Windows 8.1:ssä voi sammuttaa tietokoneen Käynnistä-painikkeen kautta

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Windows 8.1:ssä voi sammuttaa tietokoneen Käynnistä-painikkeen kautta
Microsoftin on määrä julkaista Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän Preview-versio 26. kesäkuuta. Päivitys sisältää runsaasti muutoksia edelliseen. oOn jopa sanottu, että Windows 8.1:stä voi muodostua sellainen mitä Windows 8:n piti olla. Uutena ominaisuutena Windows 8.1:ssä on esimerkiksi Käynnistä-painike.

The Vergen mukaan klikkaamalla hiiren oikeaa näppäintä Käynnistä-painikkeen päällä, avautuu valikko (samanlaisen valikon saa Windows 8:ssa näkyviin Win+X-näppäinyhdistelmällä) josta pääsee käsiksi useisiin hyödyllisiin toimintoihin. Uusina toimintoina ovat tietokoneen sammuttaminen ja uudelleenkäynnistys, joita ei ole saatavilla samassa valikossa Windows 8:ssa. Windows 8:ssa tietokoneen sammutuspainike on sijoitettu oikopolkupalkin (charm bar) asetukset-valikkoon. Painikkeen löytäminen on aiheuttanut joillekin harmaita hiuksia.


Sammuttaminen Käynnistä-painikkeen kautta on Windows-ympäristössä kauemmin toimineille paljon tutumpaa, joten uudistus on varmasti monille mieleen.

Windows 8.1 sisältää myös mahdollisuuden kirjautua suoraan työpöydälle.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

Bodomed
Bodomed
Nyt alkaa jo olemaan mielenkintoa tuohonkin! Miks ei voida heti tehdä kunnolla? Tai sitten suoraan myöntää että odotetaan käyttäjiltä kehittämis toivomuksia....


Ranvier
Ranvier
Mutta tuohan ei edelleenkään sisällä Käynnistä-valikkoa. Pelkästään vaan näppäimen, jota painamalla pääsee Metro UI:n puolelle. Microsoft saisi tehdä Win8:sta täysin metrottoman version.
aakopa
aakopa
Minun mielestäni toi on tosi hyvä uudistus, ja ei "metrossa" mitään vikaa ole.

aakopa

H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by aakopa:
Minun mielestäni toi on tosi hyvä uudistus, ja ei "metrossa" mitään vikaa ole.

Tähän kohtaan hyvä kysymys, että mitä tässä lauseessa tarkoitat "metrolla"?

Jos tarkoitat sitä "tyyliä" jota windows 8 järjestelmissä ja WP:ssä käytetään, voin jopa olla jokseenkin samaa mieltä. Käyttöliittymä on yksinkertainen ja selkeä, sekä "tilet" ovat hyvä systeemi päivittyvillä uutisilla yms.

Mutta jos tarkoitat metrolla sitä valikkoa, joka on korvannut käynnistä valikon, niin silloin en voi olla samaa mieltä kanssasi. Työpöytäkäytössä kyseinen valikko on suoraan sanoen karmea. Kyseinen valikko saa 1920x1200 resoluutiosen näyttöni muuttumaan yhtäkkiä yhtä ahtaaksi kuin miniläppärissä on tottunut näkemään. No tulipahan vähän kokeiltua, että jos ne toimisivat pienempinä paremmin. Eipä toiminut, kyseinen meni vain hirvittävän sekavaksi... ;)

Metrovalikko toimii erinomaisesti pienissä laitteissa ilman tai kosketusnäytön kanssa, aina kännykkäkokoon asti. Mutta perinteisessä pöytäkoneessa isolla näytöllä, se ei toimi, vanha kunnon käynnistä-valikko toimii paremmin.

Se onkin suurin ihmetykseni, että miksi ihmeessä tuon täytyy olla väkisin koko näytön kokoinen, se toimi isolla näytöllä paljon paremmin vaikkapa tuon vanhan käynnistävalikon kokoisena.
H4X0R-X
H4X0R-X
Edit: Tupla......
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29. kesäkuuta, 2013 @ 1:14

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Langattomat nappikuulokkeet 2 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2177 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4775 Vapaata keskustelua
Kestävä puhelin hyvällä kameralla 10 Uutta puhelinta ostamassa
Mahd. tehokas toimistokone 400-500e 5 Uutta tietokonetta ostamassa
Finelite.org trackeri 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Finelite ovet auki 15 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Pelejä ilmaiseksi 57 PC:n pelit
Hyvät tarjoukset-ketju 1115 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 26 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä