Microsoft uudisti ergonomisen näppäimistönsä futuristisella muotoilulla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Microsoft uudisti ergonomisen näppäimistönsä futuristisella muotoilulla
Microsoft on julkaissut uuden version yhtiön ergonomisesta näppäimistömallista. Ergonomiaa painottavat näppäimistöt eivät ikinä ole nousseet massojen suosioon, minkä Microsoft uskoo johtuvan pääasiassa ulkoisista seikoista eli niitä ei pidetä tyylikkäinä.

The Vergelle puhunut Microsoft-insinööri Suneel Goud, joka oli mukana suunnittelemassa alkuperäistä mallia lähes 20 vuotta sitten, pitää nyt julkaistua Sculpt Ergonomic -näppäimistöä ensimmäisenä suurena päivityksenä alkuperäiseen näppäimistöön. Suunnittelijoiden tavoitteena oli säilyttää näppäimistön ergonomiset hyödyt, mutta tehdä siitä myös nykystandardeilla tyylikäs.

Näppäimistössä onkin säilytetty kahteen osaan jaettu kokonaisuus, mutta uudessa mallissa koko rakennelmasta on tehty kevyemmän tuntuinen ja näköinen. Yksi suurimpia eroja on numeronäppäimistön erottaminen kokonaan omaksi laitteekseen. Näppäimistö sisältää tietysti Windows 8:n toimintaan liittyviä pikanäppäimiä


Näppäimistön seuraksi lanseerataan myös Sculpt Ergonimic -hiiri, jonka suunnittelussa on painotettu ranteen väsymisen vähentämistä. Hiiri sisältää normaaleiden kahden painikkeen lisäksi kaksi lisäpainiketta sekä Windows-näppäimen, jolla voidaan avata Aloitus-valikko Windows 8:ssa.

Molemmat laitteet liitetään tietokoneeseen Bluetooth-yhteydellä ja Microsoft lupaa laitteiden paristojen kestävän normaalikäytössä kolme vuotta näppäimistön osalta, jopa kuusi vuotta erillisen numeronäppäimistön osalta ja vuoden hiiren osalta.

Koko paketti on hinnoiteltu Yhdysvalloissa 129,95 dollariin eli karkeasti ottaen sataan euroon. Pelkän näppäimistön hinta on 80,95 dollaria eli noin 61 euroa ja pelkän hiiren 59,95 dollaria eli 45 euroa. Laitteiden toimitusten luvataan alkavan Yhdysvalloissa 15.8. Euroopan hinnoittelusta tai toimitusajoista ei ole kerrottu tarkemmin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Taeco
Taeco
En pidä tuota erityisesti vanhaa tyylikkäämpänä. Mattapinnan vaihtaminen kiiltäväpintaiseen muoviin ei ole mielestäni oikein 2010-lukua, vaan paremminkin edellistä vuosikymmentä. Se kerää sormenjälkiä ja näyttää likaisemmalta likaantuessaan. Kuka pitää sitä tyylikkäänä?

Toki tuosta on karsittu turhia näppäimiä (kuten web, search, mail jne.) pois. En tykkää ajatuksesta ruveta asettelemaan näppäimiä tavanomaisesta poikkeavalla tavalla, ikään kuin tilasta olisi puutetta. Se on ymmärrettävää läppäreillä, mutta että pöytäkoneelle tarkoitetussa näppäimistössä aletaan ahtamaan navigointinäppäimiä muiden näppäinten kylkeen standardeista poikkeavaan järjestykseen... ei näin.

Toinen asia, jota en voi ymmärtää: miksi laittoivat numpadin erilliseen osaan? Kirjoitan numerot aina numpadilla ja alkaa heti ärsyttämään, kun sitä ei jossain näppäimistössä ole. En voi mitenkään kuvitella, että sen käyttö voisi olla kätevämpää erillistä pädiä käyttäen. Tuntuu, että yrittivät tehdä laitteesta symmetrisen jättämällä numpadin pois, mutta koska se on vain melkein symmetrinen, se näyttää lähinnä hiukan epämuodostuneelta ja pistää siksi silmään.

Jos tästä ei tule uutta versiota, jossa näppäimistö on yhdessä kappaleessa numpadin kera, en edes harkitse sen ostamista. Nyt käytössäni oleva Microsoft Ergonomic Keyboard 4000 on kestänyt hyvin kuutisen vuotta, enkä ole koskaan ollut mihinkään näppäimistöön näin tyytyväinen. Toivottavasti tämä kestää käyttöä vielä vastaisuudessakin.

Hintakin näyttää nousseen. Tämä uutinen oli kyllä pettymyksien pettymys.

Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

kitu
kitu
Originally posted by Taeco:


Toinen asia, jota en voi ymmärtää: miksi laittoivat numpadin erilliseen osaan? Kirjoitan numerot aina numpadilla ja alkaa heti ärsyttämään, kun sitä ei jossain näppäimistössä ole. En voi mitenkään kuvitella, että sen käyttö voisi olla kätevämpää erillistä pädiä käyttäen. Tuntuu, että yrittivät tehdä laitteesta symmetrisen jättämällä numpadin pois, mutta koska se on vain melkein symmetrinen, se näyttää lähinnä hiukan epämuodostuneelta ja pistää siksi silmään.

Loistava uutinen :) Toi tulee kyllä varmaan hommattua, viimeistään, kun nykyinen laukee. Parasta just, että toi numpad on irrallinen. Juuri kapeuden ansiosta vois kuvitella vaihtavansa tuohon malliin. Jos käyttää hiirtä molemmilla käsilllä, niin ergonomian kannalta kapea näppis ehdottomasti parempi, ei tartte toista kättä roikutella jossain kilometrin päässä. Ja on sentään erillinen numpad, jonka voi heittää mihin lystää. Hiirikäsi/hiiri on kuitenkin jatkuvassa liikkessä ja ehdottomasti tärkeämpi kuin numpad.

Ammattikäytössä tolla ulkonäöllä ei mitään merkitystä, eikä toi nyt niin paha ole.
nimim. vanha MS Natural Keyboard Pro noin 15 vuoden takaa. Kun vaan putsaa joskus, niin toimii (eli tähän mennessä kerran :)).

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Chrome selain ja osoitepalkki 9 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 5358 Vapaata keskustelua
yle-areena.com 4 HD-kanavat
Ongelma: Läppärin html-tiedoston katsominen android-puhelimella 1 Android -keskustelu
Kuvien siirto/pelastaminen 7 Kannettavat tietokoneet
Potkupallon MM kisat Qatar 2022 2 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 144 PC:n pelit
Xiaomi 11T 13 Android -keskustelu
Kannettava taloustieteen opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 16 Playstation (PS4 ja PS5)
Näytä lisää viestejä