AfterDawn logo

Apple päivitti ultrabookien kilpailijan: Airille jopa 12 tunnin akkukesto

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

WWDC:n avajaisissa uudet Haswell-suorittimella varustetut MacBook Airit jäivät pahasti kauttaaltaan uudistetun Mac Pron varjoon, mutta tässä on mitä Apple kertoi sen kannettavamalliston edullisimmista tietokoneista.

MacBook Airin perusteet eivät ole muuttuneet mihinkään – se on edelleen suunniteltu mahdollisimman liikuteltavaksi. Intelin uuteen Haswell-arkkitehtuuriin perustuvat suorittimet edesauttavat tämän päämäärän saavuttamista, sillä päivitetyille malleille luvataan yhdeksän ja 12 tunnin akkukesto (11 tuuman ja 13 tuuman malli). Designiin ja fyysiseen kokoon ei ole tullut muutoksia.

Liikkuvuutta lisää myös tuki langattomalle 802.11ac-yhteydelle, joka takaa aiempiin Wi-Fi-standardeihin nähden moninkertaisen siirtonopeuden (Applen mukaan kolminkertainen nopeus edellisiin Aireihin nähden) ja laajentaa yhteyden peittoaluetta. Yhtiö päivitti samalla Time Capsulen ja AirPort Extemen tukemaan 802.11ac:tä. Apple kaksinkertaisti minimivarustelultujen Airien SSD-muistin määrän 128 gigatavuun.


Apple on hinnoitellut 11-tuumaisen MacBook Airin 999 dollariin (256 GB:n malli 1199 dollaria) ja 13-tuumaisen MacBook Airin 1099 dollariin (256 GB:n malli 1299 dollaria).

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT