AfterDawn logo

Samsung investoi miljardeilla viiteen uuteen tutkimus- ja tuotekehityskeskukseen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Samsung kertoo rakentavansa viidellä biljoonalla wonilla eli noin 3,4 miljardilla eurolla viisi uutta tutkimus- ja tuotekehityskeskusta kotimaahansa Etelä-Koreaan. Investoinnit toteutetaan kolmen vuoden aikana.

Suunnitelmana on rakentaa Suwoniin älykkäisiin laitteisiin keskittyvä R5-tutkimuskeskus. Sen lähelle on tarkoitus pystyttää uusien materiaalien ja komponenttien tutkimiseen keskittyvä laitos. Pääkaupunki Soulin eteläpuolelle rakennetaan suunnittelukeskus 10 000 suunnittelijalle, ohjelmoijalle ja strategistille. Rakennuksesta pyritään tekemään luovalle ajattelulle mahdollisimman otollinen. Kaksi muuta uutta tutkimuslaitosta keskittyvät näyttöihin ja siruihin.

Samsungin investoinnit viime vuonna tutkimus- ja kehitystyöhön olivat ennätyksellisen suuret yhtiön historiassa, 11,9 biljoonaa wonia (8,0 miljardia euroa). Edellisvuonna investoinnit olivat 10,3 biljoonaa wonia (6,95 miljardia euroa).


Elektroniikkajätti on panostanut myös kotimaansa ulkopuolelle. Yhtiö avasi tänä kesänä Espooseen pohjoiseurooppalaisen tutkimus- ja tuotekehityskeskusen, joka keskittyy kehittämään avoimeen lähdekoodiin perustuvia ohjelmistoja ja kehittyneitä teknologioita digitaalisiin laitteisiin, kuten matkapuhelimiin, televisioihin ja tietokoneisiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT