AfterDawn logo

Microsoft haastettiin oikeuteen – "Surface RT oli täydellinen fiasko"

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Microsoftia vastaan on nostettu ryhmäkanne Surface RT:n surkean menestyksen ja siihen liittyvän tiedottamisen takia. Asianajotoimisto Robbins, Geller, Rudman & Dowdin mukaan Microsoft piilotteli tablettiin liittyviä vaaroja.

Haasteen mukaan Microsoft ei varoittanut osakkeenomistajia siitä miten suuri vaikutus Surface RT:n ylisuurella varastotasolla voi olla yhtiön talouteen. Microsoft kertoi huhti-kesäkuun tulosjulkaisun yhteydessä, että se teki 900 miljoonan dollarin alaskirjauksen, joka aiheutui tabletin inventaariomuutoksista. Liikevaihtoa koko Surface-hanke on tuonut Microsoftille 850 miljoonaa dollaria. Yhtiön osakekurssi putosi alaskirjauksen seurauksena yli 11 prosenttia.

Asianajotoimiston mukaan Microsoftin yritys päästä taulutietokonemarkkinoiden syrjään kiinni on ollut täydellinen fiasko. Haasteen kautta vaaditaan Microsoftilta vahingonkorvauksia.

3 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/3

Microsoft haastettiin oikeuteen - "Emme tienneet, että sijoittamisessa piilee riskejä."

Taeco2/3

Originally posted by ArttuH5N1:

Microsoft haastettiin oikeuteen - "Emme tienneet, että sijoittamisessa piilee riskejä."

+1

hannibal_pjv3/3

Sanos muuta... Jos MS jättäytyisi täysin täppäribisneksen ulkopuolelle, niin se olisi ollut koullut muutamassa kymmenessä vuodessa! Ei ole pitkä aika siitä, kun tuli uutinen, että mobiililaitteet ovat ohittaneet myynnissä jo pöytäkoneet ja kannettavat. Eli joko MS kuolee yrittämättä pääsemästä mobiilimarkkinoille, tai sitten se kuolee yrittäessään nyt jo kovasti myöhässä mobiilimarkkinoille, niin on se jälkimmäinen parempi vaihtoehto.
Jos ja kun Wndows pohjaiset täppärit saavat kohtuullisen markkinaosuuden, niin silloin RT laitteillakin alkaa olla järkeä markkinoilla, kun softaa on niillekkin. Tällä hetkellä Windows täppärit porskuttaa ylivertaisella (wanhalla) windows softamäärällä eteenpäin ja samalla kovalla vauhdilla kehittää natiiveja mobiilisoftia.
Metro ja mobiiliwindows olisi pitänyt julkaista vain jo Vistan aikoihin, jolloin win7 olisi ollut se toisen polven mobiilialusta. Silloin ei olisi nyt niin kiire, mutta win7:n aikoihin mobiililaitteet eivät olleet vielä se kova juttu...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT