Microsoft siirtymässä alehintoihin Surface RT -tablettien myymiseksi

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (7)

Microsoft siirtymässä alehintoihin Surface RT -tablettien myymiseksi
Microsoft aikoo laskea Surface RT -tablettiensa hintoja jopa 150 dollarin verran lähiaikoina. Alennusten näkymisestä Suomen hinnoittelussa ei ole tarkkaa tietoa, mutta uudet hinnat astuvat voimaan Yhdysvalloissa jo ensi viikon aikana.

Syitä hintojen leikkauksen taustalla ovat sekä Surface RT -tabletien huono menekki että huhuttu uusi Surface-sukupolvi, jonka tieltä Microsoft on tyhjennettävä varastoja. Varastoissa onkin todennäköisesti runsaasti laitteita, sillä ARM-pohjaisia Windows RT -järjestelmällä varustettuja laitteita on arvioiden mukaan myyty heikosti, vaikka Microsoft ei virallisia myyntilukuja paljastakaan.

Talouslehti Bloombergin maaliskuisen arvion mukaan Microsoft olisi myynyt laitteiden julkistuksen jälkeen eli suurin piirtein kuudessa kuukaudessa noin miljoona Surface RT -laitetta, kun Pro-mallin myynti olisi yltänyt noin 400 000 kappaleeseen vain kuukauden aikana. Useiden arvioiden mukaan Microsoft olisi tilannu alun perin noin kolme miljoonaa Surface RT -laitetta.


Uudesta, todennäköisesti syksyllä julkaistavasta Surface RT -laitteesta huhutaan, että se perustuisi Qualcommin Snapdragon 800 -järjestelmäpiirin. Myös Pro-versiosta nähtäneen päivitetty malli, jossa hyödynnetään Intelin kesäkuussa julkaisemia Haswell-sarjan suorittimia.

Alennetuilla hinnoilla 32 gigatavun Surface RT asettuu noin 350 dollariin ja Touch Cover -näppäimistön kanssa 450 dollariin. Tällä hetkellä Surface RT:n hinta Microsoftin Suomen kaupassa on 479 euroa (579 Touch Coverilla).

Jos hinnat laskevat Suomen päässä samassa suhteessa, nykyisen sukupolven Surface RT -tabletin voisi saada ilman näppäimistökuorta (joka on kuitenkin tarpeellinen lisävaruste) runsaa 350 euron hintaan. ja näppäimistön kanssa satasen kalliimmalla. Hintaleikkausten aikataulusta tai edes niiden toteutumisesta Suomessa ei ole täyttä varmuutta, mutta jos Surface RT -tabletin hankinta on ollut suunnitelmissa, ostosten kanssa kannattanee odottaa muutama viikko, jottei alehinta pääse yllättämään vasta kauppojen jälkeen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

7 kommenttia

readyEddy
readyEddy
Microsoft on liemessä. Ihanaa.
rockknee
rockknee
@1 En kyllä ymmärrä tuota mikrosoft vihaa enkä yleensäkään ylenmääräistä vihaamista tiettyä merkkiä/brändiä kohtaan. Se on ihan totta että windows rt ja surface rt ovat mikkisoftalta suuri virhe enkä näe siinä mitään järkeä kun normi windows 8 sovellustarjontakin on heikonpuoleista. Turha sitä on katkerana odottaa että mikkisofta ja wintoosa kuolee ainakaan ihan vähään aikaan pois, kunhan vaan kuuntelisivat enemmän kuluttajia :s
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. heinäkuuta, 2013 @ 16:36
tataka
tataka
arm sisältävät win8 tablut tarjoavat huonompaa hinta laatusuhdetta ja muutenkin, pro tuli myöhään huonolla akkukestolla varustettuna. haswell korjaa pron ongelmat mutta tehokkaampi sisällys rt auttaa käyttökokemukseen mutta bay trail atomissa joka tulee jouluun mennessä tarjoaa suuren edun:työpöytäsovellusten käytön. ja uuden sukupolven rt ja atomeilla ei windows ui puolella pahemmin varmaan eroa eikä akkukestossa eikä hinnassa. vaikka olisi 60 euroa halvempi niin atomilla varustettu on houkuttelevampi monien mielestä kun siinä toimii perus windows sovellukset ja tehoiltaan se on varmaan aika monelle peruskäyttäjälle riittävä. nykyisellä clover trail atomilla ei toimi edes nettiselaimella facebookpelit, katsomo, youtube 720p videot nykimättä yms
wipe2000
wipe2000
Ei taida riittää tuollainenkaan alennus vielä ryntäystä kauppoihin aiheuttamaan. Sopiva hinta RT:lle näppiksen KANSSA olisi mielestäni korkeintaan se 350 EUR, koska Win8 RT on niin altavastaajan asemassa Androidiin tai iOS:aan verrattuna.
Sillä hinnalla sentään jo vähän useampi varmaan kiinnostuisi kokeilemaan RT:tablettia, joko Android-tabletin tai läppärin sijaan tai rinnalla. Mutta käyttökokemuksen pitäisi sitten myös olla ainakin lähellä Androidin tasoa, ei pahempia tökkimisiä tai muita ongelmia, ja kivoja sovelluksiakin pitäisi löytyä. Aika hankala yhtälö tuollaiselle alitehoisella mutta ylihintaisellla laitteelle.
tataka
tataka
arm prossut tulevat vielä olemaan rt laitteissa parempia mutta eivät vielä, täytyy ensin kosketusnäytöllisiä win 8 laitteida myydä enemmän jolloin kun peruskäyttäjälle riittää windows storen rt:n valikoima, mutta hintaa pitäisi saada alle atomien ainakin. androidia vastaan ei hintakilpailuun voi lähteä koska windows lisenssi maksaa vaikka laite olisi muuten sama.

eli rt on kilpailukykyinen jos atomilla varustettu maksaa 500e ja rt 100e halvempi, siis ne joissa on bay trail atom ja seuraavan sukupolven arm soc esim tegra 4 ja qualcommin 800. mutta ei se ole kannattavaa tehdä wipe 2000 350 euron rt tablua näppäimistöllä, paitsi microsoft voikin saada vähän voittoa koska ei tarvitse maksaa lisenssejä, tosin jos alkavat hintasotaan muut valmistajat siirtyy pois windowsista koska he joutuisivat myymään halvemmalla vaikka maksavat mikkisoftalle lisenssiä, jolloin kate tippuu.
wipe2000
wipe2000
Originally posted by tataka:

androidia vastaan ei hintakilpailuun voi lähteä koska windows lisenssi maksaa vaikka laite olisi muuten sama. .
...
eli rt on kilpailukykyinen jos atomilla varustettu maksaa 500e ja rt 100e halvempi,...

Siinähän se ongelma onkin, kuluttajille kuitenkin on tarjolla myös Android-tabletteja, jotka tarjoavat IMHO paljon paremman hinta-laatusuhteen. MS:n pitäisi ensin saada myytyä riittävä määrä omia tablettejaan, jotta ekosysteemistä edes voisi puhua, ja siksi niitä pitäisi kaupata kilpailukykyiseen hintaan. Jos MS toivoo koskaan saavansa merkittäviä lisenssimaksua RT-tuotteista, sen olisi ensin annettava lisenssejä (lähes?) ilmaiseksi. Ylihintaiset laitteet kun eivät ole kovin kiinnostavia, ellei niille ole jotain killer aplikaatiota tai ominaisuutta kilpailijoihin verrattuna.

Täysverisiä Windows-sovelluksia pyörittävä tabletti saisikin varmaan maksaa sen 500 EUR, olettaen, että siinä on riittävästi tehoa tämänpäivän mobiiliappeihin ja nettiselailuun, mutta rajoittunut RT tabletti tuskin kiinnostaa moniakaan yli 300 EUR hintalapulla, tai 350 eur sen näppiksen kanssa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15. heinäkuuta, 2013 @ 16:12
hannibal_pjv
hannibal_pjv
RT täppärien etu korostuu jahka oikeat win8 pohjaiset täppärit yleistyvät. Sen seurauksena metropohjaisten appien määrä kasvaa ja sitä myötä Win RT laitteiden hyödyllisyys. Mutta totta on, että niitten pitää pystyä kilpailemaan iLaitteiden ja Android vermeiden kanssa myös hinnalla, jollei sitten korporaatiot jostain syystä lähde RT-kelkkaan, mutta epäilisin, että oikeat windowspohjaiset ovat korporaatioidenkin valinta, jolleivat ole jo sitten sitoutuneet iLaitteisiin...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 18 WLAN ja lähiverkot
Pelejä ilmaiseksi 172 PC:n pelit
Paljonko tästä voisi pyyttää? 1 Myydään
Biisiketju 5434 Vapaata keskustelua
DB25 rinnakkaisportin asennus uudempaan työkoneeseen? 3 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 22 Laajakaistaliittymät
Hyvät tarjoukset-ketju 1230 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 45 Windows -ongelmat
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 7 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä