Nvidia uskoo Windows RT:n lähtevän vielä lentoon

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Nvidia uskoo Windows RT:n lähtevän vielä lentoon
Vaikka analyytikot ennustavat Windows RT:lle kivikkoista tulevaisuutta ja Microsoftikin joutui kirjaamaan huhti-kesäkuun tulokseen 900 miljoonan dollarin tappion Surface RT -tableteista, uskoo Nvidia vahvasti alustan tulevaisuuteen.

Nvidian tietokonetuotteista vastaava johtaja Rene Haas näkee Windows RT:n olevan vasta alkutekijöissään ja että kyseessä on pidemmän aikavälin panostus Microsoftilta. RT:n myötä Windows tuli saataville ARM:n suorittimille, tätä ennen Windowsia on voinut käyttää vain Intelin x86-arkkitehtuuriin perustuvissa laitteissa. Haasin mukaan Microsoft pyrkii todenteolla raivaamaan Windowsille tien mobiililaitteiden sisuksiin, josta RT on hyvä esimerkki.


Windows RT -laitteita on esitelty viisi kappaletta ja kolmessa niistä on Nvidian Tegra 3 -piiri (Asus VivoTab RT, Lenovo IdeaPad Yoga 11, Microsoft Surface RT). Haasin mukaan markkinoille on tulossa useita Tegra 4:ään perustuvia RT-laitteita.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

tataka
tataka
nämä ensimmäisen sukupolven rt laitteet oli ylihinnoiteltuja ja soc yhdistelmät aivan liian alitehoisia jotta olisi hyvä käyttökokemus, tosin sama juttu oli clover trail atom tableteissa.

tämä seuraava rt ja atom sukupolvi näyttää kuinka paljon parempi windows 8(.1) on verrattuna androidiin ja ios. amd temash ja haswell onkin vähän eri luokassa, mutta niitäkin hyödyttää rt ja atomien menestys.
mcmopo
mcmopo
Atomitkun kehittyy niin windows tabletit nostavat päätä. Tosin tässäkin tapauksessa RT jää unholaan. Normaalissa winukassa toimii kaikki RT:n ohjelmat ja lisäksi siinä toimii myös kaikki x86 ohjelmat. Ongelmaksi muodostuu vain hinta koska suurin osa MS tuloista tulee windossin myynnistä joten sitä ei ole varaa myydä samaan hintaan kuin kilpailijoiden järjestelmiä.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä