Linux 3.11 sai nimensä vanhalta vastustajalta - "Linux for Workgroups"

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Linux 3.11 sai nimensä vanhalta vastustajalta - "Linux for Workgroups"
Seuraavan virallisen Linux-kernelin versionumero on 3.11 ja virallinen nimi "Linux for Workgroups", muun muassa Ars Technica raportoi. Nimi saattaa kuulostaa tutulta, sillä se on lainattu Microsoftin 20 vuotta sitten julkaisemalta Windows 3.11 -käyttöjärjestelmältä.

Nimi käy ilmi Linux 3.11 -kernelin sunnuntaina julkaistun tuoreimman julkaisukandidaatin tiedoista. Täysin yllättävä nimi ei ollut, sillä kuten Ars Technica huomauttaa, Linux-kernelin kehitystä johtava Linus Torvalds vitsaili tulevasta versionimestä jo muutama vuosi takaperin. Nimen lisäksi yhteensopivaa versionumeroa juhlistetaan järjestelmän käynnistyslogossa, jossa Tux-pingviini pitelee kädessään Windows 3.11 -järjestelmästä tuttua Windows-lippua.

Linux-kerneleiden versionimet eivät ole erityisen laajalti käytössä ja ne on usein nimetty enemmän tai vähemmän humoristisesti. Linux 3.8 on nimeltään "Unicycling Gorilla". Aiempien versioiden nimiin kuuluvat muun muassa "Pink Farting Weasel," "Killer Bat of Doom," "Erotic Pickled Herring," sekä "Jeff Thinks I Should Change This, But To What?"


Teknisellä puolella tuleva julkaisukandidaatti parantaa muun muassa tukea Radeon-ohjainten virranhallintajärjestelmille. Linux 3.11 julkaistaneen virallisesti syyskuun alkupuolella.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Itse ainakin tulin hyvälle tuulelle tästä nimeämisestä. 3.11 oli eka oikeasti hyvä wintoosa versio... No ok 3.1 oli jo ihan passeli. Mikä ei tietysti ole ihan kummallista, kun kyse on kyseisen sarjan viimmoisesta edustajasta ja isommat kummallisuudet oli saatu hiottua pois.
Nuo parannukset Linux puolella eivät ihan vielä vakuuta siitä, että tämä olisi se viisastenkivi, jolla Linux nousee valtavirtakäyttikseksi. Mutta se nyt harvoin on kiinni kernelistä...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä