Samsungilla harkitaan yli 12 tuuman tableteja

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Samsungilla harkitaan yli 12 tuuman tableteja
Samsungilla pohditaan 12 tuumaisten ja myös sitä isompien tablettien valmistusta, väittää taiwanilainen Digitimes perustuen omiin lähteisiinsä. Myös Applen on arveltu suunnittelevan tablettiensa koon kasvattamista nykyisestä 10 tuumasta.

Digitimesin mukaan Samsungin tarkoituksena on tehdä suuremmilla tableteilla pesäeroa nykyisiin seitsemän tuuman tabletteihin, joiden yhtiö uskoo ennen pitkää jäävän puhelinten kysynnän jalkoihin. Isommilla tableteilla olisikin tarkoitus kilpailla pääasiassa kannettavien tietokoneiden kanssa.

Tästä syystä Samsungin uskotaan olevan Applea aggressiivisempi isomman tablet-kokoluokan kokeilussa. Apple tarjoaa suosittuja 11 ja 13 tuuman näytöllä varustettuja kevyitä MacBook Air -tietokoneita, joiden kysyntää yli 10 tuuman iPad todennäköisesti söisi merkitävästi. Toisaalta Apple ei ole ikinä epäiröinyt omien bisnesmalliensa kyseenalaistamista, vaan Steve Jobsin kuuluisan lausahduksen mukaan on parempi kannibalisoida oma bisneksensä, ennen kuin joku muu tekee sen.


Isojen tablettien lanseerauksessa auttaa Intelin kesällä julkaisema Haswell-prosessori, joka tarjoaa aiempaa merkittävästi paremman hyötysuhteen mobiililaiteissa. Prosessorikehityksen odotetaan lisäksi painottuvan kannettavien laitteiden tarpeisiin myös tulevaisuudessa.

Vaikka tekniikan kehitys mahdollistaisi tulevaisuudessa vielä nykyistäkin ohuemmat tabletit yli 12 tuuman kokoluokassa, perinteisten kannettavien kanssa kilpailu ei tule olemaan helppoa. Jo nykyään tabletit ovat kovaa vauhtia korvaamssa kannettavia kotikäytössä, mutta työkäytössä oikean näppäimistön sisältävä laite on selvä voittaja. Siksi näppäimistön erottaminen jo nykyisin ohuista Ultrabook-tyyppisistä kannettavista pitää perustella käyttäjille muutoinkin kuin vain tekniikan menemisellä eteenpäin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Upotettu video pysähtyy kesken toiston 7 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4647 Vapaata keskustelua
Acronis ture image oem 32 Ajuri- ja softaongelmat
Mikä hinta Hp envylle 5 Vapaata keskustelua
DNA kaapeli ongelma 35 Laajakaistaliittymät
Pelikone 1200€ 4 Uutta tietokonetta ostamassa
Hajosikohan näyttö vai naytönohjain 7 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Ryzen 5950X ja muistit 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytön-Ohjain 1 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
Win 10 ei käynnisty ( Laite havaitsi ongelman ) 9 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä