AfterDawn logo

XFX:ltä custom-jäähdytetty Radeon HD 7990

Panu Roivas Panu Roivas

XFX on ehkä monien mielestä hieman myöhässä julkaistessaan vastikään uuden kolmen korttipaikan korkuisella varustetun XFX HD 7990 Triple Dissipation -näytönohjaimen.

AMD on juuri julkistamassa seuraavan sukupolven näytönohjaimiaan, mutta se ei ole estänyt XFX:ää julkaisemasta vielä yhtä custom-jäähdytyksellä varustettua korttia nykyiseen sukupolveen. XFX HD 7990 Triple Dissipation noudattaa ulkoisesti XFX:lle tuttua tyyliä aluuminikuorella varustetulla jäähdyttimellä. Kolmen korttipaikan korkuinen cooleri pitää sisällään kookkaan alumiinirivaston sekä kolme kappaletta pölyä hylkiviä DuraTec-tuulettimia. Liitäntöinä kortissa toimii 1xDVI ja 4xminiDP, mikä sopii epäilemättä 5x1 Eyefinityä harkitseville, niin kauan kuin AMD:n Crossfire/Eyefinity -ongelmat eivät käyttäjää haittaa.


XFX HD 7990 Triple Dissipation toimii 950 MHz kellotaajuudella ytimen osalta, ja muistit ovat 6 GHz. Alunperin AMD lätkäisi HD 7990:n hinnaksi kirpeät 1000 dollaria, mutta XFX:n uutukainen irtoaa jo alle 750$ hintaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT