Windows 8.1:ssä voi sammuttaa tietokoneen Käynnistä-painikkeen kautta

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Windows 8.1:ssä voi sammuttaa tietokoneen Käynnistä-painikkeen kautta
Microsoftin on määrä julkaista Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän Preview-versio 26. kesäkuuta. Päivitys sisältää runsaasti muutoksia edelliseen. oOn jopa sanottu, että Windows 8.1:stä voi muodostua sellainen mitä Windows 8:n piti olla. Uutena ominaisuutena Windows 8.1:ssä on esimerkiksi Käynnistä-painike.

The Vergen mukaan klikkaamalla hiiren oikeaa näppäintä Käynnistä-painikkeen päällä, avautuu valikko (samanlaisen valikon saa Windows 8:ssa näkyviin Win+X-näppäinyhdistelmällä) josta pääsee käsiksi useisiin hyödyllisiin toimintoihin. Uusina toimintoina ovat tietokoneen sammuttaminen ja uudelleenkäynnistys, joita ei ole saatavilla samassa valikossa Windows 8:ssa. Windows 8:ssa tietokoneen sammutuspainike on sijoitettu oikopolkupalkin (charm bar) asetukset-valikkoon. Painikkeen löytäminen on aiheuttanut joillekin harmaita hiuksia.


Sammuttaminen Käynnistä-painikkeen kautta on Windows-ympäristössä kauemmin toimineille paljon tutumpaa, joten uudistus on varmasti monille mieleen.

Windows 8.1 sisältää myös mahdollisuuden kirjautua suoraan työpöydälle.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

Bodomed
Bodomed
Nyt alkaa jo olemaan mielenkintoa tuohonkin! Miks ei voida heti tehdä kunnolla? Tai sitten suoraan myöntää että odotetaan käyttäjiltä kehittämis toivomuksia....


Ranvier
Ranvier
Mutta tuohan ei edelleenkään sisällä Käynnistä-valikkoa. Pelkästään vaan näppäimen, jota painamalla pääsee Metro UI:n puolelle. Microsoft saisi tehdä Win8:sta täysin metrottoman version.
aakopa
aakopa
Minun mielestäni toi on tosi hyvä uudistus, ja ei "metrossa" mitään vikaa ole.

aakopa

H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by aakopa:
Minun mielestäni toi on tosi hyvä uudistus, ja ei "metrossa" mitään vikaa ole.

Tähän kohtaan hyvä kysymys, että mitä tässä lauseessa tarkoitat "metrolla"?

Jos tarkoitat sitä "tyyliä" jota windows 8 järjestelmissä ja WP:ssä käytetään, voin jopa olla jokseenkin samaa mieltä. Käyttöliittymä on yksinkertainen ja selkeä, sekä "tilet" ovat hyvä systeemi päivittyvillä uutisilla yms.

Mutta jos tarkoitat metrolla sitä valikkoa, joka on korvannut käynnistä valikon, niin silloin en voi olla samaa mieltä kanssasi. Työpöytäkäytössä kyseinen valikko on suoraan sanoen karmea. Kyseinen valikko saa 1920x1200 resoluutiosen näyttöni muuttumaan yhtäkkiä yhtä ahtaaksi kuin miniläppärissä on tottunut näkemään. No tulipahan vähän kokeiltua, että jos ne toimisivat pienempinä paremmin. Eipä toiminut, kyseinen meni vain hirvittävän sekavaksi... ;)

Metrovalikko toimii erinomaisesti pienissä laitteissa ilman tai kosketusnäytön kanssa, aina kännykkäkokoon asti. Mutta perinteisessä pöytäkoneessa isolla näytöllä, se ei toimi, vanha kunnon käynnistä-valikko toimii paremmin.

Se onkin suurin ihmetykseni, että miksi ihmeessä tuon täytyy olla väkisin koko näytön kokoinen, se toimi isolla näytöllä paljon paremmin vaikkapa tuon vanhan käynnistävalikon kokoisena.
H4X0R-X
H4X0R-X
Edit: Tupla......
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29. kesäkuuta, 2013 @ 1:14

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
USB 3.0 ajurien päivitys ongelma 30 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4936 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 84 Televisiot
Hyvät tarjoukset-ketju 1137 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 70 PC:n pelit
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Näytä lisää viestejä