Intel luottaa 4K-videon tekevän Thunderbolt 2:sta hyödyllisen

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intel luottaa 4K-videon tekevän Thunderbolt 2:sta hyödyllisen
Intelin Thunderbolt-väylän toisen version tiedot ovat tarkentuneet, kun yhtiö paljasti tulevan päivityksen aikataulua ja ominaisuuksia. Kuten yhtiö on paljastanut jo aiemmin, merkittävin muutos on kapasiteetin kasvaminen 20 gigabittiin sekunnissa molempiin suuntiin.

Thundebolt on yleistynyt heikosti PC-puolella, mutta Applen laitteissa ensimmäisen sukupolven väylä on muodostunut vakio-ominaisuudeksi.

Thunderbolt-väylän seuraavan version virallinen nimi on vähemmän yllättäen Thunderbolt 2 (kun aiemmin päivitykseen viitattiin uuden ohjaimen koodinimellä Falcon Ridge). Uudessa versiossa aiemmat kahteen kanavaan jaetut, 10 gigabitin sekuntinopeudella toimivat väylät on yhdistetty yhteen kanavaan, jossa molempiin suuntiin voidaan siirtää dataa 20 gigabittiä sekunnissa.


Intel esittelee kasvaneen siirtonopeuden pääasialliseksi käyttökohteeksi 4K-resoluution videon käsittelyn. Yhtiön mukaan kasvanut siirtonopeus mahdollistaa 4K-tasoisen videon esittämisen näytöllä samaan aikaan, kun videota kopioidaan jopa useammalle samaan kaapeliin liitetylle tallennuslaitteelle. Kuvan siirtämistä näytölle helpottaa DisplayPort 1.2 -tuen lisääminen Thunderboltin uusimpaan versioon.


Vaikka Thunderboltin liitännssä tapahtuu perustavanlaatuisia muutoksia, Intelin mukaan nykyiset kaapelit ja laitteet ovat täysin yhteensopivia uusien liitäntöjen kanssa. Intelin blogissa ei kuitenkaan tarjota tarkempia tietoja siitä, voidaanko uuden sukupolven laitteita ja vanhemman sukupolven laitteita käyttää yhdessä ilman suorituskyvyn putoamista vanhemman version tasolle.

Ensimmäisiä Thunderbolt 2 -liitännällä varustettuja laitteita odotetaan markkinoille loppuvuodesta ja tarjonta kasvanee vuoden 2014 aikana.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Hmm... koskas display port päivittyy seuraavan kerran? 1.2 tarjoaa jo 4K tuen, mutta lisää päitysnopeutta voisi siihenkin kaivaan 1.3 versiossa. 1.2 on jo vuodelta 2009, joten paljon on vettä ehtynyt virrata pohjanmaan pelloilla...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä