Steamin maailma laajenee muutaman tunnin päästä?

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Steamin maailma laajenee muutaman tunnin päästä?
Valven Gabe Newell vihjaili viime viikon maanantaina yrityksen Steam Box -projektista, jonka julkistusta on povailtu tälle viikolle. Valve lisäsi aiemmin verkkosivuilleen laskurin, jossa on kirjoitushetkellä enää 3 tuntia aikaa. Sivun mukaan "Steamin maailma laajenee vuonna 2014".

Valve julkisti viime vuonna Big Picture -tilan Steam-palveluunsa, millä se pyrkii tuomaan Steamin palvelut myös sohvalta käsin käytettäväksi. Toistaiseksi Steam on kuitenkin pysynyt vahvasti PC-työpöydän ääressä, sillä harvoilla on käytössään HTPC-konetta jota voisi käyttää sohvalta käsin.

Steam Box -projektin myötä Valven huhutaan julkaisevan oman pelikonsolin, joka pohjautuisi Linuxiin, jonka päällä pyörisi luonnollisesti Steamin Big Picture. Valve on vihjaillut, että kyseessä ei olisi välttämättä Valven itsensä valmistama laite, vaan Steam Boxeja valmistaisi useampi eri valmistaja. Aiemmin muun muassa Xi3 Piston -minitietokone yhdistettiin Valven Steam Box -konseptiin, mutta myöhemmin arvostelujen lytättyä Pistonin Valve otti etäisyyttä ja kertoi ettei heillä ole enää mitään tekemistä Pistonin kanssa.


Valven laskurisivulla on myös mystisiä kuvia palloista, ja sivun mukaan pääsemme pian mukaan "suunnitteluprosessiin". Onko tarkoituksena tehdä useampi tuotejulkistus, ja miten itse kukin voisi osallistua prosessiin? Onneksi asia selviää hyvinkin pian.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

R4ndom1
R4ndom1
SteamOS! Aika tyyli, toivottavasti tuolle rupeis tuleen pelejä, sais tämän wintowsin roskiin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. syyskuuta, 2013 @ 20:23

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Latausjohto irti vai ei? 10 Kannettavat tietokoneet
Windows 11 - Keskustelu 1 Windows -ongelmat
Biisiketju 4701 Vapaata keskustelua
Windows 10 - Keskustelu 1206 Windows -ongelmat
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä? 7 Uutta kannettavaa ostamassa
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Näytä lisää viestejä