Tehdaspalo saattaa hidastaa PC- ja älypuhelintuotantoa (päivitetty)

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (2)

Tehdaspalo saattaa hidastaa PC- ja älypuhelintuotantoa (päivitetty)
SK Hynixin tehtaalla Kiinassa on roihunnut tulipalo, jonka vaikutukset tehtaan tuotantoon ovat väistämättömät. All Things D:n mukaan kyseinen SK Hynixin tehdas on vastuussa jopa 10 prosentista maailman DRAM-siruista. Palosta uutisoi myös esimerkiksi WSJ.

Tehtaalla tuotettuja muisteja käytetään sekä tietokoneissa että nykyisin myös erilaisissa mobiililaitteissa kuten älypuhelimissa. Mikäli olit aikonut päivittää koneen kammat, kannattaa joko olla todella nopea tai odottaa vähän aikaa ja seurata tarkasti hintoja. Heti palon uutisoinnin alkaessa muistikomponenttien hinnat nousivat, eikä vielä tiedetän, kuinka hintataso tulee kehittymään. Myös tuotteiden saatavuus saattaa kärsiä.

SK Hynixin Wuxin tehtaan palo saatiin taltutettua nopeasti, ja vauriot vaikuttavat nykyisten tietojen mukaan pieniltä. Lyhyenkin seisokin vaikutukset suurella tehtaalla ovat kuitenkin tuntuvia. Wuxin tehdas tuottaa noin puolet yhtiön DRAM-siruista.


Päivitys: SK Hynixin edustajat ovat vakuuttaneet, että palo on ulkoa näyttänyt suuremmalta kuin se on todellisuudessa ollut, eikä vaurioita ole syntynyt juurikaan. Palon vaikutukset saattavat siis olla huomattavasti vähäisemmät, kuin aluksi on ollut aihetta pelätä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

johtaja59
johtaja59
Tehtaan edustajan antamiin lausuntoihin kannattaa suhtautua skeptisesti.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Tehtaan udustaja ei panisi pahakseen, jos samasta tuotteesta saisi saman hinnan, joten jos tehtaan edustaja toppuuttelee hintojen nostoa, niin ehkä tähän ei tarvitse suhtautua ihan niin sceptisesti....
tällä kertaa ;-)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5402 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2218 Vapaata keskustelua
Videoketju 428 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä