkästään surround-kuulokkeita käyttämällä.

Kehittyneet tilaäänet vaatisivat paljon prosessoritehoa, mutta TrueAudion rautapohjainen ratkaisu hoitaa tämän ilman suorituskyvyn laskua. TrueAudion kaltaista teknologiaa ei ole aiemmin lisätty näytönohjaimiin osittain siitä syystä, että Microsoft poisti Windows Vistan myötä audion rautakiihdytystuen. Tuki on kuitenkin palautettu Windows 8:n myötä, ja Microsoft käyttää myös Xbox Onessa omaa erillistä DSP-piiriä.
Haasteena AMD:lle on sovellustuki, sillä pelinkehittäjien on myös tuettava TrueAudiota. AMD:n tilaisuudessa demottiin muun muassa tulevaa Thief-peliä sekä indie-kehittäjä Xaviantin Lichdomia, jotka tukevat TrueAudiota. AMD on myös läheisessä yhteistyössä GenAudio, Firelight Technologies ja AudioKineticks -yritysten kanssa ohjelmistotuen parantamiseksi.GenAudion sivuilla on kuunneltavissa lyhyt demopätkä tilaäänistä pakattuna stereosignaaliksi. TrueAudio -tuki löytyy toistaiseksi ainoastaan AMD:n R9 290X, 290 ja R7 260X -näytönohjaimista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

cueman
cueman
uskomatosta.

sanon vain tämän kerran,enkä kommentoi tästä enämpää.

tolla dsp audiolla ei tee kerrassaan mitään,ei mitään!

ihan tyypillistä amd hypetystä,saahan siellä olla vaikka ultra 5000x3500 resoluutio tuki,mutta niinkuin dsp audiossa,hyvin,hyvin harvat ohjelmat,pelit yms. tukee sitä,joten on aivan arvoton,ja mikä ns. 'tärkeintä' sen arvo,käyttökelpoisuus ja kuluttajan hyöty on pxxxaa.
maksaa varmaan amd:lle kympin.

pah.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28. syyskuuta, 2013 @ 11:31

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Miten pystyn muuttamaan rajoittuneessa Windowsissa merkit Õ, õ, ÷, merkeiksi å, ä, ö? 1 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 197 Windows -ongelmat
Lenovo T510 Win7-Win10 ongelma. 36 Ajuri- ja softaongelmat
HP Spectre x360 convertible 13-ac0XX 1 Myydään
chromecast ongelmia 4 WLAN ja lähiverkot
Elisa viihde premium 3 HD-kanavat
Biisiketju 5213 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä