AfterDawn logo

Microsoftilta tulossa Power Cover uusiin Surface-taulutietokoneisiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Verkkosivusto Neowin on saanut tietoonsa yksityiskohtia Microsoftin tuleviin Surface 2 -taulutietokoneisiin liittyen. Ohjelmistojätti aikoo julkaista uusien tablettien lisäksi Power Cover -suojan, joka käytännössä kuin nykyinen Type Cover -näppäimistötelakka. Uudessa Power Coverista löytyy tosin sisäänrakennettu akku.

Akun takia Power Coverin pitäisi olla Type Coveria painavampi ja hieman paksumpi. Lisälaite toimii Surface 2:n, Surface 2 Pron sekä mahdollisesti Surface Pron kanssa. Viime vuonna esitelty Surface RT ei ilmeisesti ole yhteensopiva Power Coverin kanssa.

Microsoft-tietäjä Paul Thurrott vahvistaa, että Power Cover on tulossa ja kertoo teknisiä tietoja siihen liittyen. Sitä tärkeintä tietoa, eli kuinka paljon Power Coverin akku pidentää tabletin käyttöaikaa yhdellä latauksella, ei vielä tiedetä.


Neowinin mukaan Surface 2 Prossa käytetään Haswell-sukupolven Core i5 -suoritinta ja keskusmuistin määrä on kasvanut kahdeksaan gigatavuun. Ulkonäön pitäisi olla samanlainen kuin nykyisissä Surface-tietokoneissa, mutta jalkatukea on uudistettu. The Vergen mukaan Surface 2:n RT-versiossa käytetään Nvidian Tegra 4 -järjestelmäpiiriä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT