Thunderbolt ei ota yleistyäkseen - Acer pudotti pois kannettavistaan

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Thunderbolt ei ota yleistyäkseen - Acer pudotti pois kannettavistaan
Intelin kehittämä Thunderbolt-liitäntä on jäänyt marginaaliin vielä kaksi ja puoli vuotta julkistamisensa jälkeen. Nyt myös Acer, joka oli ensimmäisiä uutta liitäntää Windows-puolella tukeneita valmistajia, aikoo tarjota vain USB 3.0 -liitäntöjä laitteissaan tänä vuonna.

CNET-sivustolle puhunut Acerin edustaja kertoi, että yhtiöllä ei ole suunnitelmia julkaista Thunderbolt-liitännällä varustettuja tietokoneita tämän vuoden aikana. "Keskitymme USB 3.0 -liitäntään, se on erinomainen vaihtoehto Thunderboltille", Acerilta kerrotaan. Syiksi listataan USB:n halvempi hinta, sen tarpeellisuus esimerkiksi puhelinten latausliitäntänä sekä muiden USB-liitäntäisten lisälaitteiden suuri määrä.

Intelin mukaan Thunderboltille löytyy kuitenkin tukea myös uusissa koneissa, vaikkakin useimmiten vain selvästi kalliimman pään kokoonpanoissa. Thunderboltin hyödyt hitaampaan USB 3.0 -liitäntään verrattuna rajoittuvat lähinnä ammattimaiseen videotuotantokäyttöön, jossa sen avulla voidaan ketjuttaa useita laitteita kuten näyttöjä ja ulkoisia kiintolevyjä peräkkäin yhteen Thunderbolt-liitäntään. Thunderboltin suurin tukija on Apple, jolla on mainetta nimenomaan graafisen alan ammattilaisten työvälineenä.


Nykyisellään Thunderbolt-ohjaimen sisällyttäminen emolevylle tarkoittaa lisäkuluja valmistajille, jotka eivät näe investointia kannattavaksi lisälaitteiden tarjonnan ollessa rajallista. Thunderbolt voisi kuitenkin yleistyä nopeastikin, jos Intel päättäisi integroida liitännän osaksi piirisarjojaan. Myös USB 3.0 oli pitkään vain harvojen laitteiden ominaisuus, mutta sen integrointi osaksi Intelin piirisarjaa vuonna 2012 teki siitä nopeasti yleisen kaiken hintaisissa kokoonpanoissa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Panasonic TV:n kanavat hukassa 1 Televisiot
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 2 WLAN ja lähiverkot
Videoketju 418 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5216 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1181 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pc / vahvistin ääniongelma 18 Vapaata keskustelua
Uusi pelikone 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 209 Windows -ongelmat
Viafree suljetaan 3 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 10 Playstation (PS4 ja PS5)
Näytä lisää viestejä