AfterDawn logo

Uusi Nexus 7: Kapeampi, kevyempi ja Full HD

Teemu Laitila Teemu Laitila

Google on julkaissut virallisesti uuden Nexus 7 -tabletin, jonka ominaisuudet paljastuivat useiden vuotojen myötä jo aiemmin. Googlen mukaan uusi tabletti on kevyempi, ohuempi ja kapeampi kuin edeltäjänsä, mikä tekee siitä entistä helpommin mukana kulkevan.

Tarkkaan ottaen uutukainen on kaksi millimetriä ohuempi ja 50 grammaa kevyempi kuin edeltäjänsä. Näytön reunuksia on kavennettu 2,75 mm verran, vaikkakin reunukset ovat edeltäjän tapaan edelleen kohtalaisen kookkaat.

Laitteen näyttö on edelleen seitsemän tuuman kokoinen, mutta sen resoluutio on kasvanut 1920 x 1200 pikseliin. Google mukaan kyseessä on maailman tarkin seitsemän tuuman tabletti. Suuremman tarkkuuden lisäksi Google lupaa näytön väriskaalan kasvaneen 30 prosentin verran.

Aiemman version yhden kaiuttimen sijaan uusi Nexus 7 sisältää kaksi stereokaiutinta. Sekä kaiuttimet että kuulokeliitäntä tukevat surround-tekniikkaa.


Sisuskalujen listalta löytyvät 1,5 GHz:n taajuudella toimiva Snapdragon S4 -piiri, kaksi gigatavua muistia, 16 tai 32 gigatavua tallennustilaa, mutta Nexus-laitteille tyypillisesti microSD-paikka puuttuu. Kuvan saa halutessaan isommalle ruudulle USB-porttiin integroidun HDMI-liitännän kautta. Ominaisuuslistalle kuuluvat lisäksi NFC, WLAN ja ensimmäistä kertaa myös LTE, sekä viiden megapikselin takakamera aiemmasta versiosta löytyvän

Täysin uutena ominaisuutena Nexus 7 sisältää myös Qi-standardin mukaisen langattoman latauksen. Google lupaa laitteen akulle tunnin enemmän käyttöaikaa kuin edeltäjälleen, mikä tarkoittaa yhdeksän tunnin HD-videotoistao.

Laitteen käyttöjärjestelmänä on tuore Android 4.3, jonka tärkeimpiin uudistuksiin kuuluvat uudet rajoitetut profiilit Windows Phonen Lastennurkkauksen tapaan, akkua säästävä Bluetooth LE sekä OpenGL ES 3.0, joka tuo uusia grafiikkaominaisuuksia pelikehittäjille.

Google ei paljastanut Nexus 7:n eurohintaa, mutta laite tulee myyntiin Yhdysvalloissa halvimmillaan 229 dollarin hintaan (16 gigatavun malli). LTE-yhteyksillä ja 32 gigatavu muistilla varustettu laite maksaa 349 dollaria.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT