Samsung saattaa kuopata Androidia ajavan Windows 8 -hybridin Ativ Q:n

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Samsung saattaa kuopata Androidia ajavan Windows 8 -hybridin Ativ Q:n
Samsung esitteli kesällä Lontoossa uuden Windows 8 -hybridin, joka toimii tablettina, mutta sisältää myös fyysisen näppäimistön. Laitteen erikoisuutena oli kuitenkin mahdollisuus käyttää myös Androidia ilman tarvetta uudelleenkäynnistykseen.

Korealaistietojen mukaan Ativ Q on kuitenkin joutunut vastatuuleen nimenomaan uniikin kaksoiskäyttöjärjestelmänsä vuoksi. Naver.com kertoo (Google Translate) omiin Samsungin sisäisiin lähteisiinsä vedoten, että kaksoiskäyttöjärjestelmään liittyvät patenttiongelmat ovat vähintäänkin viivästyttämässä Ativ Q:n julkaisua ja myös laitteen kuoppaaminen kokonaan on mahdollista.

Samsung on ollut hiljainen Ativ Q:n tilanteesta heti julkaisusta lähtien ja korealaislehden mukaan yhtiö on sen jälkeen poistanut sivuiltaan tietoja laitteesta, peruuttanut kaikki ennakkotilaukset sekä laitetta varten suunnitellut mainoskampanjat.


Ativ Q perustuu Intelin tuoreimman sukupolven Haswell-prosessoriin ja Windows 8 -järjestelmän lisäksi se sisälsi esiasennettuna Android 4.2.2 -järjestelmän, joka pyörii Windowsin taustalla virtuaalikoneessa. Tuplakäyttöjärjestelmän ja erikoisen muotoilunsa lisäksi laite erottuu joukosta 13,3 tuuman kokoisella näytöllään, jonka resoluutio on 3200x1800 pikseliä.

Tom's Hardware Suomi oli paikalla Samsungin julkaistessa Ativ Q:n Lontoossa. Pikaisen käyttökokemuksen perusteella laitteen näyttö on juuri niin teräväkuvainen kuin miltä se kuulostaakin. Vaikka moniin asentoihin taipuva näyttö antaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia, laite on tabletiksi kohtuullisen raskastekoinen, eikä sen näppäimistö pärjää perinteisille kannettaville. Tarkempi esittely laitteesta on tarjolla kesäisessä uutisessa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

tataka
tataka
ongelmana kyseisessä mallissa on myös korkea hinta, sekä ei vielä tiedetä mikä hybridimalli on paras, siis slider(joka musta on huonoin esim tämä ja sony vaio duo 13/11) perusultrabook josta näyttöä vääntämällä tablet(lenovo yoga, dell xps 12) ja perusultrabook mutta näppäimistön jossa esim lisäakku, portteja, kiintolevy, langaton lataus jonka saa irti tablettiosasta(joka on paras)

jokaisessa on hyviä puolia mutta minusta slider on huonoin, koska näytön katselukulmaa ei saa säädettyä ja näyttö on kuljetuksen aikana turvaton. tablettikäytössä irrotettavan omaava on paras ja perusultrabook välimalli
Spaca
Spaca
Originally posted by tataka:
ongelmana kyseisessä mallissa on myös korkea hinta, sekä ei vielä tiedetä mikä hybridimalli on paras, siis slider(joka musta on huonoin esim tämä ja sony vaio duo 13/11) perusultrabook josta näyttöä vääntämällä tablet(lenovo yoga, dell xps 12) ja perusultrabook mutta näppäimistön jossa esim lisäakku, portteja, kiintolevy, langaton lataus jonka saa irti tablettiosasta(joka on paras)

jokaisessa on hyviä puolia mutta minusta slider on huonoin, koska näytön katselukulmaa ei saa säädettyä ja näyttö on kuljetuksen aikana turvaton. tablettikäytössä irrotettavan omaava on paras ja perusultrabook välimalli
Ennakko veikkailujen mukaanhan hinta olisi jäänyt halvemmaksi kuin Vaio duo 13 ja Dell XPS, eli niihin verrattuna ei olisi ollut kallis. Harmi, että tämä innovaatio kaatuu (odotetusti) patenttikiistoihin, olisin hankkinut Q:n 100% varmasti.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26. elokuuta, 2013 @ 22:56

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1187 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Halutan lainata toimivaa Babylon 5 DVD-boksia 1 Muuta keskustelua kotiteatterista
Biisiketju 5238 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2207 Vapaata keskustelua
Microsoft Edge - Keskustelu 25 Windows -ongelmat
Pelejä ilmaiseksi 123 PC:n pelit
Myydään Cooler Master 700W ATX virtalähde 1 Myydään
Myydään Asus GEFORCE GTX1050TI 4GB näytönohjain 1 Myydään
uTorrent ei ala lataamaan 6 Aloittelijoiden P2P-ongelmat
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 16 WLAN ja lähiverkot
Näytä lisää viestejä