Apple aikoo päivittää MacBookien ja iPadin näytöt IGZO-tekniikkaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Apple aikoo päivittää MacBookien ja iPadin näytöt IGZO-tekniikkaan
Korealaisen etnews.com-uutissivuston mukaan Apple aikoo siirtyä IGZO-tekniikalla valmistettuihin paneeleihin MacBook-kannettavissaan ja iPad-taulutietokoneessaan. Sharpin kerrotaan lisäävän IGZO-paneelien tuotantoa ja LG:n päivittävän tuotantolinjojaan uutta teknologiaa varten.

Sivuston mukaan IGZO-näytöllä varustetut MacBookit nähtäisiin ensi vuoden alkupuoliskolla, mutta aikataulua iPadien suhteen ei kerrottu. Kiinnostus teknologiaa kohtaan on kasvanut viime aikoina, mistä kertoo myös Qualcommin 120 miljoonan dollarin sijoitus Sharpiin.

IGZO-teknologialla saadaan valmistettua korkean resoluution paneeleita. Sen etuihin perinteisempään a-Si-tekniikkaan verrattuna kuuluu myös matala tehonkulutus, joka saavutetaan taustavalaistuksen tarpeen vähenemisen kautta. Kulutus voi vähentyä jopa 54 prosentilla. Tätä kautta mobiililaitteiden akkukestoa saadaan kasvatettua ja painoa pienennettyä.


Apple esitteli WWDC-kehittäjätapahtumassa uusia Haswell-pohjaisia MacBook Air -kannettavia, joiden akkukesto on kasvanut selvästi aiemmista malleista. Uusi Mavericks-käyttöjärjestelmä sisältää myös uusia energiansäästöominaisuuksia.

Sharp kertoi keväällä, että se on aloittamassa kesällä kolmen uuden paneelikoon tuotannon IGZO-tekniikalla. Uudet paneelikoot ovat 11,6-, 14- ja 15,6 tuumaa, joiden resoluutiot ovat vastaavasti 2560 x 1440 pikseliä, 3200 x 1800 pikseliä ja 2560 x 1440 pikseliä. Aiemmin on jo alkanut 13 tuuman (3200x1800 pikseliä) paneelien valmistus. Koot sopivat kannettavien tietokoneiden näyttöihin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 11 - Keskustelu 84 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
YLE Areena ongelma 76 Televisiot
Win11 upgrade-päivitys vai uusi kone? 11 Uutta tietokonetta ostamassa
MIKÄ NETTIYHTEYS PERUSKÄYTTÖÖN? 37 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4930 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1135 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
koneen päivitystä 5 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
Deskjet 500 ajuri win 7 2 avast! - Tuki ja keskustelu
Win10 Youtube sovellus 6 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä