AfterDawn logo

Samsungilla harkitaan yli 12 tuuman tableteja

Teemu Laitila Teemu Laitila

Samsungilla pohditaan 12 tuumaisten ja myös sitä isompien tablettien valmistusta, väittää taiwanilainen Digitimes perustuen omiin lähteisiinsä. Myös Applen on arveltu suunnittelevan tablettiensa koon kasvattamista nykyisestä 10 tuumasta.

Digitimesin mukaan Samsungin tarkoituksena on tehdä suuremmilla tableteilla pesäeroa nykyisiin seitsemän tuuman tabletteihin, joiden yhtiö uskoo ennen pitkää jäävän puhelinten kysynnän jalkoihin. Isommilla tableteilla olisikin tarkoitus kilpailla pääasiassa kannettavien tietokoneiden kanssa.

Tästä syystä Samsungin uskotaan olevan Applea aggressiivisempi isomman tablet-kokoluokan kokeilussa. Apple tarjoaa suosittuja 11 ja 13 tuuman näytöllä varustettuja kevyitä MacBook Air -tietokoneita, joiden kysyntää yli 10 tuuman iPad todennäköisesti söisi merkitävästi. Toisaalta Apple ei ole ikinä epäiröinyt omien bisnesmalliensa kyseenalaistamista, vaan Steve Jobsin kuuluisan lausahduksen mukaan on parempi kannibalisoida oma bisneksensä, ennen kuin joku muu tekee sen.


Isojen tablettien lanseerauksessa auttaa Intelin kesällä julkaisema Haswell-prosessori, joka tarjoaa aiempaa merkittävästi paremman hyötysuhteen mobiililaiteissa. Prosessorikehityksen odotetaan lisäksi painottuvan kannettavien laitteiden tarpeisiin myös tulevaisuudessa.

Vaikka tekniikan kehitys mahdollistaisi tulevaisuudessa vielä nykyistäkin ohuemmat tabletit yli 12 tuuman kokoluokassa, perinteisten kannettavien kanssa kilpailu ei tule olemaan helppoa. Jo nykyään tabletit ovat kovaa vauhtia korvaamssa kannettavia kotikäytössä, mutta työkäytössä oikean näppäimistön sisältävä laite on selvä voittaja. Siksi näppäimistön erottaminen jo nykyisin ohuista Ultrabook-tyyppisistä kannettavista pitää perustella käyttäjille muutoinkin kuin vain tekniikan menemisellä eteenpäin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT