AfterDawn logo

Gartner: Tabletti- ja tietokonemyynti suunnilleen tasoissa vuonna 2014

Sami Koivunen Sami Koivunen
1 kommentti

Yhdysvaltalainen tutkimusyhtiö Gartner kertoo perinteisten tietokoneiden toimitusten määrän laskevan tänä vuonna 10,6 prosenttia ja tablettien kysynnän kasvavan peräti 67,9 prosenttia verrattuna vuoteen 2012.

Tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden yhteenlasketun toimitusmäärän Gartner odottaa nousevan viime vuotisesta 2,22 miljardista 2,35 miljardiin. Gartnerilla työskentelevän Carolina Milanesin mukaan kuluttajat haluavat entistä enemmän tiedon olevan saavutettavissa missä vain ja pystyä luomaan sisältöä mobiilisti. Erilaisilta laitteilta Milanesin odotetaan mukaan entistä kattavammin mahdollisuutta päästä käsittelemään ja jakamaan tietoa.

Tablettien ja tietokoneiden myyntilukujen odotetaan jo lähes vastaavan toisiaan ensi vuoden loppuun mennessä, kun taas kännyköiden elinkaaren ennustetaan pidentyvän kuluttajien odottaessa syksyä ja halvempia hintoja.

Käyttöjärjestelmissä Gartner ennustaa suurten nimien jatkavan kasvua entisestään. Tällä hetkellä tasaisimmin eri alustoille on jakautunut Applen iOS- ja MacOS-käyttöjärjestelmät, kun taas Androidin käyttäjistä noin 90 prosenttia on mobiilimarkkinoilla ja Windowsin toimituksista 85 prosenttia on perinteisten tietokoneiden käyttöjärjestelmämyynnissä.


Android-pohjaisten laitteiden toimitusten odotetaan kasvavan 1,06 miljardiin vuonna 2014. Applen iOS- ja MacOS-pohjaisten laitteiden toimitusten odotetaan nousevan ensi vuonna 354,8 miljoonaan ja Windows-laitteiden 378,1 miljoonaan. Käyttöjärjestelmien ekosysteemien merkityksen kerrotaan korostuvan vain entisestään.

Tablettien suosio jatkaa Gartnerin tutkimustiedoissa kasvuaan ja myynti on siirtynyt premium-laitteista entistä enemmän kohti tavallisia ja kohtuuhintaisia perustabletteja. Applen iPad minin myynnin kerrotaan jo kattaneen 60 prosenttia kaikesta iOS-myynnistä tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana.

Edit klo 22:48: Korjattu lukijan huomaama kirjoitusvirhe.

1 KOMMENTTI

Lakupiip1/1

Quote:

Tällä hetkellä tasaisimmin eri alustoille jakautunut käyttöjärjestelmä on Apple

Tietääkseni Apple ei ole käyttöjärjestelmä vaan laite valmistaja.
Paremmin sopisi esimerkiksi "Tällä hetkellä tasaisimmin eri alustoille jakautunut käyttöjärjestelmä on applen valmistama.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT