AfterDawn logo

Lisää tietoja Nokia-tabletista: näyttää Lumialta, ohuempi kuin iPad

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Nokian tablet-suunnitelmista on puhuttu pitkään, mutta viimeinkin vaikuttaisi siltä, että yhtiöltä nähdään jotain konkreettista tablet-rintamalla. The Verge kertoo omiin lähteisiinsä perustuen, että Nokian tulevan tabletin koodinimi on Sirius (vaikka aiemmissa vuodoissa puhuttiin Vanquish-nimisestä laitteesta) ja se muistuttaa ulkoasultaan Lumia-sarjan puhelimia.

Aiempien vuotojen perusteella Sirius on 10,1 tuuman kokoinen. The Vergen mukaan laite on jopa ohuempi kuin uusimman sukupolven iPad ja sen näyttö toimii Full HD -resoluutiolla. Näytössä on panostettu erityisesti kirkkauteen, jotta laitteen käyttö onnistuisi myös auringonpaisteessa.

Vergen tiedot vahvistavat aiempia huhuja Snapdragon 800 -piiristä. Muistin määräksi mainitaan kaksi gigatavua. Tableteissa akkukesto on merkittävässä roolissa ja Nokian kerrotaan tavoittelevan 10 tunnin käyttöaikaa LTE-yhteys päällä. Laitteessa pitäisi myös olla microSD-korttipaikka, microHDMI-liitäntä sekä perinteinen microUSB latausta varten. Nokia aikoo varustaa Siriuksen erillisellä näppäimistötelakalla, joka sisältää lisäksi erillisen akun, jolla tabletin käyttöaika pitenee.


Laitteen käyttöjärjestelmänä on Windows RT, jota on jo etukäteen pidetty tulevan tabletin suurimpana heikkoutena. Esimerkiksi Microsoftin oma Surface RT -tabletti ei ole käynyt kaupaksi ja Microsoft joutui tekemään 900 miljoonan dollarin alaskirjauksen myymättä jääneiden laitteiden ja hinnan alennusten vuoksi. Nokia kuitenkin ilmeisesti uskoo Siriuksen menekkiin, sillä Vergen tietojen mukaan laite olisi hinnoiteltu samalla tasolle kymmenentuumaisten tablettien markkinoita hallitsevan Applen iPadin kanssa.

Sirius (ja muita Lumia-uutuuksia) julkaistaneen New Yorkissa syyskuun 26. päivä.

2 KOMMENTTIA

tataka1/2

bay trail atomin olisivat laittaneet niin olisi ollut monelle hyvä vaihtoehto ainoaksi tietokoneeksi... no varmaan mikkisofta vähän antanut apurahaa.

manni2/2

Onnea vaan Windows RT -tabletin myynnin kanssa...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT