Resistiiviset RAMit ovat askeleen lähempänä todellisuutta - jopa 20 kertaa nopeampia kuin nykyiset flash-muistit

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (3)

Resistiiviset RAMit ovat askeleen lähempänä todellisuutta - jopa 20 kertaa nopeampia kuin nykyiset flash-muistit
Yhdysvaltalainen Crossbar kertoo olevansa hyvin lähellä tuoreen tekniikan kaupallistamista. RRAMia (RRAM tai ReRAM) pidetään perinteisten NAND-muistien potentiaalisena seuraajana, koska sen avulla päästään suurempiin kirjoitusnopeuksiin ja pienempään virrankulutukseen.

Crossbar lupaa tuotteelleen 20-kertaista kirjoitusnopeutta, 20-kertaa pienempää virrankulutusta ja 10-kertaa parempaa datan kestävyyttä perinteiseen NAND-muistiin verrattuna. Yhtiön mukaan myös muistien fyysinen koko tulee putoamaan jopa puoleen, mikä mahdollistaisi suuret tallennuskapasiteetit esimerkiksi puhelinten kokoisissa laitteissa. Käytännössä puhutaan yli teratavun tallennustilasta postimerkkiä pienemmällä laitteella. Tekniikka mahdollistaa myös 3D-pinoamisen, minkä avulla kapasiteettia voidaan moninkertaistaa.

- Olemme kehitystyössämme saavuttaneet kaikki tarpeelliset tekniset merkkipaalut, joilla todistamme että tuotteemme on helppo valmistaa ja valmis kaupallistamiseen, kertoo yhtiön toimitusjohtaja George Minassian.
Crossbarilla ei tällä hetkellä vielä valmista tuotetta myyntiin, joten takaiskuja valmistuksen suhteen saattaa vielä ilmetä, vaikkakin yhtiöllä on olemassa toimiva prototyyppi, huomautetaan PC Prossa.

RRAMia on kehitetty jo vuosien ajan monien yhtiöiden toimesta. Tekniikkaa on demottu onnistuneesti esimerkiksi IEDM (International Electron Devices Meeting) konferenssissa vuonna 2008. Tulevaisuudessa RRAM-tekniikkaa saatetaan nähdä esimerkiksi juuri kännyköissä, muistitikuissa ja SSD-levyissä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Jaha... Samsun toi juuri pinotut muistipiirit tuotantovaiheeseen ja pitkään odotelutu RRAM olisi saapumassa muutamassa vuodessa... No onhan tässä näitä jo odoteltu. Missäs hololevyt viipyvät. Niistäkin puhuttiin monta vuotta takaperin samoin kuin näistä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ilmeisesti ovat korjanneet myös kestoa selvästi parempaan suuntaan!
Lakupiip
Lakupiip
Ja paljonkos tollanen "huvi" tulee kustantamaan kännyköiden hinnassa??
Junafani
Junafani
Originally posted by Lakupiip:
Ja paljonkos tollanen "huvi" tulee kustantamaan kännyköiden hinnassa??

Kun Teosto pääsee hinnoittelemaan, niin tulee maksamaan aivan saakelisti.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 10 - Keskustelu 1211 Windows -ongelmat
Biisiketju 4702 Vapaata keskustelua
Kovalevy koneeseen 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Latausjohto irti vai ei? 10 Kannettavat tietokoneet
Windows 11 - Keskustelu 1 Windows -ongelmat
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä? 7 Uutta kannettavaa ostamassa
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä