PC-myynti laskenut jo yli vuoden - pisin lasku ikinä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

PC-myynti laskenut jo yli vuoden - pisin lasku ikinä
Tietokoneiden myynti on laskenut jo viisi vuosineljännestä peräkkäin, mikä on pisin laskusuhdanne ikinä markkinoiden historiassa. Ostajat vaikuttaisivat suosivan älypuhelimia ja tabletteja esimerkiksi kannettavien tietokoneiden sijaan.

Talousuutistoimisto Bloomberg kertoo, että Gartnerin lukujen mukaan PC-markkinat kutistuivat keväällä (huhti-kesäkuussa) 10,9 prosenttia alkuvuoteen verrattuna, mikä tarkoittaa, että maailmanlaajuisesti myytiin 76 miljoonaa PC:tä. Toisen tutkimusyhtiön IDC:n luvut kertovat 11,4 prosentin laskusta.

Yli vuoden mittaista laskusuhdannetta ei ole onnistunut katkaisemaan edes Microsoftin Windows 8 -järjestelmän julkaisu viime vuoden lopulla, vaikka yleensä Microsoftin mittavat Windows-päivitykset ovat näkyneet piikkinä tietokoneiden kysynnässä. Intelin tuore Haswell-julkaisu saattaa vaikuttaa myyntiin kevyen positiivisesti syksyn aikana.


Valmistajista johtopaikan otti tällä kertaa kiinalainen Lenovo 16,7 prosentin maailmanlaajuisella markkinaosuudella. Toisena tule 16,3 prosentilla HP, joka on kilpaillut Lenovon kanssa suurimman paikasta viime vuodesta lähtien. Maailman kolmanneksi suurin valmistaja on Dell, jonka osuus markkinoista jäi 11,8 prosenttiin.

Gartnerin aiemman arvion perusteella PC-markkinat kutistuvat tänä vuonna yhteensä 10,6 prosenttia, kun tablettien myynnin odotetaan kasvavan samanaikaisesti 67,9 prosenttia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

johtaja59
johtaja59
Quote:
Yli vuoden mittaista laskusuhdannetta ei ole onnistunut katkaisemaan edes Microsoftin Windows 8 -järjestelmän julkaisu

Jostain syystä en ole yllättynyt :)
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Jostain syystä edes vielä myynnissä olevat win7 koneet eivät ole pelastaneet PC-myyntiä... Win8:lla ei ole sen suhteen mitään tekemistä...
Isoin juttu on se, että win 8 ei tarjoa mitään kummallista win7:n tai Vistaan verrattuna. Rautapuoli ei juuri ole mennyt yhtään eteenpäin (näytönohjaimia ehkä lukuunottamatta), Vista, win7, win8 ovat huurin piirtein yhtä raskaita ja kaikista löytyvät kutakuinkin samat ominaisuudet. Pelipuolellakin on poljettu paikallaa useampi vuosi ja jollain 4xx, 6xxx sarjalaisella pärjää hienosti... Ei ole ollut mitään syytä päivittää yhtään kenelläkään. Mutta itse win8:lla ei ole asian kanssa yhtään mitään tekemistä. IMHO
Lakupiip
Lakupiip
Originally posted by hannibal_pjv:
Jostain syystä edes vielä myynnissä olevat win7 koneet eivät ole pelastaneet PC-myyntiä... Win8:lla ei ole sen suhteen mitään tekemistä...
Isoin juttu on se, että win 8 ei tarjoa mitään kummallista win7:n tai Vistaan verrattuna. Rautapuoli ei juuri ole mennyt yhtään eteenpäin (näytönohjaimia ehkä lukuunottamatta), Vista, win7, win8 ovat huurin piirtein yhtä raskaita ja kaikista löytyvät kutakuinkin samat ominaisuudet. Pelipuolellakin on poljettu paikallaa useampi vuosi ja jollain 4xx, 6xxx sarjalaisella pärjää hienosti... Ei ole ollut mitään syytä päivittää yhtään kenelläkään. Mutta itse win8:lla ei ole asian kanssa yhtään mitään tekemistä. IMHO

En usko että tohon pc myyntiin on laskettu komponentteja, koska siinä puhutaan valmistajista ja verrataan niiden markkinaosuutta. On pc myynti toki laskussa mutta komponenttipuolen päivitys yms ei varmaan ole tuohon vaikuttanut.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Ei suoraan, mutta kuvataa sitä, että wanhemmallakin koneella pärjää vielä hienosti, joten ei ole syytä ostaa uutta valmiskonettakaan...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 1 Myydään
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä