AMD päivitti Trinityn Richlandiin myös työpöydällä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

AMD päivitti Trinityn Richlandiin myös työpöydällä
AMD haluaa osansa Computex-messujen prosessorijulkistusten huomiosta, jota yhtiö tavoittelee uusilla A-sarjan Elite-mallien julkaisulla.

Yhtiö julkaisi jo aiemmin mobiililaitteisiin tarkoiteut Richland-piirit ja nyt paljastetut neljä uutta piiriä on tarkoitettu pöytäkoneisiin. Elite-sarjan APU-piireissä on kaikissa neljä prosessoriydintä. Mallit alkavat hitaimmasta A8-6500-piiristä päätyen tehokkaimpaan, jopa 4,4 GHz:n taajuudella (Turbo-taajuus) toimivaan A10-6800K-piiriin. Vaikka piiritasolla Richland ei tarjoa suuria muutoksia edeltäjäänsä nähden, pienemmillä optimoinneilla esimerkiksi useamman säikeen suorituskykyä on saatu kasvatettua vajaat 10 prosenttia Trinityyn verrattuna.AMD on kasvattanut tuoreiden Richland-piirien GPU:n mallinumeroa Radeon HD 8000-sarjaan. AMD:n mukaan päivitetyt ohjaimet parantavat suorituskykyä noin 15 prosenttia edelliseen sukupolveen nähden. Tehokkaimmassa mallissa Radeon-ytimiä löytyy 384 kappaletta ja GPU:n kellotaajuus on 844 MHz.Piirille integroitu näytönohjain voi myös tehdä yhteistyötä erillisen Radeon-ohjaimen kanssa Dual Graphics -tilassa. Näytönohjaimen sisältävien piirien TDP-arvot vaihtelevat 65 watista 100 wattiin.

Uutena ominaisuutena A10-6800K tukee nyt DDR3-2133-muisteja, muissa tuki yltää DDR3-1866-nopeuteen. Muista ominaisuuksista AMD nostaa esiin 2,5 kertaisen kuvankäsittelysuorituskyvyn (verrattuna Intelin kolmannen sukupolven Core-prosessoreihin) sekä 3,2 kertaisen OpenCL-suorituskyvyn. Vertailu ei ole ihan reilu, sillä Intel julkaisi juuri omat neljännen sukupolven suorittimensa, joissa on kiinnitetty huomiota erityisesti näytönohjaimeen.Uudet A-sarjan prosessorit ovat kaikki yhteensopivia vanhan FM2-kannan kanssa, mikä säästää päivittäjiltä uuden emolevyn hinnan. Se myös nopeuttaa piirien tuomista markkinoille, mikä tapahtuu vielä tämän kuun aikana.
Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Hinaavat yhden ytimen suorituskykyä ylöspäin! Hienoa! Suunta on jälleen oikea.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 5396 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 3 WLAN ja lähiverkot
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä