AfterDawn logo

LG:ltä tulossa taulutietokone vielä tämän vuoden aikana

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

LG:n Bulgarian mobiilipomo Dimitar Valev kertoi Dnevnik-talouslehden haastattelussa, että yhtiöltä on tulossa taulutietokone tämän vuoden aikana. Lisäksi yhtiö kehittää sekä Windows Phone 8- että Firefox OS -puhelinta.

Valevin mukaan LG:n strategia mobiililaitteissa on älypuhelinvetoinen, mutta tablet-markkinoita seurataan jatkuvasti tarkasti. Yhtiö aikoo esitellä ensi vuonna aiempaa kookkaampia puhelimia, mikä tarkoittanee käytännössä kuuden tuuman puhletteja.

LG on ollut varovainen taulutietokoneiden suhteen, koska Valevin mukaan ala on kilpailtu ja voiton takominen niillä on vaikeaa. Korealaisvalmistajalta on nähty parin viime vuoden aikana vain pari laitetta, mikä on varsin vähän kilpailijoiden päivitystahtiin ja laitevalikoimaan nähden. Taulutietokoneiden myynti kasvaa kuitenkin voimakkaasti, minkä takia LG on alkanut pohtia strategiaansa uudelleen. Aiemmin on tullut ilmi, että LG kehittää 9,8-tuumaista V500-taulutietokonetta.


Puhelimissa yhtiö keskittyy Androidiin, mutta ilmeisesti Windows Phone 8 -pohjainenkin älypuhelin on tulossa markkinoille. Heinäkuussa liikkui huhuja LG:n WP8-puhelimesta. Valevin mukaan Windows Phone -laitteita ei ole tulossa myyntiin tämän vuoden aikana. Firefox OS -pohjainen puhelin on myös tulossa myyntiin ensi vuoden alkuun mennessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT