Nvidia uskoo Windows RT:n lähtevän vielä lentoon

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Nvidia uskoo Windows RT:n lähtevän vielä lentoon
Vaikka analyytikot ennustavat Windows RT:lle kivikkoista tulevaisuutta ja Microsoftikin joutui kirjaamaan huhti-kesäkuun tulokseen 900 miljoonan dollarin tappion Surface RT -tableteista, uskoo Nvidia vahvasti alustan tulevaisuuteen.

Nvidian tietokonetuotteista vastaava johtaja Rene Haas näkee Windows RT:n olevan vasta alkutekijöissään ja että kyseessä on pidemmän aikavälin panostus Microsoftilta. RT:n myötä Windows tuli saataville ARM:n suorittimille, tätä ennen Windowsia on voinut käyttää vain Intelin x86-arkkitehtuuriin perustuvissa laitteissa. Haasin mukaan Microsoft pyrkii todenteolla raivaamaan Windowsille tien mobiililaitteiden sisuksiin, josta RT on hyvä esimerkki.


Windows RT -laitteita on esitelty viisi kappaletta ja kolmessa niistä on Nvidian Tegra 3 -piiri (Asus VivoTab RT, Lenovo IdeaPad Yoga 11, Microsoft Surface RT). Haasin mukaan markkinoille on tulossa useita Tegra 4:ään perustuvia RT-laitteita.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

tataka
tataka
nämä ensimmäisen sukupolven rt laitteet oli ylihinnoiteltuja ja soc yhdistelmät aivan liian alitehoisia jotta olisi hyvä käyttökokemus, tosin sama juttu oli clover trail atom tableteissa.

tämä seuraava rt ja atom sukupolvi näyttää kuinka paljon parempi windows 8(.1) on verrattuna androidiin ja ios. amd temash ja haswell onkin vähän eri luokassa, mutta niitäkin hyödyttää rt ja atomien menestys.
mcmopo
mcmopo
Atomitkun kehittyy niin windows tabletit nostavat päätä. Tosin tässäkin tapauksessa RT jää unholaan. Normaalissa winukassa toimii kaikki RT:n ohjelmat ja lisäksi siinä toimii myös kaikki x86 ohjelmat. Ongelmaksi muodostuu vain hinta koska suurin osa MS tuloista tulee windossin myynnistä joten sitä ei ole varaa myydä samaan hintaan kuin kilpailijoiden järjestelmiä.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
E-kirjan lukulaite 1 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 1 Android -keskustelu
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
google tili kaapattu 107 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1208 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä