Steve Ballmer jää eläkkeelle - Microsoft etsii uutta toimitusjohtajaa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Steve Ballmer jää eläkkeelle - Microsoft etsii uutta toimitusjohtajaa
Microsoft on ilmoittanut, että yhtiön toimitusjohtaja Steve Ballmer jää eläkkeelle seuraavan 12 kuukauden aikana. Ballmer on johtanut Microsoftia vuodesta 2000 alkaen.

Tarkoituksena on, että Ballmer johtaa yhtiötä niin kauan, kunnes johtokunnan asettama komitea löytää Ballmerille seuraajan. Microsoftilta kerrotaan, että yhtiö etsii seuraajaa sekä omista riveistään, että ulkopuolisten hakijoiden joukosta, johon on palkattu avuksi johtajien rekrytointiin erikoistunut yhtiö Heidrick & Struggles.

Steve Ballmerin oman kommentin mukaan muutokselle ei ole ikinä täydellistä aikaa, mutta nyt on kuitenkin paras aika. Microsoft on yhtiönä muuttumassa ohjelmistoyhtiöstä laitteita ja palveluita toteuttavaksi yhtiöksi, johon liittyen yhtiössä toteutetaan myös massiivinen organisaation uudelleenjärjestely. Ballmerin mukaan Microsoft tarvitsee nyt uutta toimitusjohtajaa, joka voi johtaa yhtiötä pidemmälle tulevaisuuteen sen uudella tiellä.


Yksi uutta toimitusjohtajaa etsivän komitean jäsenistä on yhtiön perustaja Bill Gates, joka myös ilmaisee tukensa Ballmerille ja toteaa Microsoftin olevan onnekas Ballmerin jatkaessa nykyisissä tehtävissään siihen saakka, kunnes seuraaja on löytynyt.

Ballmer seurasi toimitusjohtajana Bill Gatesia ja hänen aikanaan yhtiö on kasvanut vauhdikkaasti. Vuosiin on mahtunut myös epäonnistumisia kuten Windows Mobile -alusta, jonka Microsoft joutui kuoppaamaan kokonaan ja aloittamaan mobiilistrategiansa alusta Windows Phone -järjestelmällä. PC-myynnin laskiessa Microsoftilla alkaa olla yhä suuremmat paineet saada kunnollinen jalansija mobiilimaailmassa, mihin ratkaisuksi Microsoft on kehittänyt kosketukselle optimoidun Windows 8 -järjestelmän.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

jonppaa
jonppaa
Kyllä minäkin luovuttasin jo suosiolla.
Boss93
Boss93
Kauppalehti:Elopia veikataan Microsoftin toimitusjohtajaksi. Kauppalehden lähde. En kyllä tiedä miten huonoja nuo tuolla kauppalehden toimituksessa ovat lukemaan englantia, mutta itse sain tuosta heidän lähteestään sellaisen käsityksen, että Elop olisi ehkä se yksi epätodennäköisin vaihtoehto...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. elokuuta, 2013 @ 16:43

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1178 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Miten pystyn muuttamaan rajoittuneessa Windowsissa merkit Õ, õ, ÷, merkeiksi å, ä, ö? 1 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 197 Windows -ongelmat
Lenovo T510 Win7-Win10 ongelma. 36 Ajuri- ja softaongelmat
HP Spectre x360 convertible 13-ac0XX 1 Myydään
chromecast ongelmia 4 WLAN ja lähiverkot
Elisa viihde premium 3 HD-kanavat
Biisiketju 5213 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä