Apple hakee patenttia langattomalle lataukselle

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (7)

Apple hakee patenttia langattomalle lataukselle
Langattomasta latauksesta on puhuttu pitkään, mutta toistaiseksi laitevalmistajat eivät ole hyödyntäneet tekniikkaa tuotteissaan muutamia kokeiluja enempää. Vaikka Apple puhuukin langattomien tiedonsiirtotekniikoiden puolesta, ei yhtiö ole vielä halunnut muuttaa mobiililaitteiden lataamista langattomaksi.

Tällä hetkellä lataaminen on toteutettu erillisillä latausalustoilla, joiden päälle puhelin asetetaan lataantumaan. Applen markkinointijohtaja Phil Schiller pitää tätä kuitenkin kömpelönä ratkaisuna, joka ei ole oikeasti edes langaton (latausalusta on edelleen kiinni pistorasiassa).

Julkaistun patenttihakemuksen mukaan Applen suunnitelmissa on ollut langattomaan lataukseen tarkoitetun järjestelmän integrointi suoraan tietokoneisiin, mobiililaitteisiin ja lisälaitteisiin (esim. näppäimistö). Näin ollen lataukseen ei tarvittaisi erillistä lisälaitetta, vaan virran lähettimenä toimii esimerkiksi iMac, joka on jokatapauksessa kiinni pistorasiassa. IMac voisi ladata jatkuvasti näppäimistöä, hiirtä ja sen läheisyyteen tuotua mobiililaitetta (esim. iPhone).


Applen patentoiman järjestelmän toinen hienous on se, että esimerkiksi näppäimistö voi toimia lisälähettimenä. Se voisi välittää iMacin lähettämän virran hiirelle mikäli tietokoneen ja hiiren välisessä suorassa yhteydessä on ongelmia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

7 kommenttia

aDewil
aDewil
minusta kannattaa alkaa vasta sitten puhumaan kun laite saa ilman mitään johtoja virtaa kahen metrin päähän virran lähetys paikasta esim. omassa asunnossa.
samalla vähenis paljon kaapeleita lattialta ja laitteiden sijoittaminen asunnossa paranis paljon eri paikkoihin.

mutta sen hyöty suhe ei ole tarpeeksi (hukkaa 60% laittesta laitteeseen siirrossa) korkeella et siitä kannattas ottaa yleiseen käyttöön.

ainakin hilavitkuttimen sivulla on ollut pikku juttu täysinlangattoman energian siirrosta:
http://www.hilavitkutin.com/2007/06/09/...-johdottomasti/
Flobat
Flobat
Ja minkähänlaisia terveyshaittoja mahtaa tulla kun aletaa sähkökin langattomasti jakamaan.

SF-2000 || Corsair CX 750M || SaberTooth 990FX R2 || AMD FX-8350@4.75Ghz/1,43V || Asus R9 290 DirectCU II || 16GB Team Group 2400Mhz DDR3 || Blackice 360 GTX || NeXXos ST30 || Swiftech Mcp655 || EK Supermacy || ClearFlex tubing || Deathadder 4G/Destructor 2/Steelseries 6Gv2 || Sennheiser PC350 || 22" 2ms LCD Iiyama Prolite B2206WS || ASUS Xonar DX || Win7 Ultimate N
http://www.speedtest.net/result/2401459507.png

teppoI
teppoI
Originally posted by Flobat:
Ja minkähänlaisia terveyshaittoja mahtaa tulla kun aletaa sähkökin langattomasti jakamaan.
Käsittääkseni magneettikentillä ei olla havaittu olevan terveysvaikutuksia, ei terveyttä edistäviä (esim. magneettiterapia) eikä haittaavia. Applen(kin) langaton latausjärjestelmä perustuu viime kädessä induktioon, joka menetelmänä tunnetaan jo äärimmäisen hyvin.

Langaton lataus voi tietysti aiheuttaa ongelmia jos käyttäjällä on sydämentahdistin. Sitä en tiedä kuinka suuria magneettikenttiä tahdistin kestää, joten langattoman latauksen vaikutukset siihen jäävät osaltani mutuiluksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. syyskuuta, 2013 @ 9:53
RekookeR
RekookeR
Eikös noi magneetti kentät tee ampiaiset hulluiksi, nehän käyttää magneettikenttiä suunnistamiseen? Se että asia ei aiheuta ihmiselle haittaa, ei tarkoita etteikö se sitä toisille tekisi. Noh, eipä sitä eläimistä ennenkään ole ollut väliä, ihmiset on niin täynnä itseään ettei ne tajua että eläimet on se mikä ihmiset pitää elossa.

-Reko

Lakupiip
Lakupiip
Eihän tuokaan vielä täysin langaton ole. On se IMac siellä pistorasiassa kiinni kuten on myös se latausalustakin.
Boss93
Boss93
Eli Apple hakee patenttia vanhalle keksinnölle, joka on vain integroitu heidän laitteeseensa...
Tästä tulikin mieleeni, kun perhetuttu puhui, kuinka hänen puhelimessaan on bluetooth lataus (Tarkoittaen siis tietenkin langatonta latausta), niin totesin vain, etten ainakaan itse haluaisi olla samassa huoneessa sen laturin kanssa.
Mututuntuma
Mututuntuma
Originally posted by Lakupiip:
Eihän tuokaan vielä täysin langaton ole. On se IMac siellä pistorasiassa kiinni kuten on myös se latausalustakin.
Onhan se. Mutta et nyt tainnut tajuta sitä että iMacissa ei ole akkua. Joten se nyt vaan sattuu aina olemaan siellä seinässä kiinni. Ja mikäli tämä toteutuu iMac lataa kaikki muut laitteesi oikeasti langattomasti. Ei ole tarvetta millekkään ylimääräisille latausalustoille mitkä ovat vielä pöytäkoneesi lisäksi siellä seinässä kiinni.

Mielestäni mielenkiintoinen lisäys Apple tuoteperheeseen mikäli toteutuu. Ensimmäinen ns. "oikea" langaton lataus.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä? 7 Uutta kannettavaa ostamassa
Biisiketju 4698 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Latausjohto irti vai ei? 3 Kannettavat tietokoneet
Bitlocker-salaamisen nopeus täyteen kovalevyyn 6 Windows -ongelmat
Topfield-2400 lukituksen poisto 6 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Näytä lisää viestejä