Sony esitteli uusia Vaio-sarjan tietokoneita

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Sony esitteli uusia Vaio-sarjan tietokoneita
Sonyn tämän viikon tuotejulkistuksiin lukeutui kaksi uutta tietokonetta sekä sen ensimmäinen Windows 8 -taulutietokone. Yhtiö esitteli IFA-messuilla myös 20,7 megapikselin kameralla varustetun Xperia Z1 -älypuhelimen ja objektiivikameroita.

Japanilaisyhtiön ensimmäinen Windows 8 -taulutietokone on nimeltään Vaio Tap 11. Se vaikuttaa perusperiaatteiltaan samanlaiselta tabletilta kuin mitä Microsoftin Surface on. 11-tuumaisella Full HD -näytöllä varustettuun tablettiin saa halutessaan joko Pentium- tai Core-sarjan (Haswell) suorittimen. Tallennustilaa on valittavissa väliltä 128–512 gigatavua. Koneesta löytyy muistikortinlukija, USB 3.0 -portti ja micro HDMI -paikka. Maailman ohuimmaksi Windows 8 -tabletiksi tituleeratussa Vaio Tap 11:ssä riittää virtaa yhdellä latauksella kuudeksi tunniksi. Tapiin saa myös langattoman näppäimistön, joka toimii samalla myös näyttösuojana (näppäimistö lataantuu tässä tilassa).
Tabletin lisäksi Sony julkisti uudenlaisen Vaio Flip -tietokoneen, jossa muuntautuminen kannettavasta tietokoneesta taulutietokoneeksi on hoidettu magneettisen kytkimen kautta. Näytön kehyksessä on puolivälissä sarana, jonka ympäri näytön voi kiertää. Video kertoo konkreettisemmin miten laite toimii. Flip on saatavilla 13, 14 ja 15 tuuman kokoluokissa. 13-tuumaisen mallin resoluutio on 1920 x 1080 pikseliä, mutta 15 tuuman mallissa on 2880 x 1620 pikselin näyttö. Kaikkiin on saatavilla SSD-kiintolevy, mutta vain 13 tuuman mallissa se on vakiona.Sonylla oli näytillä myös Vaio Tap 21, joka on suureksi tabletiksi muuntautuva All-in-One-tietokone. Se on jatkoa Vaio Tap 20:lle, joka oli tämän laitetyypin ensimmäisiä edustajia. Tap 21:ssä on 21,5 tuuman Full HD -kosketusnäyttö ja siihen voi valita Intel Core i5- tai i7-suorittimen. Tietokoneeseen on saatavilla sekä SSD- että hybridimuistia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
E-kirjan lukulaite 1 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 1 Android -keskustelu
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
google tili kaapattu 107 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1208 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä