Samsung panostanut Linuxin kehitykseen eniten - Google vasta kuudes, Nokia viides

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (5)

Samsung panostanut Linuxin kehitykseen eniten - Google vasta kuudes, Nokia viides
Vaikka Linuxia kehitetään paljolti vapaaehtoisvoimin, niin Linuxia jollain tavalla tuotteissaan hyödyntävät yritykset ovat merkittävin uutta koodia projektiin tuottava taho. Yhä suurempi osa koodista tulee nykyään mobiilialalla toimivilta yrityksiltä, joista eniten panostuksia on kasvattanut Samsung.

Infoworld.com on kasannut listan, jossa näkyy 20 isoimman yhtiön koodilisäysten muutos Linuxin kernelin vuonna 2010 julkaistusta 2.6.36-versiosta lähtien. Linux Foundationin data paljastaa, että yhä vähemmän koodia tulee vanhoilta PC- ja palvelinpuolen toimijoilta kuten IBM:ltä, Oraclelta ja Red Hatilta, kun taas mobiilialalla toimivat yritykset kehittävät Linux-kerneliä entistä aktiivisemmin. Suurin kasvaja vertailujakson aikana on ollut Samsung, jolta tulee nykyään 1,83 kertaa enemmän uutta koodia. Toinen on puhelinsirujen valmistamisesta sulautettuihin järjestelmiin siirtynyt Texas Instruments, jonka lisäysten määrä on kasvanut 1,73 kertaiseksi.


Seuraavina listalla ovat piirivalmistajat Broadcom ja Wolsfon Microelectronics. Viidentenä ja kuudentena listalla ovat Nokia ja Google. Googlen sijoitus vasta kuudenneksi on sikäli mielenkiintoinen, että tarkastelujakson aikana Linux-kerneliin perustuva Android on noussut maailman suosituimmaksi mobiilikäyttöjärjestelmäksi.


Kuva: Infoworld.com

Linux Foundationin mukaan yhtiöt kehittävät Linuxin ydintä paljon muillakin tavoin kuin vain lisäämällä ajurituen omille tuotteilleen. Yhtiöt kehittävät esimerkiksi ytimen toiminnan tärkeimpiä osa-alueita kuten muistinhallintaa ja prosessorin resursseja jakavaa scheduleria.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

stitch
stitch
Quote:
Neljäntenä ja viidentenä listalla ovat Nokia ja Google
itse tuosta laskin nokian olevan viides ja googlen kuudes...
squi
squi
Originally posted by stitch:
Quote:
Neljäntenä ja viidentenä listalla ovat Nokia ja Google
itse tuosta laskin nokian olevan viides ja googlen kuudes...
Ihan oikein laskettu, itselläni ei mennyt niin hyvin ensimmäisellä kerralla :) Kiitos tarkistuslaskennasta, korjasin virheen.
pähkinä
pähkinä
Quote:
Googlen sijoitus vasta viidenneksi

Korjaas vielä tuo, niin näyttää kivalta.
pähkinä
pähkinä
Quote:
Googlen sijoitus vasta viidenneksi

Korjaas vielä tuo, niin näyttää kivalta.
Sefriol
Sefriol
Nokialla on suhteellisen suuri osuus ottaen huomioon, ettei sillä ole suuria Linuxiin liittyviä projekteja (ainakaan julkisia). Samsungilla on taas Tizen ja omat Android kehitelmänsä sekä PC ja komponenttipuoli, joten sijoituksen ymmärtää.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä