Acer Iconia W3 - ensimmäinen kahdeksan tuuman Windows-tabletti

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Acer Iconia W3 - ensimmäinen kahdeksan tuuman Windows-tabletti
Acer on ottanut varaslähdön pienempiin Windows-tabletteihin jo ennen Windows 8.1 -päivityksen julkaisemista esittelemällä kahdeksan tuuman kokoisen Iconia W3 -tabletin. Vaikka kokoluokka on uusi, laite on tekniikkansa puolesta vielä nykyistä sukupolvea.

Iconia W3:n näytön koko on 8,1 tuumaa ja se toimii 1280 x 800 pikselin resoluutiolla. Pieni näyttö ei välttämättä ole optimaalinen laitteen sisältä löytyvän täysimittaisen Windows 8 -järjestelmän käyttöön, mutta uudet Windows 8 -sovellukset toiminevat hyvin pienemmässäkin tilassa.

Tekniikkansa puolesta se muistuttaa paljon nykyisiä Windows-tabletteja. Prosessorina toimii Intelin Atom Z2760, joka sisältää kaksi 1,8 GHz:n taajuudella toimivaa ydintä, muistia on kaksi gigatavua ja tallennustilaa mallista riippuen vähintään 32 gigatavua. Muistikapasiteettia saa lisää microSD-kortilla, mikä saattaa tulla tarpeeseen, sillä 32 gigatavusta käyttäjälle jää vain murto-osa Windows-asennuksen jälkeen.


Laitteeseen on asennettu kaksi kameraa, joista molemmat on varustettu kahden megapikselin kennolla. Tabletissa takakameran hyödyllisyys on kyseenalainen, mutta hd-tasoinen videokuva on mukava ominaisuus videopuheluissa. Iconia W3:n fyysiset mitat ovat 134,9 x 218,9 x 11,3 mm ja painoa on 540 grammaa. Laitteeseen on saatu mahdutettua 25 Wh akku, jonka Acer lupaa kestävän enintään kahdeksan tunnin ajan. Liitäntöjä on tarjolla micro-USB:n ja micro-HDMI:n sekä tietysti ääniliitännän verran.


Acer on asentanut laitteeseen täysimittaisen Office-paketin, jonka käyttöä voi helpottaa erillisellä 69 euron hintaisella bluetooth-näppäimistötelakalla. Acerin mukaan näppäimistö vastaa kooltaan 13,3 tuuman kannettavasta löytyvää näppäimistöä.

Iconia W3 tulee myyntiin Suomessakin heinäkuun alussa ja 32 gigatavun mallin hinta on 399 euroa ja 64 gigatavun malli maksaa 469 euroa.

Päivitetty 6.6 14:40: Lisätty 64 Gt mallin hinta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

joksak
joksak
Luulisi että tämä kolahtaa siihen kansaan, joka on murehtinut miniläppäreiden poistumista markkinoilta ja eivät ole kiinnostuneita muista mobiilialustoista. Ehdottomana plussana win8 ohjelmistotarjonta ja näppärä koko, jonkinlaisena miinuksena esim en löytänyt mitään mainintaa GPS:stä. Windows 8 tarvitsisi kipeästi esim Nokia maps -palvelun, win puolella ei taida oikein olla mitään modernia navigointisoftaa? Löytyy MapsApp mutta tabletilla voi olla epäselvä käyttää.
Jojjeli89
Jojjeli89
Saa nähä tekeekö Nokia jotain tän kokoluokan tablettia kun W8.1 tulee ilmoille...
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Toivottavasti tekee... Suunnitelma WinRT täppäristä kuullostavat kuolemaan tuomitulta idealta. Samat ominaisuudet kuin Apple ja Android täppäreillä, kalliimmalla hinnalla ja pienemmällä määrällä sovellutuksia? Vs. Samat toiminot kuin Apple ja Android täppäreillä + mahdollisuus tarvittaessa käyttää oikeita windows ohjelmia (varsinkin näppiksen kanssa)... Sellaisen oikeasti voisi ostaakkin!

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4934 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 81 Televisiot
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
Moto G9 Play ja Android 11 1 Android -keskustelu
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä