AfterDawn logo

Asus hylkää Windows RT:n kokonaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Tietokonevalmistaja Asus aikoo lopettaa Windows RT -käyttöjärjestelmään perustuvien laitteiden valmistuksen. Yhtiö esitteli viime vuoden lokakuussa VivoTab RT -tabletin, mutta sen jälkeen Asuksen valikoimiin ei ole uusia RT-laitteita tullut.

Windows RT -laitteita on julkaistu yhteensä viisi kappaletta, joista yksi on edellä mainittu VivoTab RT. Asuksen lisäksi vain Lenovo, Dell, Microsoft ja Samsung ovat valmistaneet RT-taulutietokoneen.

Microsoft raportoi huhti-kesäkuun tulosjulkaisun yhteydessä, että se joutui tekemään Surface RT:n takia 900 miljoonan dollarin alaskirjauksen. Myös Asus joutui tekemään alaskirjauksen RT:n takia, mutta summia ei kerrottu. Samsung peruutti suunnitelmansa Ativ Tabin lanseeraamisesta Yhdysvalloissa pian Britanniasta saatujen kokemusten perusteella. Acer on ollut kokoajan epäileväinen RT:n suhteen eikä ole esitellyt RT-tablettia.


Asuksen hallituksen puheenjohtaja Johnny Shih kertoi muutama päivä sitten olevansa pettynyt RT:n saamaan suosioon. Syitä ei tarvitse kaukaa hakea, sillä kaikkia RT-laitteita toimitettiin IDC:n mukaan huhti-kesäkuussa vain 200 000 kappaletta. Asuksen toimitusjohtaja Jerry Shenin mukaan koko ala on sitä mieltä, että RT-laitteet eivät mene kaupaksi.

Tulevaisuudessa Asus luottaa Windows-laitteissaan vain x86-suorittimiin.

Microsoft uskoo vielä Windows RT:hen, sillä se suunnittelee toisen sukupolven Surface RT:n julkaisua.

1 KOMMENTTI

Lakupiip1/1

Quote:

Microsoft uskoo vielä Windows RT:hen, sillä se suunnittelee toisen sukupolven Surface RT:n julkaisua.

Voi voi Microsoft minkä teet...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT