AfterDawn logo

Intel: 14 nanometrin suorittimien kehitys aikataulussa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Intel kertoi eilen IDF-tapahtumassa, että sen 14 nanometrin tekniikalla valmistettujen suorittimien kehitys on aikataulussa ja toimitusten pitäisi alkaa ensi vuoden toisella puoliskolla.

Ensi vuonna Intel uskoo saavansa kirittyä Atom- ja Core-suorittimien välillä olleen noin yhden sukupolven eron umpeen. Ensi vuonna on siis tulossa 14 nanometrin tekniikalla valmistettuja Atom- ja Core-suorittimia.

Sirujätti on kohdistanut fokuksensa vähävirtaisiin ratkaisuihin. Haswellien ansiosta kannettavien tietokoneiden akku kestää yhdellä latauksella koko työpäivän ja ensi vuonna esiteltävät 14 nanometrin tekniikalla valmistetut Broadwell-prosessorit parantavat suorittimien energiatehokkuutta entisestään. Tähän mennessä tehdyt testit indikoivat 30 prosentin parannusta, mutta Intel aikoo vielä optimoida arkkitehtuuria joten lisäparannukset ovat mahdollisia.

Edistysaskeleiden ansiosta seuraavan sukupolven kannettavien tietokoneiden akkukeston voidaan olettaa kasvavan.

1 KOMMENTTI

Lakupiip1/1

Onkos se nyt sitten silleen että Core- sarjan prossut jää kokonaan pois desktop koneista vai tuleeko ne silti 14nm tekniikalla vai jääkö tehokäyttäjille intelin puolelta ainoastaan Lga 2011 kannan prossut?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT