AfterDawn logo

Akasalta minikotelo Intelin NUC-emolevylle

Teemu Laitila Teemu Laitila

Akasa on julkaissut Intelin NUC-konseptiin perustuville koneille tarkoitetun minikokoisen kotelon. Newton V on suunniteltu nimenomaan Intelin D53427RKE-emolevyä silmällä pitäen.

Alumiinirakenteinen kotelo tulee saataville mustana, hopeisena ja kullan värisenä vaihtoehtona. Intel on suunnitellut NUC-koneet (Next Unif of Computing) passiivijäähdytteiseksi. Newton V:ssä prosessorin ja piirisarjan lämpöä hoidetaan ulos kotelosta jäähdytyssiiliä muistuttavien reunojen avulla. Kotelosta löytyy valmiit reiät WLAN- ja Bluetooth-antenneille ja kolmelle etupaneelin USB-liitännälle (yksi USB3.0).

Kotelon mitat ovat 150 x 150 x 47 millimetriä ja painoa kertyy 950 grammaa ilman sisuskaluja. Kotelo sisältää VESA-standardin mukaiset kiinnittimet, joten se voidaan asettaa myös muualle kuin tv-tasolle näkyviin muiden laitteiden seuraan.


Ikävä kyllä Akasa ei kertonut tarkemmin, mihin hintaan kotelo saapuu markkinoille. Joka tapauksessa kompaktin kokoista pikkukonetta havitteleva saa varautua maksamaan kokonaisuudesta isommankin koneen hinnan, sillä jo pelkkä D53427RKE-emolevy (integroidulla Core i5-3427U -prosessorilla) maksaa lähemmäs 400 euroa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT