Steamin maailma laajenee muutaman tunnin päästä?

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Steamin maailma laajenee muutaman tunnin päästä?
Valven Gabe Newell vihjaili viime viikon maanantaina yrityksen Steam Box -projektista, jonka julkistusta on povailtu tälle viikolle. Valve lisäsi aiemmin verkkosivuilleen laskurin, jossa on kirjoitushetkellä enää 3 tuntia aikaa. Sivun mukaan "Steamin maailma laajenee vuonna 2014".

Valve julkisti viime vuonna Big Picture -tilan Steam-palveluunsa, millä se pyrkii tuomaan Steamin palvelut myös sohvalta käsin käytettäväksi. Toistaiseksi Steam on kuitenkin pysynyt vahvasti PC-työpöydän ääressä, sillä harvoilla on käytössään HTPC-konetta jota voisi käyttää sohvalta käsin.

Steam Box -projektin myötä Valven huhutaan julkaisevan oman pelikonsolin, joka pohjautuisi Linuxiin, jonka päällä pyörisi luonnollisesti Steamin Big Picture. Valve on vihjaillut, että kyseessä ei olisi välttämättä Valven itsensä valmistama laite, vaan Steam Boxeja valmistaisi useampi eri valmistaja. Aiemmin muun muassa Xi3 Piston -minitietokone yhdistettiin Valven Steam Box -konseptiin, mutta myöhemmin arvostelujen lytättyä Pistonin Valve otti etäisyyttä ja kertoi ettei heillä ole enää mitään tekemistä Pistonin kanssa.


Valven laskurisivulla on myös mystisiä kuvia palloista, ja sivun mukaan pääsemme pian mukaan "suunnitteluprosessiin". Onko tarkoituksena tehdä useampi tuotejulkistus, ja miten itse kukin voisi osallistua prosessiin? Onneksi asia selviää hyvinkin pian.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

R4ndom1
R4ndom1
SteamOS! Aika tyyli, toivottavasti tuolle rupeis tuleen pelejä, sais tämän wintowsin roskiin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. syyskuuta, 2013 @ 20:23

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4483 Vapaata keskustelua
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä