Microsoftin odotetaan paljastavan uuden organisaationsa torstaina

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Microsoftin odotetaan paljastavan uuden organisaationsa torstaina
Microsoft aikoo julkistaa toimitusjohtaja Steve Ballmerin suunnitteleman organisaatiouudistuksen torstaina, kertoo asiaa tiiviisti seurannut Wall Street Journalin Kara Swisher. Tavoitteena on saavuttaa "funktionaalinen koherenssi", eli luoda yhtiön eri osista toisiaan tukevia. Uudistuksen myötä Microsoft ryhmittyy palveluiden ja laitteiden ympärille.

Aiempien tietojen mukaan Ballmer paljasti pienessä piirissä valmistellut suunnitelmansa yhtiön ylimmälle johdolle heinäkuun alussa. Xbox-pomo Don Mattrick kertoi tuolloin lähtevänsä yhtiöstä ja siirtyvänsä peliyhtiö Zyngan toimitusjohtajaksi. Huhujen mukaan hänelle olisi ollut varattuna laitetoiminnan johtajuus uudessa organisaatiossa. Hänen tilalle on esitetty Windows-johtaja Julie Larson-Greeniä.


Tämän seurauksena Windows Phonea johtava Terry Myerson ottaisi yksin vastuun sekä Windows Phonesta että Windowsista.

Vielä ei tiedetä miten tuleva uudistus näkyy Microsoftin tuotteissa vai näkyykö se lainkaan. Yhtiön on kuitenkin valmistauduttava nopeampaan kehityssykliin, mistä yhtiö on jo osoittanut merkkejä Windowsin ja Officen osalta.

Mobiilimarkkinoiden ja pilvipalveluiden kasvun myötä myös laitteiden välinen saumaton toiminta on korostunut. Yhtiön jakaminen toisiaan tukeviin divisiooniin voi auttaa tässä. Käytännön vaikutukset nähdään vasta kun Microsoft on siirtynyt uuteen organisaatioon.

Kara Swisherin mukaan autovalmistaja Fordin toimitusjohtaja Alan Mulally on auttanut Ballmeria suunnittelemaan Microsoftin uusittuja rakenteita.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Mahteri
Mahteri
Hmm. Nokian matkapuhelinpuolen myynnistä on huhuiltu jo pidemmän aikaa ja nyt sitten Microsoft päättää kertoa organisaatiouudistuksista samana päivänä, jolloin Nokian on tarkoitus kertoa viimeisimmän kvartaalinsa tuloksesta. Väkisinkin rupeaa spekulaatiot ainakin allekirjoittaneen mielessä pyöriä...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9. heinäkuuta, 2013 @ 19:37

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä