AfterDawn logo

Sharpin 32 tuuman 4K-näyttö kosketuksella taipuu piirtoalustaksi

Teemu Laitila Teemu Laitila

4K-näyttäisi hiipivän työpöydille pikkuhiljaa, kun Asuksen PQ321Q on saanut Sharpilta kilpailijan. Perusominaisuuksiltaan PN-K322B on lähellä Asuksen tarjontaan, sillä Asuksen näyttö perustuu Sharpin valmistamaan IGZO-paneeliin.

Samasta paneelista huolimatta Sharp kuitenkin nostaa panoksia lisäämällä mukaan tuen monikosketukselle ja erityiselle kynälle, jolla näytölle voi piirtää. Sharpin mukaan kynätekniikka on yhtiön itse kehittämää ja mukana toimitettu kynä sopii myös tarkkaan piirtämiseen, sillä sen kärki on vain kahden millimetrin paksuinen.

PN-322B toimii 3840x2160 pikselin resoluutiolla ja taustavalona on käytetty reunoille sijoitettuja ledejä. Kirkkaudeksi kerrotaan 300 cd/m2. Tarjolla on kaksi HDMI-liitäntää, yksi DisplayPort-liitäntä. Parempi kuvanlaatu saadaan DisplayPort-liitännällä, joka mahdollistaa täyden resoluution 60 ruudun sekuntivauhdilla, kun HDMI-liitäntä jää täydellä resoluutiolla 30 ruutuun sekunnissa.


Kosketuksen lisäksi Sharp erottuu Asuksen tarjonnasta jalustallaan, joka mahdollistaa näytön käyttämisen myös lähes vaakatasossa piirtoalustan tapaan.

Sharp ei kerro uuden näyttönsä hintaa, mutta Asuksen version ennakkotilaushinnaksi on juuri paljastettu noin 3500 dollaria. Sharpin tuomilla parannuksilla näytön hinta noussee reippaasti Asuksen yläpuolelle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT