Intel päivitti vaatimuksia Ultrabookeille: nopeampi, ohuempi, kosketeltava

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intel päivitti vaatimuksia Ultrabookeille: nopeampi, ohuempi, kosketeltava
Uusien Haswell-piirien julkaisu on antanut Intelille hyvän syyn kiristää Ultrabook-nimen käyttöön vaadittavia ominaisuuksia.

Ultrabook on Intelin vuonna 2011 kehittämä nimi, jolla yhtiö on pyrkinyt kannustamaan valmistajia paremmin tablettien kanssa kilpailevien kannettavien kehittelyyn. Jos laite täyttää Intelin vaatimukset, sitä voidaan kutsua Ultrabook-nimellä ja se hyötyy Intelin Ultrabook-konseptin markkinointiin syytämistä resursseista.

Tämän vuoden Computex-messuilla on jo nähty useampia uusiin Haswell-suorittimiin perustuvia kevyitä kannettavia. Merkittävä lisäys tuoreimman sukupolven Ultrabook-koneissa ovat nyt pakolliseksi muuttuvat kosketusnäytöt. Computexin keynote-puheessa Intel otti näkyvästi esille uuden 2-in-1-konseptin, jossa kannettavan näppäimistö voidaan taittaa laitteen taakse ja antaa tilaa kosketusnäytön käyttämiselle. Toinen käyttökohde kosketukselle ovat näppäimistöstä kokonaan irtoavat tabletin muotoiset koneet.


Fyysiset mitat ovat tärkeässä roolissa Ultrabook-konseptissa. Intelin määritysten mukaan laite voi olla Ultrabook vain, jos se on enintään 23 mm (hybridilaitteet) tai 21 mm (ei hybridit) paksuinen.

Muita laitteistolta vaadittavia ominaisuuksia ovat tuki ääniohjaukselle, Intelin omalle Wireless Display -tekniikalle (WiDi). Suorituskyvyn puolesta Intel edellyttää, että kone herää unitilasta alle kolmessa sekunnissa ja ohuudesta huolimatta akun on kestettävä vähintään yhdeksän tuntia Windows 8:n työpöydällä tekemättä mitään (idle), kuusi tuntia HD-videon toistoa ja seitsemän päivää valmiustilassa.

Intel puuttuu myös laitteiden sovelluspuoleen ja edellyttää virustorjunnan ja haittaohjelmien torjunnan esiasennusta.

Spekseistä puuttuvat edelleen näytön minimiresoluutio ja esimerkiksi liitäntöjen määrä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Dafly
Dafly
Kosketusnäytön vaatiminen on aivan turhaa. Laitteen hinta, paksuus ja paino kasvaa, käyttäjälle tulee hartiaseudun ongelmia ja joutuu vähän väliä puhdistamaan rasvaista näyttöä. Kosketusnäyttö on siis huono idea läppärissä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
C kasetilta musaa läppäriin 1 Mediasoittimet
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Xbox one S vs X 1 Xbox One
PlayStation 5 -saatavuus 7 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5056 Vapaata keskustelua
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 7 Vapaata keskustelua
DSL Netti 2 Laajakaistaliittymät
Ajopenkki 1 Vapaata keskustelua
E3372s nettitikun asetukset 41 Laajakaistaliittymät
XBOX One X 1 Ostetaan
Näytä lisää viestejä