Samsungilla harkitaan yli 12 tuuman tableteja

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Samsungilla harkitaan yli 12 tuuman tableteja
Samsungilla pohditaan 12 tuumaisten ja myös sitä isompien tablettien valmistusta, väittää taiwanilainen Digitimes perustuen omiin lähteisiinsä. Myös Applen on arveltu suunnittelevan tablettiensa koon kasvattamista nykyisestä 10 tuumasta.

Digitimesin mukaan Samsungin tarkoituksena on tehdä suuremmilla tableteilla pesäeroa nykyisiin seitsemän tuuman tabletteihin, joiden yhtiö uskoo ennen pitkää jäävän puhelinten kysynnän jalkoihin. Isommilla tableteilla olisikin tarkoitus kilpailla pääasiassa kannettavien tietokoneiden kanssa.

Tästä syystä Samsungin uskotaan olevan Applea aggressiivisempi isomman tablet-kokoluokan kokeilussa. Apple tarjoaa suosittuja 11 ja 13 tuuman näytöllä varustettuja kevyitä MacBook Air -tietokoneita, joiden kysyntää yli 10 tuuman iPad todennäköisesti söisi merkitävästi. Toisaalta Apple ei ole ikinä epäiröinyt omien bisnesmalliensa kyseenalaistamista, vaan Steve Jobsin kuuluisan lausahduksen mukaan on parempi kannibalisoida oma bisneksensä, ennen kuin joku muu tekee sen.


Isojen tablettien lanseerauksessa auttaa Intelin kesällä julkaisema Haswell-prosessori, joka tarjoaa aiempaa merkittävästi paremman hyötysuhteen mobiililaiteissa. Prosessorikehityksen odotetaan lisäksi painottuvan kannettavien laitteiden tarpeisiin myös tulevaisuudessa.

Vaikka tekniikan kehitys mahdollistaisi tulevaisuudessa vielä nykyistäkin ohuemmat tabletit yli 12 tuuman kokoluokassa, perinteisten kannettavien kanssa kilpailu ei tule olemaan helppoa. Jo nykyään tabletit ovat kovaa vauhtia korvaamssa kannettavia kotikäytössä, mutta työkäytössä oikean näppäimistön sisältävä laite on selvä voittaja. Siksi näppäimistön erottaminen jo nykyisin ohuista Ultrabook-tyyppisistä kannettavista pitää perustella käyttäjille muutoinkin kuin vain tekniikan menemisellä eteenpäin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1178 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Miten pystyn muuttamaan rajoittuneessa Windowsissa merkit Õ, õ, ÷, merkeiksi å, ä, ö? 1 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 197 Windows -ongelmat
Lenovo T510 Win7-Win10 ongelma. 36 Ajuri- ja softaongelmat
HP Spectre x360 convertible 13-ac0XX 1 Myydään
chromecast ongelmia 4 WLAN ja lähiverkot
Elisa viihde premium 3 HD-kanavat
Biisiketju 5213 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä